3ED098A2 5A8B 4666 AFB0 AB44DCABAF5F-iglass-iphone-uvegfolia

5 gyakori iPhone-mítosz, amit ideje elfelejtened

Hamarosan 11 éves lesz az iPhone – ezidő alatt pedig nem egy szabály és tévhit halmozódott fel a használatát illetően. Bár a tech mítoszok egy részének van (vagy volt) némi valóságalapja, legtöbbjük régebbi technológiákon alapszik, melyek a mai, modern használatra már nem érvényesek.

Az iGlass összeszedte Nektek az 5 leggyakoribb iPhone- és tech-mítoszt, amiket jobb, ha mostantól nem hisztek el!

  1. A Privát böngészés teljesen privát

3D998906 12AE 467C BDCE 4A5D36657258-iglass-iphone-uvegfolia

Mint minden böngészőben, a Safariban is elérhető a privát mód – ez biztosítja, hogy a böngésző nem jegyzi meg a keresési előzményeinket, így azt mások sem követhetik le.

Amit azonban kevesebben tudnak: a Privát böngészés nem rejti el a tevékenységeinket az Internetszolgáltatónktól, és maguktól a felkeresett oldalaktól sem. Bár ez rátok valószínűleg nem vonatkozik, de a figyelő jogi-bűnügyi szervezetek elől sem biztosít védelmet. Csak óvatosan!

  1. Tilos éjszaka töltőn hagyni az iPhone-t

69CCB3E8 EBA8 4B10 BC9B E0644B219D34-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone-ok egész éjszakán át tartó töltése még ma is gyakori vitatéma: vajon tényleg h tönkreteszi az akksit, ha egész éjszaka fent hagyjuk, ezáltal túltöltjük? 

Szerencsére ma már nem. Az újabb lítium-ion akkumulátorokat (melyek az iPhone-okban is megtalálhatók) már úgy tervezték, hogy érzékeljék, amint teljesen feltöltődtek, ekkor pedig egyáltalán nem, vagy csak lassabban töltenek tovább. Ellenkező esetben sokkal többször cserélhetnénk akksit – vagy épp iPhone-t.

  1. A több vonal jobb térerőt jelent

99B3D2F6 17AE 48FC B8B8 62DC0520EFBD-iglass-iphone-uvegfolia

Teljesen logikus, hogy a legtöbben minél több vonalkát látunk a szolgáltató melletti mezőben, annál erősebbnek gondoljuk a térerőt és annál biztosabbak vagyunk a telefonhívás sikerességében – általában ezzel nem is tévedünk.

A képernyő tetején lévő vonalak azonban nem mindig a jelerősséget mutatják. Valójában sokszor csupán a legközelebbi jelet sugárzó toronyhoz való közelséget jelzik, és bár ez azt is jelent(het)i, hogy tényleg erősebb a térerő, valószínű, hogy sokan mások is éppen ugyanerre a toronyra vannak csatlakozva. Magyarul: nehéz megállapítani a kapcsolat valódi minőségét, ami sok, a “vonalak” ellenére megszakadt hívást magyarázhat.

  1. Teljesen le kell meríteni az iPhone-t töltés előtt

2D2ACF14 C7E7 433C 87B6 650410D40D9C-iglass-iphone-uvegfolia

A szabály, miszerint két töltés között teljesen le kell meríteni az akkumulátort, valójában csak a régebbi, ma már nem használatos nikkel-metál hidrid akkukra vonatkozik.

A ma elterjedt lítium-ion akkumulátorok ezzel szemben akkor bírják a legtovább, ha újratöltjük és 40-80% között igyekszünk tartani őket. Ha túl sokáig nullán vannak, az akár súlyos kárt is tehet bennük. A másik legegyszerűbb módja, hogy javítsunk az akksi élettartamán, ha nagyrészt csak hűvös (de nem fagyos!) környezetben használjuk a telefont, legalábbis semmilyen extrém, szélsőséges időjárásnak nem tesszük ki.

  1. Mindig a legtöbb Megapixeles kamera a legjobb

7894F5C5 1558 4F4F 8B17 15FF15116BA8-iglass-iphone-uvegfolia

A feltevés, miszerint a több Megapixel egyenlő a jobb okostelefon-kamerával valójában nem más, mint egy ügyes marketingfogás.

A Megapixelek arról árulkodnak, mennyire érzékenyek a kamera szenzorai és akkor igazán jelentősek, ha fizikai másolatokat szeretnénk nyomtatni (a több pixel részletesebb nyomtatványokat eredményez). De a több Megapixel ugyanúgy készíthet rossz minőségű fotókat – csupán több pixelből összerakva.

Ha a cél inkább az éles és élénk fényképek készítése, sokkal fontosabb a jó lencse, fényérzékelő, valamint a képfeldolgozó szoftver. Ez tehát azt jelenti, hogy a kevesebb Megapixellel felszerelt okostelefon-kamerákkal is készíthetünk szinte profi fotókat – ez a helyzet pedig többször fennáll, mint azt elsőre gondolhatnánk.

Ti mit gondoltok?

Melyik volt számotokra a legmeglepőbb? Esetleg van olyan, amivel vitatkoznátok?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük