Teszteles alatt a tripla kameras usb c s uj iphoneok01-iglass-iphone-uvegfolia

Tesztelés alatt a tripla-kamerás, USB-C-s új iPhone-ok!

Szinte biztos, hogy idén láthatunk egy tripla-kamerás iPhone-t, egy új jelentés szerint pedig az Apple az USB-C csatlakozóra való váltást is fontolgatja. De mit is jelent mindez és milyen előnyökkel járnának az újítások? Az iGlass összefoglalta!

Az Apple a tavalyi évhez hasonlóan valószínűleg 2019 őszén is három új iPhone-nal fog előállni. Ezek közül kettő az XS és az XS Max folytatásai, a harmadik pedig az LCD-kijelzős XR-é. Ami a külsőt illeti, ezek nagyon hasonlóak lesznek a legutóbbi modellekhez, az XS Max utódja azonban tripla-kamerarendszerrel érkezik, amely a dizájnban is mindenképp változásokat hoz majd – ezt ábrázolják a lenti, igencsak változatos (és megkérdőjelezhető) koncepcióképek is.

Teszteles alatt a tripla kameras usb c s uj iphoneok04-iglass-iphone-uvegfolia

Mit jelent ez?

A jelenlegi csúcskategóriás iPhone-ok duál kamerával rendelkeznek. Egy harmadik lencse bevonása lehetővé tenné, hogy az XS Max utódja több pixelt örökítsen meg, így az iOS például “megjavíthatná” a videókat vagy a fotókat az arról kimaradt/levágott elemek automatikus, utólag történő hozzáadásával.

Másképp fogalmazva, a tripla-kamerás iPhone nagyobb látószöggel rendelkezne, mint a korábbi Apple készülékek.

A tripla kamera továbbá jobb képtisztaságot és a rossz fényviszonyok közötti képminőség javítását is biztosítaná.

Az Apple továbbá a “Live fotó” funkció bővítésén is dolgozik – azok immár akár 6 másodpercesek is lehetnek.

Gurman jelentése szerint az Apple már teszteli is a 2019-es iPhone-okat – a tripla-kamerán kívül ráadásul van még egy említésre méltó újítás: a jól megszokott Lightning-csatlakozó idén USB-C-re cserélődhet. Mivel ezek még csak a teszt-fázisban vannak, ez a lépés koránt sem biztos, azonban több jel is utalt már arra, hogy az Apple egy univerzálisabb standard bevezetésére törekszik.

Teszteles alatt a tripla kameras usb c s uj iphoneok02-iglass-iphone-uvegfolia

Az USB-C-re való váltás lehetővé tenné, hogy az iPhone-osok ugyanazokkal a kábelekkel töltsék telefonjukat, mint amiket sok Androidos készüléken is használnak.

USB-C található meg a legtöbb új MacBook készüléken, valamint a 2018-as iPad Pro modelleken is.

A jelentés kitért arra is, hogy a 2019-es iPhone-ok új Apple processzort (feltehetően az A13 szériát) és továbbfejlesztett Face ID érzékelőket kapnak. Gurman ezenkívül szót ejtett az Apple 2020-as terveiről is: ekkorra várjuk az 5G iPhone-ok, valamint a lézeres 3D kamerarendszer megjelenését.

Te mit szólsz az új iPhone-okhoz? Szerinted megéri majd idén váltani? Oszd meg kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük