iphone 13 mini szilikon tok

Megérkeztek az Apple “ijesztően gyors” újdonságai – Ezeket mutatták be a Scary Fast eseményen

Ha egy kicsit kevésbé profi iPhone-od van, mint az idei széria csúcsmodellje, akkor lehet, hogy ezután a cikk után elgondolkozol a cserén. Ha viszont nem, akkor gondoskodj a védelméről – ha például ez egy mini-modell, akkor itt egy iPhone 13 mini szilikon tok tipp, mielőtt a Mac-ekre térnénk:

 

Most pedig a bemutatóról…

Tegnap tehát egy újabb Apple eseményre került sor, egy kis kísérteties csavarral. A vállalat a múlt héten egy meglepetésszerű “Scary Fast” eseményt jelentett be, ami arra késztette a pletykagyárat, hogy azt találgassa, hogy az Apple új chipeket mutat be a Mac-ek új termékcsaládjának meghajtására. Mivel az esemény szokatlan időpontban zajlott, így valószínűleg nem láttad élőben, ha csak nem épp egy éjszakai Halloween-partiból kapcsoltál be… De pánikra semmi ok, itt vagyunk, hogy összefoglaljuk mindazt, amit az októberi Apple esemény tartogatott. Ha pedig inkább az iPhone-téma foglalkoztat, akkor azt is érdekesnek fogod találni, hogy az esemény egy burkolt iPhone 15 Pro Max promó is volt – nem nehéz kitalálni, miért, de erről bővebben később. Ha viszont még ez sem motivál a váltásra, akkor nézd meg fentebb iPhone 13 mini szilikon tok és más termékeinket is jelenlegi iPhone-od védelmére.

Ahogy az elemzők jósolták, egy új 24 hüvelykes iMac és egy MacBook Pro frissítés volt a legvalószínűbb új bejelentés, ami az októberi eseményen várható, és mint kiderült, a pletykák telitalálatnak bizonyultak. Az esemény középpontjában az Apple új M3 chipcsaládja állt, amely az Apple által a félórás, előre felvett eseményen bemutatott készülékek mindegyikét hajtja – egyszóval, ez a pletyka-vonatot követők számára nem volt nagy meglepetés.

 

Új M3 chipek

 

iphone 13 mini szilikon tok

 

Az Apple esemény “ijesztően gyors” részei a várakozásoknak megfelelően az új M3 chipek voltak. Az Apple bejelentette az M3, az M3 Pro és az M3 Max chipeket, amelyek az Apple új 24 hüvelykes iMacjeiben, MacBook Próiban lesznek benne.

Az Apple ezúttal a grafikus lóerőkre helyezte a hangsúlyt, hardveresen gyorsított sugárkövetéssel, hálós árnyékolással és Dynamic Cachinggel, amely az Apple állítása szerint “drámaian növeli a GPU átlagos kihasználtságát” azáltal, hogy pontosan kiosztja a helyi memória mennyiségét az adott feladatokhoz. Az új chipeket szembeállították az M1 elődjükkel és az Apple állítása szerint az M3 2,5x gyorsabban renderel, mint az M1, a CPU pedig 30%-kal gyorsabb, mint az M1.

 

Új Macbook Pro modellek új színben

 

Igen, az új 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók továbbfejlesztett belső egységekkel rendelkeznek, de az első dolog, ami feltűnhet, az az új szín: Space Black (Űrfekete). A szín mögött az M3-as chipek új sorozata található. A 14 hüvelykes MacBook Pro a trió bármelyikét tartalmazhatja, míg a 16 hüvelykes modell csak az M3 Pro vagy az M3 Max chipekkel érkezik.

Ahogy azt már megjegyeztük, a mindkét modellbe pakolt M3 chipek az új GPU maximális kihasználására helyezik a hangsúlyt, bár az Apple azzal is büszkélkedhet, hogy mindkét formájú modell akkumulátora 22 órát bír ki egyetlen töltéssel. Mindkettő már elő is rendelhető, a 14 hüvelykes MacBook Pro ára 1599 dollárról indul, az M3 Pro pedig 1999 dollárra emelkedik. A 16 hüvelykes MacBook Pro alapmodell ára 2499 dollár, az M3 Max chipes frissítés árazását pedig mindkét modell esetében még nem hozták nyilvánosságra.

Az űrfekete szín pedig izgalmas hír minden Mac-rajongó számára, aki még mindig a 2006-os MacBook után sóvárog, amelynek sötét tónusát az azt követő MacBook-verziók, még az éjfekete MacBook Airek sem tudták megismételni.

 

Új M3 iMac

 

Színes frissítést kapott az Apple iMac sorozata, a paletta csere mellé pedig kaptunk egy M3-as chip erősítést is. Az Apple marad a 24 hüvelykes formafaktornál, a képernyőt pedig 4,5K-s retina kijelzővel, 1080p-s FaceTime-kamerával és Dolby Atmos és Spatial Audio támogatású, hat hangszórós rendszerrel frissíti. Az új iMac zöld, sárga, narancssárga, rózsaszín, lila, kék és ezüst színekben lesz előrendelhető ma estétől. Az 1299 dolláros alapváltozat 8 magos GPU-val és 8 magos CPU-val érkezik, az 1499 dolláros változat pedig 256 SSD-re frissül.

 

És egy kis rejtett iPhone promó…

 

Az esemény legvégén az Apple egy gyors megjegyzést tett: “Ezt az eseményt iPhone-nal vettük fel, és Macen szerkesztettük.” Meg kell hagyni, elég lenyűgöző dobás az Apple-től, hogy a félórás hardverbemutatót teljes egészében egy telefonnal vette fel.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha még ez sem győzött meg arról, hogy 15 Pro Maxra válts, akkor gondoskodj jelenlegi iPhone-od védelméről, amihez a webshopon megtalálod iPhone 13 mini szilikon tok és minden más egyéb kiegészítőnket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük