iphone védőfólia

Jön az AI-fókuszú 2024-es WWDC, de az AppleGPT-re még ne számítsunk

Ha iPhone-os vagy, mindenek előtt gondoskodj szeretett Apple készüléked védelméről egy iPhone védőfólia beszerzésével:

 

Az Apple hivatalosan bejelentette, hogy a 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC24) a tervek szerint 2024. június 10-én kezdődik. A várakozásoknak megfelelően az eseményen jelentős szoftverkiadványok kerülnek nyilvánosságra különböző Apple-termékekhez, többek között az iPhone, az iPad és a Mac készülékekhez. Bár az Apple várhatóan sokat fog beszélni az idei Worldwide Developers Conference (WWDC) alkalmával az AI terveiről, úgy tűnik, hogy ezek a tervek nem tartalmazzák a generatív AI chatbotot, amelyről az elmúlt évben hallottunk. Mint iPhone védőfólia felelősök, természetesen mi is kíváncsiak vagyunk az Apple ezzel kapcsolatos terveire, szóval nézzük is, mire számítunk az AI-fókuszúnak vélt idei eseménytől.

A globális egészségügyi válság miatt szükségessé vált trendet folytatva az Apple megerősítette, hogy a konferencia megtartja online formátumát. Ez a megközelítés a világjárvány kitörése óta szokássá vált, lehetővé téve a résztvevők számára a távoli részvételt. A várható szoftverkiadások között szerepel az iOS 18, az iPadOS 18, a macOS 15, a watchOS 11 és a tvOS 18, valamint idén esetleg a visionOS 2.0 is.

Ami a hardveres bejelentéseket illeti, nincsenek nagy várakozások az úttörő felfedezésekre. Bár állítólag új iPadek is készülnek, ezek megjelenése áprilisra van prognosztizálva, és az M4 chip debütálására vonatkozó kilátások továbbra is távoliak. A spekulációk legfeljebb az M3 Ultra chip esetleges bevezetése körül forognak, amelyet egyes csúcskategóriás Mac-modellek számára terveznek, bár a részletek továbbra is szűkszavúak, és kisebb frissítésre utalnak, ha egyáltalán lesz ilyen.

Mindazonáltal az Apple vezető alelnöke, Greg “Joz” Joswiak a Twitter/X-en ugratta az esemény nagyságrendjét, és “Absulutely Incredible”-ként jellemezte azt – csupa nagy kezdőbetű, AI, csak hogy vegyük a lapot. A mesterséges intelligencia (AI) fejlesztéseket övező pletyka ellenére az Apple AI-kezdeményezéseinek konkrétumai továbbra is rejtélybe burkolóznak. Különböző pletykák és találgatások keringenek, a javaslatok a Google-lal való potenciális együttműködéstől kezdve a Gemini Apple ökoszisztémájába való beépítésén át a Siri képességeinek várható javításáig és olyan funkciók bevezetéséig, mint az automatikusan generált Apple Music lejátszási listák és a továbbfejlesztett jegyzet-összefoglaló és válaszkészítő funkciók.

Az egyik kétségesebb állítás azonban a WWDC-n állítólag egy AI-specifikus App Store bemutatására vonatkozik. Bár az iparági elemzők találgattak erről a lehetőségről, konkrét bizonyítékok, amelyek alátámasztanák ezt az elképzelést, hiányoznak. Valószínűtlennek tűnik, hogy az Apple egy speciális “Game Store”-hoz hasonló, kizárólag az AI-alkalmazásoknak szánt platformot vezetne be.

Bár a WWDC24-en a mesterséges intelligencia várhatóan kiemelt szerepet kap, az Apple állítólagos AI-törekvései közül figyelemre méltó módon kimaradt egy generatív AI chatbot kifejlesztése. A korábbi spekulációk ellenére, amelyeket a belső AI chateszköz teszteléséről szóló jelentések tápláltak, a legújabb meglátások arra utalnak, hogy az Apple AI-stratégiája inkább a proaktív felhasználói segítségnyújtási funkciókra fog összpontosítani, mintsem egy önálló chatbot bevezetésére.

Ez nem jelenti azt, hogy az iOS 18 nem lesz nagy dobás. Gurman majdnem ugyanabban a mondatban azt mondja, hogy ez “várhatóan az iPhone szoftver történetének legambiciózusabb felújítása lesz”, legalábbis a forrásai szerint. Nem részletezi, hogy pontosan mitől lesz nagyszabású, de az AI-funkciók mellett hallottunk egy jelentősen testreszabhatóbb Home Screen-élményről és esetleg még egy általános újratervezésről is, amely a Vision Pro UI-t tükrözi. Ez utóbbit javasoljuk, hogy egészséges adag nátriummal vegyük, mivel más, jellemzően megbízhatóbb forrásokból még nem hallottuk.

Az Apple stratégiai befektetései a generatív mesterséges intelligenciába, beleértve az AI-szerverekre fordított jelentős kiadásokat és a hírforrásokkal kötött licencszerződéseket az AI-modellek képzése céljából, alátámasztják a vállalat elkötelezettségét az AI-képességek fejlesztése mellett. Miközben azonban az Apple olyan külső partnerekkel, mint a Google és az OpenAI, vizsgálja az együttműködési lehetőségeket, az alapvető AI-funkciók, különösen a felhasználói adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatosak, várhatóan továbbra is az Apple hatáskörében maradnak.

A Siri várhatóan központi szerepet fog játszani az Apple AI-kezdeményezéseiben, és a pletykák szerint a jövőbeni iPhone-modellekben olyan lehetséges fejlesztésekkel, mint például a továbbfejlesztett mikrofonok. A Siri mesterséges intelligencia képességeit övező spekulációk ellenére a részletek továbbra is szűkösek, ami arra utal, hogy az Apple jelentős mesterséges intelligenciával kapcsolatos meglepetéseket tartogathat a WWDC24-re, bár ezek pontos jellegét bizonytalanság övezi.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted iPhone védőfólia és más Apple kiegészítőinket az iGlass webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük