A Te iPhone-od is kikapcsol a hidegben?! Van megoldás!

„Mindegy, hány százalékon vagyok, a hidegben folyton kikapcsol az iPhone-om.” Ugye Neked is ismerős ez a mondat?

Ha Veled is előfordult már, hogy a téli hidegben feladta a telefonod, aggodalomra semmi ok: az iGlass elhozta a jelenség tudományos magyarázatát.

Mi okozza a problémát?

Az iPhone-ok töltéséért felelős Lítium-ion (Li-ion) akkumulátor számos előnnyel rendelkezik: viszonylag gyorsan feltölthető és nem szükséges teljesen lemeríteni sem. Egyik gyengepontja azonban, hogy nagyon érzékeny a szélsőséges időjárásra. Ha a telefon hőmérséklete 0 °C alá esik vagy 35 °C fölé emelkedik, hajlamos megadni magát. Sőt, egyes felhasználók arra is figyelmesek lettek, hogy a hideg nemcsak a készülék leállását okozhatja, hanem lerövidíti annak használati idejét is.

Az iPhone-t egy elektrolikus folyadék tartja feltöltve, de a súlyos mínuszok megjelenésével ez az anyag kristályossá válik, ideiglenesen leállítva ezzel az elektromosság áramlását – ez a folyamat vezethet az egész működés összeomlásához. A jó hír, hogy amint a telefon újra felmelegszik a normál hőmérsékletre, gond nélkül használható tovább.

Ráadásul az is kiderült, hogy ez a számunkra kellemetlen jelenség valójában a telefonunk védelme érdekében történik. Az Apple egyik szóvivője így nyilatkozott: “Szeretnénk, ha a vásárlóink tudnák, hogy az iPhone bizonyos körülmények – mint például az extrém hideg időjárás – között történő leállása tudatos tervezés eredménye. Egy iPhone felhasználó számára váratlannak tűnhet egy-egy ilyen kikapcsolás, de ezek valójában a készülék alacsony feszültségtől való védelmét szolgálják.”

Na de mit tehetünk, hogy tovább “életben maradjon” az iPhone-unk télen is?

A válasz egyszerű: próbáljuk meg melegen tartani. Amíg kint vagyunk, csak akkor vegyük elő, ha nagyon muszáj, egyébként jobb, ha egy meleg zsebben tartjuk – ezt a kezeink is megköszönik majd ebben az időben.

Sokat segíthet a hő megtartásában még egy tok is, ami egy kabáthoz hasonlóan óvja az iPhone-t a hidegtől. Ha pedig már mindent bevetettünk, mégis a szokásosnál többször fordul elő a vészhelyzet, érdemes egy hordozható töltőt is tartanunk magunknál.

Veled megtörtént már, hogy egyszer csak minden előzmény nélkül kikapcsolt az iPhone-od? Hogyan sikerült megoldani?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük