itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni01-iglass-iphone-uvegfolia

Itt az iOS 12 -12 újdonság, amiért érdemes lesz frissíteni!

Az Apple a hétfői WWDC Konferenciát megkezdő keynote-on végre lerántotta a leplet a következő szoftverfrissítésekről, köztük természetesen a várva-várt iOS 12-ről is. Az iOS 12 iPhone 5S és újabb modellekre fog megjelenni idén ősszel.

Bár az új iOS elsősorban a teljesítményre és az elődjénél stabilabb működésre fókuszál majd, így is jónéhány fontos újítást és érdekes funkciót hoz. Az iGlass csapata most össze is gyűjtött 12 okot, amiért iGazán érdemes lesz várni az iOS 12-t!

 1. Új Kiterjeszett valóság élmények

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni04-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 12 és az ARKit 2 hivatalosan is a való világba hozzák a kiterjesztett valóság élményét. Az AR tevékenységeket mostantól több felhasználó együttesen is megoszthatja, ami egészen új szintre emelheti például a játékokat – de a lehetőségek száma végtelen.

 1. Siri Parancsikonok

Már itt volt az ideje egy nagyobb Siri-frissítésnek, ami most meg is érkezik a „Shortcuts” hozzáadásával: ez nem más, mint egy különálló alkalmazás és platform, amely lehetővé teszi, hogy a Siri több lépéses feladatokat is megoldjon egyetlen paranccsal.

Például, ha megadod, hogy „Indulás haza!”, a Siri automatikusan megnyitja a térképet, lejátssza a kedvenc zenéidet és szól a lakótársaidnak – mindezt egy mondatot követően. Szerintünk szuper!

 1. Új Animoji & Memoji

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni08-iglass-iphone-uvegfolia

Az egyik legmenőbb újítás a Memoji (sajnos egyelőre csak iPhone X-re), egy teljesen testreszabható avatar, melyet a saját kinézeted és hangulatod szerint alakíthatsz (kicsit a Bitmoji-hoz hasonlóan).

Persze a hagyományos Animoji rajongói sem maradnak ki: négy új karakterrel – T-Rex, szellem, koala és tigris – bővül a tárház.

 1. Csoportos FaceTime

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni09-iglass-iphone-uvegfolia

A több személyes FaceTime hívásokat már régóta szerettük volna mi, felhasználók – most pedig itt van és nem kevesebb, mint 32 résztvevőig használható.

 1. Jobb teljesítmény

Az előzetes feltételezések, miszerint az iOS 12 a minőségre koncentrál majd, beigazolódni látszanak. Az eddigi tesztek alapján a frissítés egészen az 5S-től sokkal gyorsabbá teszi majd az iPhone-okat, sőt, az iPad-eket is.

 1. Képernyő-idő

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni03-iglass-iphone-uvegfolia

Korábban beszámoltunk már arról, hogy sokak szerint az Apple-nek lassan kötelessége lesz, hogy tegyen valamit a túlzott iPhone-függőség ellen.

A vállalat pedig hallgatott is a figyelmeztetésre: az iOS 12 eszközei épp arra ösztönöznek majd, hogy kevesebbet használjuk a készülékünket. Az egyik ilyen app a Screen Time, ami megmutatja, mennyi időt töltesz a telefonod nyomkodásával. Itt akár még korlátokat is beállíthatsz saját magadnak, ha úgy érzed, egészségesebb kapcsolatot szeretnél ápolni az iPhone-oddal.

 1. Csoportosított értesítések

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni06-iglass-iphone-uvegfolia

Ha volt olyan, amit az Android eddig jobban csinált az iOS-nél, az az értesítések logikus csoportba rendezése volt. Az iOS 12 erre is elhozza a megoldást.

A frissítés támogatja majd az alkalmazás, vagy épp téma szerint csoportosított értesítéseket, amellett, hogy beállíthatjuk, melyikeket emelje ki és melyikeket mutassa csak a háttérben.

 1. Újratervezett alkalmazások

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni05-iglass-iphone-uvegfolia

Az alap iPhone-alkalmazások (mint például a Könyvek, a Hírek vagy a Hangjegyzetek) is új funkciókat, valamint egyszerűbb felhasználói felületet kapnak.

 1. Fotók közti keresés és Fotómegosztás

Az leghasznosabb újítások közül kettő is a Fotókban jelenik meg. A Fotómegosztás lehetővé teszi, hogy egy kattintással megosszuk a képeinket azokkal, akikkel átéltük az élményeket.

Ha pedig ezidáig Neked is problémát okozott a rengeteg kép közül visszakeresni azt, amit szeretnél, mostantól könnyebb dolgod lesz – az új, „Neked” gomb segítségével kulcsszavakkal is kereshetsz majd a fényképek között, sőt, filter- és szerkesztési javaslatokat is kapsz majd.

 1. Siri Javaslatok

A Siri Shortcuts mellett a digitális asszisztens okosabbá is válik az iOS 12-ben. Megtanulja a szokásainkat és a napirendünket, például arra is emlékeztet majd, hogy minden reggel ugyanabban az időpontban rendeljük meg a kávénkat.

 1. Még kevésbé zavarjanak

itt az ios 12 12 ujdonsag amiert erdemes frissiteni010-iglass-iphone-uvegfolia

A „Ne zavarjanak” eddig is elég hasznos funkció volt, most azonban ez is kap néhány fejlesztést: a Ne zavarjanak alvásidőben gondoskodik a pihentető és zavartalan éjszakáról, de egyéb időhöz és helyhez kötött „nyugi idő” beállítását is lehetővé teszi.

 1. Automatikus Jelszókezelő

A gyenge vagy régi jelszó a készülékek feltörésének leggyakoribb okozója. Az iOS 12 Jelszókezelője automatikusan új, erős jelszavakat hoz létre és tárol, valamint az elavult, túlhasznált jelszavakra is figyelmeztet – sőt, azok módosítására is javaslatot tesz majd.

Szerintünk ahhoz képest, hogy senki sem várt nagy dobást az iOS 12-től, az Apple-nek ismét sikerült kitennie magáért. Ti mit gondoltok? Melyik lesz a kedvenc újdonságotok?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük