6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be000-iglass-iphone-uvegfolia

6 újdonság, ami még csak most jön az iOS 12-be!

Alig három hét telt el az iOS 12 hivatalos megjelenése óta és már az iOS 12.0.1 is telepíthető, az Apple máris az első frissítés béta verzióját teszteli.

Az iOS 12.1 természetesen nem jelent majd akkora ugrást, mint a fő változat, mégis sok, az iOS 12-re ígért újítás csak ebben fog megjelenni. Az iGlass most összegyűjtötte, miért is érdemes várni a következő szoftverfrissítést!

1. Csoportos FaceTime

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be01-iglass-iphone-uvegfolia

A csoportos FaceTime egyike volt azoknak a funkcióknak, amelyek miatt a legjobban vártuk az iOS 12-t – az első verzióban azonban végül mégsem jelent meg. Az Apple-nek ugyanis még némi időre volt szüksége a teszteléshez és a tökéletesítéshez.

Az iOS 12.1 bétáiban azonban felbukkant a csoportos FaceTime, így valószínűleg végre hivatalosan is megérkezik. A frissítéssel egyszerre akár 32 személy is részt vehet egy FaceTime hívásban – legyen szó akár videó, akár csak hanghívásról. Mi az iGlass csapatában már alig várjuk!

2. Több mint 70 új Emoji

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be03-iglass-iphone-uvegfolia

Az Emoji világnapján az Apple már hangoztatta, hogy az Unicode 11 standardban megjelent új Emoji karaktereket még idén használhatjuk iOS-készülékeinken. Ezek a szimbólumok végül szintén nem kerültek be az iOS 12 végleges verziójába, de úgy tűnik, az iOS 12.1-be már igen.

iOS 12.1 Emoji emoji cycle 10012018-iglass-iphone-uvegfolia

Az új Emojik között megtalálhatóak például az eddig még sosem látott vörös (ezzel kapcsolatosan az Apple eddig hajthatatlan volt!), göndör hajú és kopasz “emberek”, új boldog és zavarodott arckifejezések, szuperhősök, állatok és ételek is.

3. Valósidejű Depth Control

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be04-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 12.1 ezen új funkciója kifejezetten az iPhone XS és az XS Max tulajdonosoknak kedvez. A Depth Control, azaz a fotók hátterének mélységének állíthatósága már a kezdetektől a készülékekbe építve érkezett, a szoftverfrissítés azonban új szintre emeli majd a rendszert.

A valósidejű Depth Controllal a háttér mélységét és a bokeh-t (a nem fókuszban lévő, elmosott területek minőségét) a portré módban történő fotózás KÖZBEN állíthatjuk be. A jelenlegi változatban ezt csak a kép elkészülte után tehetjük meg.

4. Kisebb fejlesztések

Az iOS 12.1 természetesen az első verzió hibáinak kijavítására is törekedni fog. Bár már az iOS 12-re is jóval kevesebb panasz érkezett, mint tavaly a 11-re – hiszen ez a szoftverfrissítés elsősorban a rendszer stabilizálására és zavartalanságára helyezte a hangsúlyt – itt is maradt néhány ráncfelvarrásra váró terület.

A kisebb fejlesztéseket persze csak a megjelenés után fogjuk tisztán látni, azonban már az iOS 12.0.1-gyel kijavításra került az ún. “Chargegate” bug, amely esetenként az iPhone XS-ek töltését akadályozta. Néhány tulajdonos a frissítés után a Wi-Fi lassulására is felfigyelt, ám ez is megszűnik a jelenlegi verzióra való frissítéssel.

5. Új iPad infók

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be05-iglass-iphone-uvegfolia

Bár ezek nem a szó szoros értelmében vett új funkciók, mégis érdemes megemlítenünk, hogy az iOS 12.1-ben elrejtett kód fontos információkat árul el az új, 2018-as iPad modellekről.

Ebből derült ki többek között, hogy az új iPad Pro-kban USB-C-re cserélődik a Lightning-csatlakozó, teret adva ezzel a 4K-s felbontású tartalmak külső kijelzőre való vetítésének. Az új iPad-ekről – melyeket az Apple a Mac-ek mellett valószínűleg még a hónapban, egy különleges esemény keretében bemutat – tudjuk még, hogy vékonyabb kerettel, Face ID-val, az iPhone X-hez hasonló dizájnnal, de felső sziget, azaz notch nélkül érkeznek. A hátlapjukon egy mágneses konnektor jelenik meg, így sok kiegészítő vezeték nélkül is használhatóvá válik.

6. eSIM-kártya

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be02-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple idén először mutatott be duál SIM-kártya képes készülékeket – de az eSIM kártya támogatás szintén az iOS 12.1-ig várat magára. Ahhoz, hogy egy készüléken két SIM-kártyát is használhassunk, természetesen a mobilszolgáltatónk támogatására is szükség lesz.

+1. EKG?

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be06-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple Watch Series 4 legnagyobb durranása, hogy egyedülálló módon képes lesz az EKG-felvétel készítésére. Ehhez viszont szintén ki kell várnunk egy jövőbeli (watchOS) szoftverfrissítést. Azt azonban, hogy ez már a következő lesz, egyelőre semmi sem jelzi.

Mindent összevetve mi nagyon várjuk a következő nagyobb frissítést, hiszen ezzel lesz (szinte) teljesen kerek az iOS 12. Téged melyik újdonság érdekel a legjobban?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük