szandekosan lassitja az apple a regi iphoneokat1-iglass-iphone-uvegfolia

Szándékosan lassítja be az Apple a régebbi iPhone-okat, hogy megvegyük az újat?

Ha már egy ideje iPhone-os vagy, biztosan Neked is feltűnt már, hogy a régebbi készülékek előbb vagy utóbb elavulttá válnak. Egyesek szerint ez a fogyasztói elektronika természetes velejárója – létezik azonban egy olyan régóta fennálló teória is, miszerint ez az Apple tudatos törekvése, hogy akkor is megvegyük az új telefonokat, amikor egyébként nem lenne szükségünk rá. Na de mi is az igazság? Az iGlass-nál most utánajártunk!

szandekosan lassitja az apple a regi iphoneokat3-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 11 megjelenése újabb pletykákat indított el: néhány felhasználó szerint a szoftverfrissítés csupán egy arra tett kísérlet, hogy használhatatlanná tegye a régebbi iPhone-okat. Honnan erednek ezek az elképzelések? A kétkedők leggyakrabban egy Harvard-kutatásra hivatkoznak, ám kiderült, hogy az ilyen formában soha sem létezett – az egyetlen adat, amit annak sikerült kimutatnia, hogy az új iPhone modellek megjelenésével mindig megsokszorozódnak a “Lassú iPhone”, “Lelassult iPhone” és egyéb, hasonló Google-keresések. Ez ezúttal sem volt másképp, amiből arra következtethetünk, hogy számos iPhone-felhasználó kezdett problémákat észlelni a telefonján.

szandekosan lassitja az apple a regi iphoneokat4-iglass-iphone-uvegfolia

Arra, hogy az Apple szándékosan szabotálná a régi eszközeit az új modellek forgalmának növelése érdekében, a kereséseket leszámítva semmilyen konkrét bizonyíték sincs.

A Harvard kutatója (aki egészen pontosan egy egyetemi PhD hallgató) teljesen máshogy értelmezi a problémát: szerinte ez sokkal inkább egy pszichológiai jelenség, mintsem az Apple szándékos összeesküvése. Az új modelleket a megjelenéskor hatalmas hype övezi, aminek Mi, a felhasználók is nagy mértékben ki vagyunk téve. Hiába nincs semmi baj a jelenlegi iPhone-unkkal, mégis nagy rajtunk a nyomás, szeretnénk megvenni a legújabbat, így – a kutatás szerint – ilyenkor hajlamosabbak vagyunk észrevenni, sőt, felnagyítani a telefonunk eddig nem létezőnek vagy aprónak vélt hibáit.

szandekosan lassitja az apple a regi iphoneokat2-iglass-iphone-uvegfolia

Tehát az egész csak egy mítosz lenne? Ezt Mi azért nem mernénk biztosan kijelenteni, de az tény, hogy ha az egészet szándékosan csinálja is az Apple, jól végzik a munkájukat, hiszen ezt hivatalosan semmi sem bizonyítja.

Ti mit gondoltok? Nektek is rendszeresen belassulnak a régi iPhone-jaitok, és ha igen, szerintetek ez természetes vagy direkt alakítja így az Apple?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük