iphone 12 pro átlátszó tok

Az AI árnyoldalai: a gyakori jelszavak 51%-át kevesebb mint 1 perc alatt képes feltörni – jelentette egy új kutatás

Hát, azt, hogy az AI ellen mennyire tudod majd megvédeni az iPhone-od, nem tudjuk – szerencsére az ütések, karcolások és egyéb külső sérülsek ellen viszont van megoldásunk, méghozzá tuti-biztos. Ehhez gondoskodj például egy iPhone 12 Pro átlátszó tok beszerzéséről, hogy emiatt biztosan ne kelljen aggódnod:

 

Az új AI-szolgáltatások (mint például az egyre népszerűbb Chat GPT) pozitív aspektusai mellett – amiket nem lehet elvitatni – új kockázatok is felmerülnek. Az egyik ilyen a PassGAN nevű jelszavak feltörésének fejlett megközelítése. A legújabb mesterséges intelligenciát használva a jelszavak 51%-át egy perc alatt sikerült feltörni, a jelszavak 71%-át pedig kevesebb mint egy nap alatt. Olvass tovább, hogy megtudd, milyen karakteres küszöbértékek nyújtanak biztonságot az AI jelszófeltöréssel szemben, hogyan működik a PassGAN, és egy iPhone 12 Pro átlátszó tok tippet is adunk, mert természetesen az iPhone külső védelme is ugyanolyan fontos.

A múlt hónapban a Microsoft a mesterséges intelligencia gyors fejlődésével járó biztonsági aggályokra hívta fel a figyelmet azzal, hogy bejelentette új Security Copilot csomagját, amely a biztonsági kutatókat segíti a modern technológia rosszindulatú felhasználása elleni védelemben.

Most pedig a Home Security Heroes közzétett egy tanulmányt, amely bemutatja, hogy a legújabb generatív AI milyen ijesztően erős a jelszavak feltörésében. A vállalat az új jelszófeltörő PassGAN (password generative adversarial network, azaz jelszógeneráló adverzális hálózat) segítségével dolgozott fel egy több mint 15 000 000 hitelesítő adatot tartalmazó listát a Rockyou adathalmazból, és az eredmények igencsak döbbenetesek voltak: a gyakori jelszavak 51%-át kevesebb mint egy perc alatt, 65%-át kevesebb mint egy óra alatt, 71%-át kevesebb mint egy nap alatt, 81%-át pedig kevesebb mint egy hónap alatt sikerült feltörni.

 

iphone 12 pro átlátszó tok

 

A mesterséges intelligencia azért hozott ekkora áttörést a jelszófeltörésben, mert ahelyett, hogy kézi jelszóelemzést kellene végezni a kiszivárgott jelszó-adatbázisokon, a PassGAN képes “önállóan megtanulni a valódi jelszavak eloszlását a tényleges jelszó-kiszivárgásokból”.

 

Hogyan védekezz az AI jelszófeltörés ellen?

A legalább 12 vagy annál több karakteres, nagy- és kisbetűket, valamint számokat (vagy szimbólumokat is) tartalmazó jelszavak betartása különbséget tesz az azonnal vagy gyorsan feltörhető jelszavak és a nehezen feltörhető jelszavak között. A 18 karakteres, betűket és számokat egyaránt tartalmazó jelszavak egyelőre úgy tűnik, hogy biztonságban vannak az AI feltörése ellen, de mindig érdemes egy jelszóauditot tartani.

 

iphone 12 pro átlátszó tok

Látva, hogy a mesterséges intelligencia milyen erős lehet a jelszavak feltörésében, ez jó emlékeztető arra, hogy ne csak biztosítsd, hogy erős jelszavakat használsz, hanem ellenőrizd is, hogy:

  • Két vagy több faktoros hitelesítőt használsz (lehetőség szerint nem SMS-alapú).
  • Nem használod újra a jelszavakat több fiókban.
  • Ha lehetséges, használj automatikusan generált jelszavakat.
  • Rendszeresen frissítsd a jelszavakat, különösen az érzékeny fiókok esetében.
  • Kerüld a nyilvános WiFi használatát, különösen banki és hasonló fiókok esetében.

A Home Security Heroes weboldalán található egy eszköz, amellyel tesztelheted saját jelszavaidat a mesterséges intelligenciával szemben. Azt mondják, hogy bármit is írsz be, az nem kerül elmentésre vagy megosztásra – és nincs okunk kételkedni ebben. Az óvatosság kedvéért azonban a legbiztonságosabb, ha nem adjuk meg a valódi jelszavainkat – ha ki akarjuk próbálni az AI jelszóelemzőt, adjunk meg egy hasonló, de véletlenszerű jelszót.

 

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva beszerezheted iGlass Case 2.0 iPhone 12 Pro átlátszó tok kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt színes változatban – ha az iPhone 12 Pro átlátszó tok nem a stílusod – készüléked tökéletes és tartós védelméhez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük