az applenek vegig igaza volt a jack csatlakozorol2-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple-nek végig igaza volt a Jack-csatlakozóról?

Az Apple tavaly jelentette meg az iPhone 7-et, amellyel egy időben gyakorlatilag idejét múlttá tette a jack csatlakozót. Természetesen sokan kétségekkel fogadták ezt a döntést, egyesek pedig még ma sem békültek ki az eltávolítással. Néhányak szerint a jack dugó eltávolítása egyenes bizonyítéka volt annak, hogy az Apple rosszat akar a felhasználóinak. Az iGlass most összegyűjtotte Nektek, miért is lehetett mégis jó döntés ez a változás!

az applenek vegig igaza volt a jack csatlakozorol1-iglass-iphone-uvegfolia

Tegnap a Google kiadta a Pixel 2-t, amely az iPhone 7-hez hasonlóan szintén a 3,5 mm-es csatlakozó nélkül jelent meg. Bár a Samsung jelenlegi készülékei még kitartanak, a Google lépése a népszerű csatlakozó korszakának végét vetítheti előre. Amikor két ekkora tech-óriás, mint az Apple és a Google ilyen döntésre szánja el magát, az elkerülhetetlenül megváltoztatja az egész iparágat. A jövő egyelőre teljesen vezeték nélkülinek ígérkezik.

az applenek vegig igaza volt a jack csatlakozorol2-iglass-iphone-uvegfolia

A jack dugó nélküli Pixel 2 bizonyítja, hogy az Apple számításai beigazolódtak. Természetesen ez sok felhasználónak okozott kisebb-nagyobb, főként rövidtávú kellemetlenségeket. A kritikákkal ellentétben azonban az események ezen fordulata megmutatta, milyen nagy bátorság volt az Apple-től, hogy elsőként lépte meg ezt a változtatást. Most pedig már csak idő kérdése, mikor válik a jack csatlakozó végleg a múltévá.

az applenek vegig igaza volt a jack csatlakozorol3-iglass-iphone-uvegfolia

Ha a történelmet vesszük alapul, a felhasználók hozzászoknak majd az új standardhez – a jack eltávolítása kétség kívül helyet szabadít majd fel minden okostelefonon, ami talán a kulcs lehet ahhoz, hogy a telefongyártók hatalmas belső fejlesztéseket vigyenek véghez.

az applenek vegig igaza volt a jack csatlakozorol4-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple mindig is az innovációról és az iparág előremozdításáról volt híres. Az újításokat azonban sokszor nem fogadja kitörő lelkesedés – vegyük például az első iPhone-t. Ma már furcsának tűnhet, de 2007-ben a többség nagyon szkeptikus volt a multitouch-csal és a fizikai billentyűzet hiányával szemben. A kritikák hamar a semmibe vesztek, ehhez pedig elég, ha csak megnézzük, hol vagyunk most.
Ez a kétkedés övezi jelenleg az Apple új Face ID, azaz az Arcfelismerő technológiáját is, különösen azt a Touch ID helyébe léptetve. Bár még korai lenne bármit is kijelenteni, érdemes belegondolni, hogy talán a jövő összes okostelefonja Face ID-val jelenik majd meg.

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük