iPhone 13 Pro kameravédő

Óriási élmény lehet a Főképernyőd testre szabása az iOS 18-ban

Egy nagy közönségkedvenc iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni még az iOS 18-at is? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy addig biztosan kibírja még a telefonod:

 

Az Android platformot régóta dicsérik a széleskörű testreszabhatóságáért, és olyan funkciókat kínál, mint a widgetek és a rugalmas alkalmazás ikonok elhelyezése, amelyek az iOS-eszközökről hiányoznak. Míg az Apple több szempontból is kiemelkedett, a kezdőképernyő testreszabási lehetőségei történelmileg elmaradtak az androidos társaitól. Nézd meg, hogyan változhat ez a már nagyon-nagyon várt iOS 18-cal, és ha ezen a népszerű modellen akarod majd kipróbálni, akkor iPhone 13 Pro kameravédő funkciós kiegészítőinkre is vess egy pillantást.

Az Android például 2008-ban az Android 1.0-val bevezette a mappák támogatását, míg az Apple jóval később, 2010-ben az iOS 4-ben implementálta ezt a funkciót. Hasonlóképpen, a widgetek, amelyek 2009 óta alapvető funkciót jelentenek az Android-felhasználók számára, csak az iOS 14-gyel jutottak el az iOS-eszközökre, ami jelentős, 11 éves késést jelent.

Ez nem jelenti azt, hogy az iPhone sok más területen nem előzi meg az Androidot, de a testreszabhatóság soha nem tartozott ezek közé. S bár mind az Apple, mind az Android kölcsönöz ötleteket egymástól, az Apple megőrizte sajátos tervezési etikáját, ami a testreszabható kezdőképernyő funkciók lassabb elterjedését eredményezte. Az iOS 18-mal a láthatáron azonban úgy tűnik, az Apple készen áll arra, hogy áthidalja ezt a szakadékot.

Egy nemrégiben megjelent Power On hírlevélben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arra utalt, hogy az iOS 18-ban jelentős Home Screen testreszabások érkeznek. Bár konkrétumok nem hangzottak el, a MacRumors forrásai arról tájékoztatták az oldalt, hogy az Apple el fogja dobni az alkalmazásikonok egymás utáni rácsos elrendezését, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy üres tereket hozzanak létre az ikonok között a személyre szabottabb szervezés érdekében.

Korábban az ilyen testreszabás elérése bonyolult megoldásokat igényelt a Shortcuts és harmadik féltől származó alkalmazások, például a Widgetsmith használatával. Ezeknek a funkcióknak a közvetlen operációs rendszerbe való integrálása azonban zökkenőmentes élményt nyújt a felhasználóknak, hasonlóan ahhoz, amit az Android-felhasználók évek óta élveznek.

Bár továbbra is bizonytalan, hogy az iOS 18 teljesen elhagyja-e a rácsos elrendezést, az alkalmazásikonok fix helyeken belüli szabad elhelyezésének lehetősége üdvözlendő változás lesz a felhasználók számára, akik nagyobb rugalmasságra vágynak a kezdőképernyőjük szervezésében.

Továbbá az iOS 18 várhatóan további Home Screen testreszabásokat vezet be, kibővítve az iOS 16-ban bevezetett Lock Screen módosításokat. Ezekről a fejlesztésekről egyelőre kevés a részlet, de várhatóan ezek jelentik a legjelentősebb kezdőképernyő-újítást a widgetek iOS 14-es bevezetése óta.

A kezdőképernyő testreszabásain túl az iOS 18 a pletykák szerint robusztus generatív AI funkciókat is tartalmazni fog, potenciálisan a Google Gemini AI-ját felhasználva, ha a két technológiai óriás között folyamatban lévő tárgyalások megvalósulnak. Ezek az AI-fejlesztések különböző szempontokat foglalhatnak magukban, a Siri fejlesztéseitől kezdve az automatikusan generált Apple Music lejátszási listákon át egészen a ChatGPT-hez hasonló AI-alapú chatbot bevezetéséig, amelynek célja, hogy segítse a felhasználókat a mindennapi életük kezelésében.

Az Apple júniusi Worldwide Developers Conference (WWDC) közeledtével várhatóan további információk látnak napvilágot az iOS 18 és más fontosabb szoftverkiadásokkal kapcsolatban. A 2024. június 10-én kezdődő WWDC várhatóan a 2024-es WWDC lesz az a platform, amelyen az Apple bemutatja az iPhone, iPad, Mac és más készülékek legújabb szoftveres újításait.

 

Te örülnél, ha legalább ebben hasonlítana az iOS az Androidra?

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért, hogy biztosan megérje a frissítést a telefonod.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük