7 Steve Jobs idézet, ami megváltoztatja a gondolkodásod

Steve Jobs, az Apple társ-alapítója és előző ügyvezető igazgatója mindig is a világ egyik legnagyobb befolyással bíró alakja marad. Steve nemcsak egy vezető, hanem egy igazi úttörő is volt, aki a nehéz időszakokban is mindvégig hitt az általa megálmodott vállalat sikerében – amely végül nagyrészt az ő világmegváltó találmányainak (mint például az iPod, az iPod vagy az iPad) köszönhetően jött el.

Nem túlzás tehát azt állítanunk, hogy a világbéke nagyköveteként is tevékenykedő Steve Jobs igazi forrása volt a tudásnak, a bölcsességnek és az éleslátásnak, tévedhetetlen tanácsait pedig – szerencsére – nem sajnálta megosztani a nagyközönséggel sem. Íme az iGlass 7 kedvenc elgondolkodtató és inspiráló gondolata egyenesen Steve Jobs-tól!

7. Higyj a munkádban

“Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. (…) A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy amit csinálsz, az tényleg igazán nagyszerű. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább. Ne érd be kevesebbel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit.”

6. A saját életedet éld

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (…) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.”

5. Kösd össze a pontokat

“A kreativitás csupán a dolgok összekapcsolását jelenti. Ha megkérdezed a kreatív embereket, hogyan értek el valamit, egy kicsit bűntudatuk lesz, mert valójában nem csináltak semmit. Csak megláttak valamit, ami egy idő után nyilvánvalóvá vált számukra.”

4. Bízz a jövőben, tanulj a múltból

“Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve; az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak. Ezért bíznod kell benne, hogy a pontok valahogy összeállnak a jövőben. Bíznod kell valamiben – a megérzésedben, a sorsban, az életben, a karmában, mindegy. Ez a megközelítés sosem hagyott cserben és ez az, ami mindent megváltoztatott az életemben.”

3. Ne toporogj egy helyben

“Ha valamit véghezviszel és jól sül el, bele kell kezdened egy másik csodálatos dologba, ahelyett, hogy sokáig ülnél a sikeren. Csak találd ki, mi lesz a következő.”

2. Tanulj meg nemet mondani

“Számtalan dologra vagyok büszke, amit nem tettünk meg, és számtalan olyanra is, amit megtettünk. Az innováció dolgok ezreire mond nemet.”

1. Ne add fel

“Meggyőződésem, hogy a tényezők fele, ami elválasztja a sikeres és a sikertelen vállalkozókat, az a tiszta kitartás.”

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük