ios14beta4-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt próbáld ki először az iOS 14 publikus bétájában!

Ha már tűkön ültél, hogy kipróbálhasd az iOS 14-et, nem kell tovább várnod: megjelentek az első publikus béták, melyeket bárki letölthet iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékére. Az iGlass most megmutatja, hogyan juthatsz Te is hozzá és mi az, amit mindenképp érdemes kipróbálnod!

Ha nem tudod, milyen újdonságokat hozott magával az iOS 14, először ajánljuk összefoglalónk megtekintését ITT.

Így szerezd meg

ios14beta-iglass-iphone-uvegfolia

Irány a beta.apple.com és regisztrálj, ha még nem tetted. Ezután kövesd az instrukciókat, hogy beregisztrálhasd készülékeidet a programba. Ennyi az egész: amint ezzel megvagy, az iOS 14 publikus bétái ugyanúgy jelennek majd meg, mint bármely más iOS frissítés.

Fontos azonban megjegyezni, hogy még ha tag is voltál az iOS 13 nyilvános bétájának idején, a készülékedet újra kell regisztrálnod új konfigurációs profilok létrehozásával. Ellenkező esetben “leragadsz” majd az iOS 13.6 bétánál.

Ezt próbáld ki először

Rakj rendet a Főképernyődön!

ios14beta2-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 14 egyik legnagyobb változása az új Főképernyő-élmény. Persze, ha szereted az előzőt is, nem muszáj változtatnod – ugyanúgy fog működni, mint korábban – de ugye Te sem azért töltöd le a béta verziót, hogy megmaradj a hagyományosnál?

A legmenőbb dobás talán a widgetek megjelenése, ám érdemes kiemelni az új Alkalmazáskönyvtárt (App Library), mely azt jelenti, hogy nem kell teljesen letörölnöd az appokat, hogy teljesen megtisztítsd a főképernyőd. Az alkalmazások “eléldegélnek” a könyvtárban, amit megtalálhatsz a legutolsó főképernyő után lapozva – a figyelmed így többé nem vonják majd el a ritkán használt applikációk, amiktől azért megválni sem szeretnél.

Ha sok ilyen alkalmazásod van, akkor persze egyenként is átköltöztetheted őket, – csak “töröld”, mint azt az iOS 13-ban tennéd és választhatsz majd, hogy tényleg törlöd-e vagy csak az Alkalmazáskönyvtárba helyezed át – de van ennél egy sokkal gyorsabb módszer is, amivel egyszerre sokkal több appot is szelektálhatsz.

Több alkalmazás mozgatása

ios14beta3-iglass-iphone-uvegfolia

Bár nem tartozik a legismertebb funkciók közé, már az iOS 13-ban is megteheted, hogy csoportosítod az appok ikonjait és egyszerre mozgatod őket. A trükkje a multi-touch gesztusok kihasználásában rejlik: ahogy “elemelted” az adott ikont és elkezded mozgatni, rányomhatsz más ikonokra és hozzáadhatod őket a csoporthoz, amiket így együtt mozgathatsz. Ez több főképernyőn keresztül is működik.

Az iOS 14-ben viszont egyenesen az összeset egy suhintással áthelyezheted a könyvtárba, mely által teljesen lekerülnek majd a Főképernyődről, de ott még mindig megtalálhatók lesznek.

Az App Library-be való áthelyezéskor a sorrenddel és az elrendezéssel sem kell bajlódnod, az iOS 14 ugyanis automatikusan kategorizálja az alkalmazásokat – ugye, mennyire egyszerű?

Kövesd az iGlass blogot, ugyanis hamarosan eláruljuk, mit érdemes még kipróbálni a publikus bétában!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük