IMG 4466-iglass-iphone-uvegfolia

4 dolog, amiért késik az új iPhone – megéri várni?

Az őszre tervezett bemutató közeledtével egyre többször hallani váratlanul felmerült problémákról és kérdésekről az iPhone X-szel (iPhone 8/iPhone Pro) kapcsolatosan. A készüléktől forradalmi újításokra számítunk, ám a közelmúltban több jelentés is megerősítette, hogy ezek kivitelezése némi fejtörést okoz az Apple mérnökei számára. Összegyűjtöttük a 4 legizgalmasabb kérdést, amelyek akár még a megjelenés időpontját is befolyásolhatják!

4. OLED-kijelző

IMG 4471-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone X edge-to-edge, csaknem teljesen keret nélküli OLED kijelzője minden bizonnyal a telefon egyik legkiemelkedőbb jellemzője lesz. Az Apple szerencsétlenségére azonban az egész iparág készlethiánytól szenved – egyes jelentések szerint emiatt a vállalatnak igen nagy kihívás lesz az 50-60 millió OLED iPhone piacra dobása még az idei évben.

Érdemes megemlíteni, hogy a hiány arra kényszerítette az Apple-t, hogy a kijelzők nagy részét versenytársától, a Samsungtól szerezze be. A koreai cég, amely jelenleg a világ legnagyobb OLED-szállítója, megállapodást kötött az Apple-lel közel 160 millió panel biztosítására.

3. 3D-érzékelő

IMG 4399-iglass-iphone-uvegfolia

Jó ideje keringenek az évfordulós iPhone továbbfejlesztett, kifinomult 3D-szenzorairól szóló pletykák. Volt már szó arcfelismerésre képes, előrenéző verzióról, amely a telefon feloldásának célját szolgálná, a legújabb híresztelések szerint viszont a 3D-rendszer hátrafelé fog mutatni és a kamera helyét veszi majd át az automatikus fókuszálás és a kiterjesztett valóság élményének még teljesebb megvalósítása érdekében. Egy azonban biztos: a vállalatnak gondjai akadtak a technológiával.

IMG 4466-iglass-iphone-uvegfolia

Az elemzők szerint a problémát nem is maga a szenzor, hanem a hozzá kapcsolódó szoftver megbízható működtetése okozza – igaz, az, hogy ezt pontosan mire használjuk majd, továbbra sem derült ki. Legrosszabb esetben az Apple beépíti ugyan az érzékelőt a készülékbe, de azt csak később, egy szoftverfrissítés alkalmával fogja “bekapcsolni”.

2. Vezeték nélküli töltés

IMG 4467-iglass-iphone-uvegfolia

Szinte biztosra vehető, hogy a következő iPhone lesz az Apple első vezeték nélkül tölthető okostelefonja. A jelenlegi álláspont szerint az Apple ezen a téren a kevésbé forradalmi, de ésszerű megoldáshoz nyúl és mindezt induktív, a Qi standard alapján működő formában valósítja meg.

A 3D-szenzorhoz hasonlóan itt is szoftveres problémák akadályozzák a gyártási folyamatot, így “elképzelhető, hogy késik” a vezeték nélküli töltés és szintén csak később, egy iOS 11 frissítéssel érkezik majd meg. Egy szakértő hozzátette azt is, hogy a szükséges kiegészítő a telefontól külön kerülhet majd forgalomba.

1. Touch ID

IMG 4468-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone X leghosszabb ideje vitatott kérdése a Touch ID – különösen nagy izgalomra ad okot, hogy vajon sikerül-e megvalósítani azt a kijelző alá beépítve. Nemcsak a technika, hanem dizájn szempontjából is ez okozta a legnagyobb felfordulást, hiszen terjedtek a hírek és a képek, miszerint az ujjlenyomat-olvasó a készülék hátulján fog elhelyezkedni.

IMG 4470-iglass-iphone-uvegfolia

A legfrissebb kiszivárgott maketteken már nem látható Touch ID a hátlapon, ami arra enged következtetni, hogy sikerült megvalósítani a kijelzőbe integrált változatot, de sok szakértő továbbra is kétségbe vonja ezt – ami a bemutatóhoz közeledve nem túl szerencsés. Egyesek szerint emiatt már biztosan késni fog az iPhone, mások szerint egyáltalán nem lesz Touch ID és a 3D-s arcfelismerés helyettesíti majd azt.

IMG 4472-iglass-iphone-uvegfolia

Ha nem sikerül néhány héten belül megoldani a problémákat, az Apple-nek két választási lehetősége marad: elhalasztani a megjelenést, vagy időben, de néhány fontos funkciótól megfosztva piacra dobni a telefont. A vásárlók egy része már alig várja, hogy kézben tarthassa a 10. évfordulós üdvöskét, azonban a minden eddiginél magasabb ár miatt érthető azok álláspontja is, akik csak a teljes, 100%-osan működő készüléket vásárolnák meg.

Ti mit gondoltok? Inkább később, de tökéletesen, vagy időben, de hiányosan?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük