nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel0-iglass-iphone-uvegfolia

Nézd meg, milyen gyors VALÓJÁBAN az iPhone-od – így gyorsítsd fel!

Az Apple gyártja a világ leggyorsabb okostelefonjait. Ezt a közelmúltban számos teszt bizonyította – ez azonban nem jelenti azt, hogy egyes készülékeknél nem fordulhat elő lassulás vagy szakadozó teljesítmény.

Ha úgy érzed, a Te iPhone-od lassabb a kelleténél, szerencsére nemcsak tesztelheted, de fel is gyorsíthatod azt néhány egyszerű lépésben. Az iGlass most megmutatja, hogyan nézheted meg a telefonod valódi sebességét (és azt is, hogyan javíthatsz rajta)!

1. Teszteld le a sebességet!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel01-iglass-iphone-uvegfolia

Mielőtt a probléma kijavításába kezdenél, nem árt, ha tudod, mekkora is a baj. Ehhez egy gyorsaságot mérő alkalmazás letöltésére lesz szükséged.

Mi az iGlass-nél a Geekbench 4 vagy az AnTuTu app-ot ajánljuk a processzor tesztelésére. Ezek segítségével könnyen kideríthető, van-e bármilyen hiba az iPhone-od teljesítményével.

Ha szakadozást észlelsz vagy összességében lassúnak érzed a telefonod, menj végig a következő tippeken!

2. Indítsd újra!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel02-iglass-iphone-uvegfolia

Probléma esetén célszerű újraindítani az iPhone-t, hiszen ez kitisztítja a memóriát, sőt, még a hibásan működő app-okat is helyreállítja.

Ezt megteheted az iPhone-od egyszerű ki- és bekapcsolásával vagy az újraindítás kényszerítésével is (ezutóbbi módszere iPhone-modelltől függően változik).

3. Zárj be NÉHÁNY alkalmazást!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel03-iglass-iphone-uvegfolia

Arról már korábban írtunk, hogy az alkalmazások folyamatos bezárása valójában többet árt az akksinak, mint használ.

De van itt egy apró csavar: a háttérben futó alkalmazások mégiscsak foglalnak némi helyet. Mivel a kényszerített bezárásuk gyorsíthatja az iPhone-od merülését, az arany középút a jó megoldás – zárd be azokat, amiket nem használsz rendszeresen, de ne nyúlj azokhoz, amiket napi rendszerességgel használsz.

4. Állítsd le a háttérfolyamatokat!

Ez az apró lépés minden lassuló/szakadozó iPhone esetében csodákra képes: menj a Beállítások>iTunes és App Store menübe és kapcsold ki az automatikus letöltést az összes felsorolt alkalmazásra nézve.

Ezután keresd meg a Beállítások>Általános>Alkalmazásfrissítés a háttérben opciót és válaszd itt is a “Ki” beállítást.

5. Szabadíts fel tárhelyet!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel04-iglass-iphone-uvegfolia

A szabad tárhely mérete önmagában nem befolyásolja az iPhone sebességét. Van azonban egy fontos kivétel: sok probléma forrása lehet, ha kevesebb, mint 1 gigabájt tárhely maradt a készüléken.

Először is szabadíts fel némi helyet a felesleges fotók, videók üzenetek és alkalmazások törlésével. Továbbá segíthet még a Safari-ban tárolt sütik és adatok eltávolítása is: ezt a Beállítások>Safari>Előzmények és webhelyadatok törlése gombbal teheted meg.

6. Frissíts iOS 12-re!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel05-iglass-iphone-uvegfolia

Ha még nem iOS 12-t használsz, itt az ideje frissíteni. Az operációs rendszer rendszeres frissítése egyébként is segít az akksi egészségének megőrzésében, de az iOS 12 kimondottan a készülékek felgyorsítására helyezi a hangsúlyt.

A legfrissebb iOS gyorsabban nyitja meg az alkalmazásokat és gördülékenyebben működik, mint a korábban sok panaszt okozó iOS 11 – még a régebbi, iPhone 5S, 6, stb. modelleken is jelentős változást hoz.

7. Állítsd vissza!

Ha a fenti lépések után még mindig lassúnak tartod az iPhone-od, célszerű lehet a gyári visszaállítással próbálkozni. A Beállítások>Általános>Alaphelyzetbe állítás>Beállítások alaphelyzetbe állítása paranccsal a legtöbb adat és tartalom megmarad, csupán az alkalmazások beállításai tűnnek el.

Még drasztikusabb lépés, ha az ezalatt lévő “Összes tartalom, beállítás törlése” opciót választod – ezzel azonban szószerint minden tartalom eltűnik az iPhone-odról. Ha viszont rendszeres “back-up”-ot végzel, akkor ez sem lehet probléma.

8. Cseréltess akksit!

nezd meg milyen gyors valojaban az iphoneod igy gyorsitsd fel06-iglass-iphone-uvegfolia

Ha úgy érzed, semmi sem segít, még ne feltétlenül rohanj új iPhone-t venni – lehet, hogy csak egy akksicserére van szüksége! (Ehhez bátran ajánljuk az iCentrum Apple Szervizt.)

Bár a lassulást okozhatja a készülék hibája is, könnyen előfordulhat, hogy az akkumulátor cseréje megoldja a problémát. Itt már írtunk arról, hogyan nézheted meg könnyen az akkud egészségi állapotát és hogyan kapcsolhatod ki a tervezett lassítást egyszerűen.

Reméljük, hasznosnak találtad a tippjeinket és segíthettünk abban, hogy ne csak kívülről legyen tökéletes állapotban az iPhone-od. Te éreztél már lassulást a telefonodon? Hogyan próbáltad megoldani? Írd meg kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük