megeri az uj iphone se ime az elso velemenyek05-iglass-iphone-uvegfolia

Megéri az új iPhone SE? Itt vannak az első vélemények!

Vegyük az iPhone 8 jól bevált dizájnját, majd erősítsük fel az iPhone 11 processzorával és prémium kamera funkcióival – így kapjuk meg az új iPhone SE-t, ami papíron kétségkívül fantasztikus vásár lett. Ami pedig talán az egyik legfontosabb tulajdonsága: pénztárcabarát. De vajon túlszárnyalja-e a teljesítmény a kecsegtető árcédulát? Az iGlass csapata most összeszedte az első véleményeket, hogy segítsünk eldönteni, megéri-e a második generációs iPhone SE!

 

megeri az uj iphone se ime az elso velemenyek02-iglass-iphone-uvegfolia

Figyelemre méltó kijelző

Az iPhon SE 2 4,7-hüvelykes retina kijelzővel érkezik, mely szinte teljesen megegyezik az iPhone 8-éval. Ennek ellenére – kisebb ugyan – sokan inkább az iPhone 11-éhez hasonlítják.

A CNET kritikusa, Patrick Holland így nyilatkozott:

„Az iPhone SE 2 – különösen a minőség és a felbontás tekintetében – hasonlít az iPhone 11-éhez. A szöveg éles, a színek pontosak és napsütéses környezetben is élénk.”

Kamera – több, mint jó

Bár a kamera természetesen nem olyan jó, mint az iPhone 11 Pro tripla-lencséje, az SE egylencsés kamerája jobb, mint az iPhone 8 egylencsés kamerája. Az SE 2 kamerája az A13 processzornak köszönhetően a XR-en is túlteljesít (!). Az első felhasználók kiemelték az új Portré Módokat és a Smart HDR-t, hiányolták azonban az Éjszakai Módot.

„Ha Neked jó bármilyen kép, amit az iPhone készít, akkor az SE-től lenyűgöző színeket kapsz majd”

– írta a Tech Crunch szerkesztő-vezetője, Matthew Panzarino.

John Gruber a Daring Fireballtól pedig így gondolja:

„Érdemes kiemelni, hogy a 400 dolláros iPhone SE magasan túlteljesíti – és kevésbé magasan, de említésre méltóan – túlfotózza a 600 dolláros iPhone XR-t.”

 

megeri az uj iphone se ime az elso velemenyek03-iglass-iphone-uvegfolia

Teljesítmény magas ár nélkül

Az iPhone SE-t az A13 Bionic processzor hajtja, mely az iPhone 11 szériában debütált, és ahhoz hasonlóan ugyanazt a tökéletes teljesítményt nyújtja a mindennapi feladatok során.

„Például, az iPhone SE tökéletesen folyamatos játékélményt nyújtott, miközben a Sayonara Wild Heartssal gyorsultam vagy épp a Super Impossible Roadban egyensúlyoztam. Az iPhone SE alacsonyabb felbontású kijelzőjének köszönhetően a grafika kevésbé volt kidolgozott, de összességében az akció ugyanolyan gyorsnak és élvezhetőnek bizonyult. Az appok betöltése és a köztük való váltás szintén akadásmentes volt.”

– Mesélt a Tom’s Guide Mark Spoonauerje az iPhone SE-vel kapcsolatos tapasztalatairól.

iPhone SE dizájn

megeri az uj iphone se ime az elso velemenyek01-iglass-iphone-uvegfolia

A véleményeket tanulmányozva elmondható, hogy a legtöbben nincsenek kibékülve az iPhone SE 2 külsejével. Ahelyett ugyanis, hogy adoptálta volna az iPhone 11 teljes kijelzőjét, az SE tetején nagy kávákat találunk. Szintén a készülék alján, ahol a Touch ID és a Home gomb kaptak helyet. Ez már egy kissé idejétmúlt külső, amely sokak számára negatívum lehet.

Most az Engadget Chris Velazcojának véleményét ragadtuk ki:

„Az iPhone SE külseje kiment a divatból. Ez a dizájn három éve nem változott. Azóta láthattunk már középkategóriás Android okostelefonokat is teljes, faltól-falig kijelzővel és többszörös hátsó kamerákkal – az SE ezekhez képest kezdetlegesnek tűnik.”

Akkumulátor üzemideje

Az új SE üzemideje hosszabb, mint az iPhone 8-é, mely az A13 Bionic energiatakarékos funkcióinak köszönhető. Kisebb méretéből adódóan persze nem fogja olyan sokáig bírni, mint az iPhone 11 Pro vagy a Pro Max.

„A tartósságot tekintve az iPhone SE üzemideje megfelelő, de nem csillagászati. Egy teljes napot bír, nagyjából 4-5 óra aktív képernyőidővel. Reméltem, hogy az A13 Bionic processzor segít elérni a iPhone 11-ben látott hosszabb üzemidőt, de úgy tűnik, ez inkább az akku méretén múlik, az SE-é pedig az iPhone 8-éval egyezik meg”

– árulta el Dieter Bohn a The Verge-től.

Az iPhone SE további előnyei

Két extra funkciót még kiemelnénk: egyik a telefon IP67 vízállósága, miszerint 1 méterig és 30 percig vízálló. Támogatja továbbá a vezeték nélküli töltést is.

Kritikák

– Unalmas dizájn, vastag kávák

– Hiába az A13 Bionic, nincs éjszakai mód

– A gyorstöltő opcionális kiegészítő, nincs benne a dobozban

Érdemes megvenni az új iPhone SE-t?

Az iPhone SE 2020 tökéletes választás mindazoknak, akiknek már régebbi iPhone-juk van és frissíteni szeretnének. Kiváló továbbá azon Android-felhasználók számára is, akik most váltanának iPhone-ra. Egyensúlyt teremt a teljesítmény és az ár között, összességében pedig jelenleg az egyik legjobb költséghatékony telefon a piacon.

Köszönjük a figyelmed! Amíg nem állunk elő az iPhone SE üvegfóliákkal, ide kattintva megtekintheted passzoló iPhone 8 üvegfólia és más iGlass üvegfólia és tok termékeinket!

1 hozzászólás

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük