applewatch szíj

A leghasznosabb Apple egészségi funkciók, appok és kiegészítők, amiket érdemes használni (AppleWatch szíj és sok más)

Ha már kiegészítők, akkor először is megjegyeznénk, hogy az iGlass-nél sem csak iPhone, hanem más Apple-kiegészítőkre is lecsaphatsz, mint például a sportos AppleWatch szíj kiegészítőnk, amit a figyelmedbe ajánlanánk, ha számodra is fontos az egészség és nem csak a telefonokban merül ki az Apple rajongásod:

 

Az egészség áprilisban kiemelten fontos téma világszerte: most mi is összegyűjtöttünk néhányat a legértékesebb egészségügyi funkciók közül, amelyeket érdemes használni (vagy újra megnézni) az Apple Watch-on, AppleWatch szíj és más kiegészítőkkel és az Apple Health-szel szinkronizálható alkalmazásokkal és még sok mással.

A két fő hely, ahol az iPhone egészségügyi funkcióit keresni érdemes a Fitness és az Egészség alkalmazások.

A Fitness alkalmazással az összes fitnesz- és mozgásadatodnak van egy központja. Az Összegzés fő lapjánál lefelé lapozhatsz, hogy megnézd a különböző trendjeidet az idő múlásával. A Fitness alkalmazás tartalmazza az Apple Fitness+ szolgáltatást is.

Eközben az Apple Egészség alkalmazás szélesebb körű adatokat tárol, olyan kategóriákkal, mint az aktivitás, testméretek, cikluskövetés, hallás, szív, gyógyszerek, tudatosság, mobilitás, táplálkozás, légzés, alvás, tünetek, életjelek és egyéb adatok. Mindezek az egészségügyi adatok manuálisan vagy automatikusan menthetők az iPhone, az Apple Watch és más, Apple Health által támogatott kiegészítők és alkalmazások használatakor. Az iOS 16-tal érkezett egyik ügyes új lehetőség, hogy az Apple Egészség alkalmazásban nyomon követhetjük és kezelhetjük az általunk szedett táplálékkiegészítőket és a gyógyszereket is.

 

Az Apple Watch néhány egészségügyi funkciója

Bár az iPhone-on megtekintheted az összes egészségügyi és fitneszadatodat, az AppleWatch zökkenőmentesen nyomon követi az aktivitást, a szív egészségét és még sok más adatot – amelyeket automatikusan elment az iPhone-ba. Íme néhány értékes funkció, amelyet érdemes kipróbálni vagy újra felfedezni. (És ha már itt vagy, ne feledkezz el az AppleWatch szíj beszerzéséről sem.)

 

Magas és alacsony pulzusszám értesítések

 

Ha szeretnél értesítést kapni, ha a pulzusszámod egy bizonyos küszöbérték alá vagy fölé süllyed, és 10 percig inaktív állapotban is ott marad, ez a funkció 13 éves kor felett elérhető.

 

Rendellenes szívritmusra vonatkozó értesítések

 

Ha értesítést kapsz, az Apple Watch szabálytalan szívritmusra vonatkozó értesítési funkciója AFib-re utaló szabálytalan ritmust azonosított, és azt többszörös leolvasással megerősítette. Ha orvos nem diagnosztizált nálad szívritmuszavart, konzultálj vele.

 

EKG és AFib

 

applewatch szíj

 

Az Apple Watch-csal történő EKG-készítés képessége az Apple Watch Series 4-gyel 2018-ban jelent meg az Egyesült Államokban. Az azóta eltelt években az értékes és lenyűgöző funkció több mint 100 országra terjedt ki. Az EKG-ket a legalább 22 éves Apple Watch-felhasználók vehetik fel.

 

Cardio fitness

Az Apple így írja le a Cardio Fitness (VO2 max) értékét: “A kardiofitness a VO2 max mérése a szervezeted által edzés közben maximálisan felvehető oxigénmennyiséget jelenti. A kardiofitness-szinted erős mutatója az általános fizikai egészségednek és előrejelzője a hosszú távú egészségi állapotodnak.”

 

Szívfrekvencia-variabilitás (HRV)

A pulzusszám-variabilitást (HRV) az Apple Watch automatikusan rögzíti, de az nem tekinthető meg a viselhető készülék natív pulzusszám alkalmazásában. Ehhez az iPhone Egészség alkalmazás > Böngészés > Szív irányába kell menned.

Mi az a HRV? Ez annak mérése, hogy hogyan változik a szívverések közötti időintervallum, milliszekundumokban mérve – nevezetesen ez egy olyan mérőszám, amely sokat változik, ezért az általános trendek, nem pedig a napi számok vizsgálata a leghasznosabb. A HRV-t sokan az orvostudományban nemcsak a szív és a test jelenlegi általános egészségének és rugalmasságának erőteljes mutatójának tekintik, hanem a jövőbeli halálozás erős előrejelzőjének is. A HRV-t gyakran használják jelzésként is annak megértéséhez, hogy a test mikor áll készen a testmozgásra vagy a pihenésre. Mindez annak köszönhető, hogy a HRV megmutatja, hogy a szív mennyire reagál a vegetatív idegrendszerünkre.

 

Néhány kedvenc alkalmazásunk, amely kompatibilis az Apple Health-szel:

 

 

Köszönjük a figyelmed! Ha számodra is fontos a sport és az egészséges életmód, akkor IDE kattintva beszerezheted iGlass Sport AppleWatch szíj és további Apple kiegészítőinket almás kütyüidhez, hogy biztonságosan és stílusosan használhasd őket a fent említett funkciók használata közben is.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük