iphone védőfólia

Ez történt az Apple WWDC for AI mesterséges intelligenciával kapcsolatos eseményén

Ha iPhone-os vagy, mindenek előtt gondoskodj szeretett Apple készüléked védelméről egy iPhone védőfólia beszerzésével:

 

 

Mostanában szinte minden az AI, azaz a mesterséges intelligencia körül forog, ezalól pedig az Apple eseményei sem képeznek kivételt. Mint iPhone védőfólia felelősök, természetesen mi is kíváncsiak voltunk az Apple ezzel kapcsolatos terveire és eseményeire, melyből egyre épp a közelmúltban került sor. A hónap elején az Apple a Steve Jobs Színházban tartotta meg a kizárólag a munkatársaknak szóló mesterséges intelligencia csúcstalálkozóját, amely egy személyes esemény volt. A Bloomberg jelentése most néhány további részletet közölt arról, hogy mi történt (és mi nem) ezen az eseményen, miközben a mesterséges intelligencia verseny egyre jobban felpörög.

Az Apple AI-csúcstalálkozója egy évente megrendezésre kerülő esemény, amelyet “WWDC for AI” néven emlegetnek, de csak az Apple alkalmazottai számára nyitott. Idén, a COVID-19 járvány kezdete óta először, az eseményt személyesen a Steve Jobs Theaterben tartották. Azoknak az alkalmazottaknak, akik nem tudtak személyesen részt venni rajta, élőben is közvetítették.

S bár az Apple számára ez egy évente megrendezett esemény, idén nagyobb figyelmet kapott, mivel olyan cégek, mint a Google és a Microsoft is bejelentették, hogy új módszereket alkalmaznak a mesterséges intelligenciára, emellett persze a ChatGPT folyamatos fejlődése sem maradt el.

 

iphone védőfólia

 

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a Power On hírlevelének legutóbbi számában megosztott egy rövid összefoglalót az Apple idei, csak az Apple alkalmazottai számára szervezett AI-csúcstalálkozójáról. Gurman szerint az Apple AI-vezetője azt mondta az alkalmazottaknak, hogy “a gépi tanulás gyorsabban halad, mint valaha”, és hogy az Apple tehetsége “valóban az élvonalban van”.

Ennek a megjegyzésnek ellenére Gurman azonban azt mondja, hogy nem tud semmilyen “világmegváltó” bejelentésről a fogyasztók számára, és az Apple nem vetített előre semmit, ami az új Binggel vagy a ChatGPT-vel versenyezne.

 

“Bár lehet, hogy az Apple máshogy tervezi, én nem hallottam semmi olyat – a fogyasztók számára -, ami a csúcstalálkozóról kiderült volna. Aki kíváncsi, nem hiszem, hogy az Apple előzetesen bemutatott volna egy ChatGPT/New Bing versenytársat vagy bármi ilyesmit.” – mondta.

 

Ez azért nem lehet túl nagy meglepetés: az Apple valószínűleg a júniusi WWDC-re tartogatja a fogyasztói AI és a gépi tanulással kapcsolatos bejelentéseket. Az AI csúcstalálkozót az alkalmazottaknak tervezték, és valószínűleg inkább az átfogó útiterv és a stratégia megvitatására összpontosít, mint konkrét funkcióbejelentésekre. Mi azért kíváncsian várjuk, milyen tervei vannak az Apple-nek a mesterséges intelligenciával, hisz az innovatív termékeiről ismert vállalat már tett lépéseket a mesterséges intelligencia területén a virtuális asszisztensével, Sirivel. Sokan azonban kíváncsiak arra, hogy az Apple tervezi-e az OpenAI nyelvi modelljéhez, a GPT-hez hasonló termék kiadását.

Bár az Apple még nem tett hivatalos bejelentést egy GPT-szerű termékkel kapcsolatban, az egyértelmű, hogy a vállalat befektetett a mesterséges intelligencia fejlesztésébe. Sőt, az Apple több, AI-alapú vállalatot is felvásárolt, köztük az Xnor.ai-t és a Voysis-t, ami azt jelzi, hogy a vállalat komolyan gondolja képességeinek bővítését ezen a területen.

Az Apple érdeklődése az AI iránt nem meglepő, tekintve a potenciális előnyöket, amelyeket a termékeik számára jelenthet. Egy GPT-szerű nyelvi modell forradalmasíthatná az eszközökkel való interakcióinkat, lehetővé téve a természetesebb és intuitívabb kommunikációt. Olyan területeken is alkalmazhatók lennének, mint a virtuális személyi asszisztensek, az automatizált ügyfélszolgálat, vagy akár a kreatív írás.

Bár még nem tudni, hogy az Apple kiad-e egy GPT-szerű terméket, a vállalat elkötelezettsége az AI mellett azt sugallja, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak a technológiájuk fejlesztésére. Ahogy a világ egyre inkább függővé válik az AI-tól, egyértelmű, hogy az Apple továbbra is fontos szereplője lesz ennek a területnek, és izgalmas fejlesztésekre számíthatunk az elkövetkező években.

Te mit gondolsz, beszáll majd az Apple a nagy AI versenybe? Ha igen, milyen programra/funkcióra tippelsz vagy minek örülnél? Írd meg hozzászólásban!

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted iPhone védőfólia és más Apple kiegészítőinket az iGlass webshopon.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük