pip01-iglass-iphone-uvegfolia

YouTube-ozhatunk a háttérben az iOS 14 kép-a-képben módjával?

Az iOS 14 egyik legizgalmasabb új funkciója a kép-a-képben (PiP) mód lesz, melynek napvilágra kerülésekor az egyik leggyakoribb kérdésetek az volt, lehet-e majd végre YouTube-ot nézni a tálcán, miközben a telefonunkat görgetjük. Az iGlass most utánajárt – a válasz viszont sajnos nem egyszerű.

Bár a kép-a-képben valóban elérhetővé válik az iPhone-on, az, hogy ezt támogatják-e, továbbra is az egyes alkalmazásokon múlik majd. A YouTube pedig egyelőre nem mutatta ennek jelét. Megjegyeznénk, hogy a videómegosztónak már volt öt éve rá, hogy bevezesse, hiszen a PiP mód már 2015, az iOS 9 óta elérhető az iPad felhasználók számára. Ez nem is annyira meglepő, ha például visszaemlékszünk arra, hogy az iPadOS képernyőfelosztás lehetőségének támogatása a Gmail-nek szintén csaknem öt évébe telt.

Az, hogy a YouTube alkalmazás miért marad ki a kép-a-képben buliból, egyelőre nem tisztázott – sokan a Google-t okolják, de a YouTube egyelőre még AppleTV-n sem támogatja a funkciót.

Mi a helyzet a YouTube Prémiummal?

pip04-iglass-iphone-uvegfolia

iPaden még az előfizetők számára sem elérhető a PiP. A YouTube Premium jelenleg lehetővé teszi, hogy a hanglejátszás folytatódjon a háttérben, de ez már az iOS 4, azaz lassan egy évtized óta elérhető, a nem előfizető felhasználók előtt pedig egyszerűen blokkolt ez a funkció.

Hogyan használd mégis a kép-a-képben módot YouTube-on?

pip02-iglass-iphone-uvegfolia

Szerencsére a probléma könnyen megoldható: használd a Safarit a YouTube videók nézéséhez! Mivel a Safari az Apple saját böngészője, minden újítást, így a PiP-et is támogatja. Tehát minden videót, melyet Safariban teljes képernyős módban nézhetünk, letehetünk a “tálcára” is. Ha letöltötted az iOS 14 bétát, ennek már most is működnie kell – akkor is, ha nem vagy prémium YouTube előfizető.

Trükk: amennyiben letöltötted a YouTube applikációt, a linkek automatikusan ebben nyílnak meg a Safari helyett. Ebben az esetben kattints a YouTube “Megosztás” gombjára, a linket pedig másold be a Safari ablakába (vagy szimplán töröld az appot, ha nincs rá különösebb szükséged).

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük