10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet00-iglass-iphone-uvegfolia

10 tipp, amivel MOST azonnal meghosszabbíthatod az iPhone-od üzemidejét!

Imádjuk az iPhone-unkat. Sőt, nem tudnánk nélküle élni. Kár lenne azonban tagadni, hogy az iPhone tulajdonosok – főként a kisebb akksival rendelkező telefonok, mint az iPhone SE vagy a 8 felhasználói – számára sok fejfájást okozhat az akksi gyors merülése. Sokszor a teljes kikapcsolásig is eljutunk a nap folyamán, főként akkor, amikor a készülékünket rengeteg app megnyitásával, filmezéssel vagy zene streameléssel terheljük le.

Mi tudjuk, mennyire idegesítő tud lenni mindez – az iGlass csapata ezért most segít, hogy megszabadulj a lemerült telefon okozta kínoktól! Íme tipp, amivel most azonnal meghosszabbíthatod az akkumulátorod üzemidejét!

  1. Ha nem használod, képernyővel lefelé tedd le!

10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet01-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone-okban található egy „fejjel lefelé” pozíciót észlelő funkció, mely ebben a helyzetben automatikusan kikapcsolja a kijelzőt. Ez segít üzemidőt megtakarítani, hiszen a kijelződ nem villan majd fel minden értesítést követően, ha csak az asztalon pihen.

  1. Kapcsold be a Sötét Módot!

10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet02-iglass-iphone-uvegfolia

Ha OLED-kijelzős iPhone-od van, mint például az iPhone X, az iOS 13 óta már Dark Mode-ban is használhatod, mely nemcsak menő, sötét színt ad a telefonodnak, hanem energiát is takarít meg.

A Dark Mode-ot a Beállítások-Kijelző és fényerő-Sötét opcióra való kattintással állíthatod be.

  1. Kapcsold ki a dinamikus háttérképeket!

10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet03-iglass-iphone-uvegfolia

A dinamikus háttérképek szuperül mutatnak, ám cserébe gyorsan merítik az akksit. Ilyen szempontból sokkal jobb, ha olyan hátteret választasz, mely nem igényel folyamatos feldolgozást és változást.

4. Ne használd az Emelés az ébresztéshez funkciót!

Az Emelés az ébresztéshez bekapcsolása aktiválja a kijelzőt minden alkalommal, amikor felemeled a telefonod – ez sok felesleges energiával jár az akkumulátor számára, főleg, ha nincs szükséged arra, hogy azonnal használni kezdd. Kapcsold ki a Kijelző és fényerő menüben, ha értékes perceket szeretnél spórolni!

  1. Kapcsold ki az alkalmazásfrissítést a háttérben!

A háttérben történő alkalmazásfrissítés az alkalmazások minden újdonságát – új üzenetek, app frissítések, időjárásváltozások – azonnal letölti a telefonodra az Internetről, akkor is, ha épp nem használod őket. Ennek eredményeképp azonban egész nap merítik az akksit.

Ezeket az értesítéseket alkalmazásról alkalmazásra is testreszabhatod az Általános menüpontban.

  1. Csökkentsd a Mozgást!

A mozgás-effektek felelősek a telefonodon látható mélységeffektekért. Ezek teszik lehetővé az appok váltása közti animációkat, valamint az áttűnéseket, sőt, mozgatják a hátteredet és az értesítőidet, ha elforgatod a telefont.

Mondanunk sem kell, ezek az apró mozgások lassan leszívják az akkud a nap folyamán – ha küzdesz ilyesmi problémákkal, kapcsold be a Beállítások-Kisegítő lehetőségek-Mozgás menüpontban a Mozgás csökkentése opciót.

  1. Kapcsold ki a „Jelentős helyek”-et és korlátozd a helymeghatározást

Talán nem sokan hallottatok még a Jelentős helyekről, hiszen az meglehetősen mélyen rejtőzik az iPhone beállításai között. Ez a funkció minden helyet megjegyez, ahol jártál – a folyamatos helymeghatározás pedig természetesen sokat pazarol az akkuból.

Beállítások-Adatvédelem-Helymeghatározás (görgess a menü aljára)-Rendszerszolgáltatások fül alatt megtalálhatod és tilthatod a Jelentős helyeket.

Ugyanitt hasznos lehet átnézni, melyik app-oknak engedélyezed a helymeghatározást, hiszen egyrészt nem biztos, hogy a térképeken kívül mindegyiknek szükséges tudnia, mikor és hol jársz, másrészt pedig szintén értékes százalékokat takaríthatsz meg a szelektálással.

  1. Ne tedd ki extrém időjárásnak!

10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet04-iglass-iphone-uvegfolia

Az extrém forróságtól a jéghidegig nem meglepő, hogy a szélsőséges időjárás megviseli az akkut és a telefont. A meleg tönkreteheti a hardvert, a hidegebb hőmérséklet pedig – szószerint – lefagyaszthatja az iPhone-odat.

Ez azt is jelenti, hogy érdemes óvatosnak lenned azzal, hogy bevidd az iPhone-odat a fürdőszobába zuhanyzáshoz, valamint sose vidd be szaunázni vagy szoláriumba! Bár elsőre ártatlannak tűnhetnek, a hirtelen hőmérsékletváltozások (különösen párával kiegészítve) hosszútávon súlyos károkat okozhatnak.

  1. Válaszd le a nem használt Bluetooth és más kapcsolatokat!

A vezeték nélküli kapcsolatok – a Wi-Fi, a mobilinternet és a Bluetooth – szintén nagy hatással vannak az akku üzemidejére.

Ha olyan helyen vagy, ahol egyébként sem találsz használható Wi-Fi-t, jobb, ha a Vezérlőközpontban kikapcsolod azt – ellenkező esetben ugyanis az iPhone-od folyamatosan keresi, hová csatlakozhat, amely extra gyors merüléshez vezethet. Ha egyáltalán nem használsz pl. Bluetooth-t, akkor viszont ne a Vezérlőközpontból, hanem a Beállításokból kapcsold ki, hogy ne kelljen vele többet foglalkoznod.

  1. Engedélyezd az Alacsony töltöttségű módot!

10 tipp amivel most azonnal meghosszabbithatod az iphoneod uzemidejet05-iglass-iphone-uvegfolia

Beállítások-Akkumulátor-Alacsony töltöttségű mód.

Ez a beállítás korlátozza az animációkat és a vizuális effekteket (amit a korábban ismertetett menüben manuálisan is bekapcsolhatsz), sőt, el is végez néhányat a korábbi lépések közül. Ha egyébként nem használod épp az iPhone-t vagy már merülőben van, életmentő lehet.

Bár aprónak tűnő beállításokról van szó, hidd el: sok kicsi sokra megy, és az akkud hálás lesz érte, ha alkalmazod mindezeket!

Te mit teszel a telefonod merülése ellen? Oszd meg a további tippeidet az iGlass blogon kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, ITT megtalálod iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük