iphone 14 pro átlátszó tok

Az Apple betiltotta a ChatGPT használatát, mégis úgy gondolják, hogy az AI átalakítja az iPhone-t – Mit hozhat a jövő?

 

Ha Neked valamelyik tavalyi csúcstelefonod van, akkor először is csapj le a tökéletes iPhone 14 Pro átlátszó tok kiegészítőre, hogy tökéletes és stílusos biztonságban olvashasd végig az iPhone-ok jövőjéről szóló kilátásokat:

 

Nemrég derült fény arra, hogy az Apple betiltotta dolgozói számára az olyan AI-eszközök használatát, mint az OpenAI – ChatGPT, ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalat nem dolgozik szorgalmasan a saját generatív AI tervein. Csak május első három hetében az Apple 28 új, mesterséges intelligenciával foglalkozó állást hirdetett meg, mivel vezető mérnököket, kutató tudósokat, speciális projektmenedzsereket és másokat keres. A nagy képet tekintve a vállalat azt mondja, hogy a generatív AI várhatóan “átalakítja az Apple mobil számítástechnikai platformjait”. Hogy mit is jelenthet ez a jövőre nézve? Olvass tovább és görgess lejjebb egy iPhone 14 Pro átlátszó tok tippért is a biztonságos olvasáshoz.

A TechCrunch szúrta ki, hogy az Apple az elmúlt hetekben nagyon felpörgette a mesterséges intelligencia területén betöltendő nyitott pozíciókat. Bár az Apple folyamatosan felvesz embereket, és a vállalat méretéből adódóan mindig lesz néhány nyitott állás az AI területén – az elmúlt 19 napban 28 új AI álláshellyel bővültek a hirdetéseik, amelyek közül több kifejezetten a “generatív AI”-t említi, ami figyelemre méltó.

Jelenleg összesen 88 olyan nyitott állás van az Apple-nél, amelynek a címében szerepel az “AI”. Ezek több mint 1/3-a ebben a hónapban új, és 48 (több mint 1/2) közülük 2023 márciusa óta került fel. Az Apple nem tétlenkedik, ha az AI-ről van szó.

Bár Tim Cook vezérigazgató természetesen nem osztott meg konkrétumokat arról, hogy az Apple min dolgozik a következő generációs mesterséges intelligencia körül, nemrég azt mondta, hogy a generatív mesterséges intelligencia “mindenképpen nagyon érdekes”. A továbbiakban azt mondta, hogy amikor a ChatGPT-hez hasonló technológiáról van szó, “számos olyan kérdés van, amelyet rendezni kell, ahogyan arról számos különböző helyen beszélnek”. A nyilatkozatot azonban a terület körüli lelkesedéssel zárta, mondván, hogy az Apple “óriási dolognak” tekinti az AI-t, és továbbra is be fog fektetni a kapcsolódó technológiákba a termékeihez. Az Apple ráadásul állítólag új, természetes nyelvet generáló funkciókat tesztel a Siri számára, és a legfrissebb álláshirdetések között olyan szerepkörök is szerepelnek, amelyek illeszkednek ehhez a munkához.

Az új AI-álláshirdetések sokfélesége, száma és gyakorisága nem csak az Apple természetes nyelvi AI-funkciókkal kapcsolatos munkáját igazolja, hanem a generatív AI-t is, amelyet a cég számos módon alkalmazhat platformjain és szolgáltatásaiban. Az új AI-állások többsége Cupertinóban található, de vannak olyanok is, amelyek San Diegóban, Austinban, Seattle-ben és máshol.

 

Mennyire tartja fontosnak az Apple a generatív AI-t az iPhone és az iPad számára?

Cook nem túlzott azzal, hogy a generatív AI-t “hatalmasnak” tartja, az egyik új állásleírás szerint az Apple a generatív AI-tól azt várja, hogy “átalakítja” az iPhone-t és az iPadet.

Ez a kijelentés például a “Visual Generative Modeling Research Engineer” munkaköri leírásban található, ahol az Apple úgy mutatja be a pozíciót, mintha “egy olyan csoporthoz csatlakoznál, amely alakítani fogja, ahogyan a generatív AI technológiák átalakítják az Apple mobil számítástechnikai platformjait”:

 

Izgatott vagy a generatív mesterséges intelligencia miatt? Érdekel, hogy az ezen a területen elért legújabb eredmények hogyan változtathatják meg az emberek kommunikációját, alkotását, kapcsolatait és médiafogyasztását? Most képzeld el, hogy azon dolgozol, hogy ez a vízió valósággá váljon a milliárdok által használt, kedvelt mobilplatformokon. Itt a lehetőség, hogy csatlakozz az Apple Intelligent System Experience szervezetének elkötelezett magcsoportjához, amely csoport alakítani fogja, hogyan alakítják át a generatív AI-technológiák az Apple mobil számítástechnikai platformjait.

 

Ami azt illeti, hogy az Apple miért tiltotta meg alkalmazottainak a ChatGPT és más hasonló AI-eszközök használatát, a biztonság és az adatvédelem a legfontosabb okok. Az Apple nem akarja, hogy harmadik féltől származó eszközökkel védett információk kerüljenek veszélybe.

 

Te mit gondolsz, hogyan alakítja majd át az iPhone-okat az AI?

 

Köszönjük a figyelmed! KATT ide, és csapj le a tavalyi iPhone legstílusosabb kiegészítőjére, az iPhone 14 Pro átlátszó tok termékünkre MagSafe kompatibilitással és kameravédő funkcióval, mert nem csak a jövő, hanem az iPhone-od jelene is fontos.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük