IMG 4097-iglass-iphone-uvegfolia

Ezért nem lesz idén iPhone 8

A naponta kiszivárgó pletykák és készülék-tervezetek mellett szinte biztosan tudható, hogy szeptemberben legalább 3 új iPhone-készüléket dob piacra az Apple. Egy bennfentes szakértő szerint két frissített 7s (a 7s és a 7s Plus) lesz köztük, a korábbi 4.7, ill. 5.5 inch-es LCD kijelzővel, valamint harmadikként érkezik az eddig iPhone 8-nak hitt modell. Ez utóbbi lesz várhatóan az Apple büszkesége, olyan luxus tulajdonságokkal és új-generációs alkalmazásokkal, melyek természetesen az árát is a prémium-kategóriássá teszik. A mai legfontosabb hír azonban mégiscsak az, hogy ez az „üdvöske” nem is az iPhone 8 lesz.
Nézzük, hogyan alakult eddig az iPhone készlékek számozása!

IMG 4095-iglass-iphone-uvegfolia

Steve Jobs 2007-ben egyszerűen iPhone márkannéven kezdte forgalmazni az első ilyen készüléket, 2008-ban pedig iPhone 3G néven látott napvilágot a második modell. Ez utóbbihoz nagyon hasonló kinézettel, de még különlegesebb alkalmazásokkal felszerelten érkezett a 3Gs 2009 nyarán. És éppen a 3Gs az, ami irányt szabott a további iPhone elnevezéseknek. 2007 óta minden évben kijön egy új Apple modell, és váltakozva: hol csak szerény módosításokkal a korábbihoz képes, hol szinte teljes újratervezéssel. 2010-ben például az iPhone 4 az iPhone 3Gs radikális megújulásával jött létre, a 2011-es iPhone 4s viszont az iPhone 4-hez áll közel, bár több belső alkatrésszel rendelkezett, mint elődje. És ez így folytatódott az iPhone 5 és 5s esetében is 2012-ben, ill. 2013-ban. A sorozat ott váltott át, amikor 2014-ben a teljesen megújult iPhone 6 két méretben is napvilágot látott, a nagyobb kijelzős 6 Plus néven. 2015 pedig elhozta nekünk az iPhone 6s és 6s Plus modelleket, és végül 2016-ban érkezett az iPhone 7 és 7 Plus.

Megtörténhet, hogy egyszerre kerül forgalomra az iPhone 7s és az iPhone 8?

Hát, ez mindenképpen ellentmondana az Apple-hagyományoknak. Sőt, ha az eddigi számozási szokásokat nézzük, az iPhone 8-nak 2018-ig nem is szabadna megjelennie a piacon. Ezért vagy másért, egyelőre két opció tűnik valószínűnek az új készülék elnevezésére: iPhone Edition és iPhone X.

 

IMG 4096-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone Edition név mellett szólnak az iDrop News értesülései, valamint az, hogy összekapcsolódnak egy olyan technikai újítással, mint a függőleges elrendezésű kamera.

Ugyanakkor az iPhone X sem elképzelhetetlen, tekintettel az iPhone márkanév létrejöttének 10. évfordulójára.
Bárhogy is nevezik majd, az biztos, hogy soha ekkora várakozás nem előzte meg egyik új modell érkezését sem, és az is, hogy az Apple ezúttal valami nagyon különlegessel fog előállni.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Most kedvezményesen Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük