5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell01-iglass-iphone-uvegfolia

5 újdonság, amit az iOS 13-ban látnunk kell

Máris nagyjából fél évre vagyunk az ezévi WWDC konferenciától, ahol az Apple többek között várhatóan bemutatja a következő iOS, macOS, watchOS és tvOS szoftverfrissítéseket.

Ami az iOS-t illeti: a tavaly szeptemberben az iPhone XS, XS Max és XR kíséretében megjelent iOS 12 sok szempontból nagyon hasonló az előző, 11-es verzióhoz. A jelentős új funkciók és innovációk helyett az iOS 12 szándékosan inkább az operációs rendszer általános gyorsítására és stabilizálására helyezte a hangsúlyt – különös tekintettel a régebbi készülékekre, mint például az iPhone 5S és a 6.

Az iOS 13-ról egyelőre nincs sok hivatalos infónk, a pletykák és az iGlass várakozásai szerint azonban a következő frissítés sokkal inkább az új funkciókra és a régiek javítására (elsősorban iPad-en, de az iPhone sem marad ki) fókuszál majd. Hogy mik is ezek? Pontosan nem tudjuk, azonban kívánságlistánk már biztosan van – nézzük, mi az a 5 újdonság, amit szerintünk látnunk kell az iOS 13-ban!

5. Igazi Dark Mode

5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell02-iglass-iphone-uvegfolia

Sokan kritizálják az Apple-t a “Sötét mód” hiánya miatt, amely már régóta alapnak számít az Android és Windows Phone felhasználók körében. És bár a legutóbbi macOS Mojave-be már megérkezett a lehetőség, iPhone-ra egyelőre még mindig semmi jele.

Bár felfedeztünk egy nem hivatalos módszert, amely egyfajta Dark Mode-ként funkcionál, idén reméljük, valóra is válik a lenyűgöző koncepcióképek valamelyike.

Ha pedig addig is “helyettesítenéd”:

1. Nyisd meg a Beállítások > Általános menüt.

2. Válaszd a Kisegítő lehetőségek > Kijelzőbeállítások lehetőséget.

3. Menj a Színinvertálásra, majd kapcsold be az Intelligens invertálást.

4. Nyomd meg gyorsan egymás után  háromszor a Home gombot és engedélyezd.

4. Újratervezett Főképernyő & dizájn

5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell03-iglass-iphone-uvegfolia

Néhány apró részletet leszámítva az iOS Főképernyője a 2013-mas iOS 7 óta nem esett át jelentős átalakításon. 

Most azonban, hogy a kijelzők egyre nagyobbak, magasabbak és fejlettebbek, mint valaha, sőt, még a keret és az ikonikus Home gomb is eltűnt, szerintünk itt az ideje a változásnak. Bár nem gondoljuk, hogy az ikonok jelentősen átalakulhatnak, az Apple mérnökei jól kihasználhatnák az extra pixeleket – például arra, hogy szabadabban alakíthassuk a saját képernyőnk elrendezését.

3. Jobb iOS/macOS integráció

5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell04-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple állítólag már 2016 óta munkálkodik a telefonok és a számítógépek gördülékenyebb összekapcsolásán, a nagy áttörést mégis az iOS 13-tól várjuk. Ahogy az iPhone-ok is egyre erősebbé válnak az évek során, úgy egyre valószínűbb a tökéletes integrált rendszer megvalósulása is.

2. Megújult Fájlok app: Fájlok 2.0

5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell05-iglass-iphone-uvegfolia

Ha már iPad-központú frissítésnek ígérkezik az iOS 13, ésszerű lenne, ha ez a fájlkezelő alkalmazásra is kiterjedne. Bár a jelenlegi Fájlok alkalmazás is sok igénynek eleget tesz, a profi vagy üzleti felhasználók még jobban ki tudnának használni egy számítógép-minőségű rendszert fejlettebb keresővel és rendezési lehetőségekkel.

1. Okosabb Siri

5 ujdonsag amit az ios13 ban latnunk kell06-iglass-iphone-uvegfolia

Hiába fejlesztettek sokat a Siri-n az évek alatt – intelligensebb lett és megjelent a Siri Shortcuts app is -, sajnos “szegényt” még mindig az egyik legmegbízhatatlanabb zsebasszisztensként tartják számon.

A Siri teljesítménye tehát még mindig jócskán alulmarad a versenytársakétól: olyannyira, hogy az Apple nemrég a Google egyik veterán mesterséges intelligencia szakértőjét vette fel, hogy segítsen új életet lehelni belé. Mindenképp reméljük, hogy ebből már láthatunk is valamennyit az iOS 13 nyári bemutatásakor.

Te mit szólnál ezekhez a fejlesztésekhez? Mi szerepel a TE iOS 13 kívánságlistádon? Írd meg hozzászólásban!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük