se02-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple saját keresőmotorral kísérelheti meg a Google letaszítását a trónról

Az Apple folyamatosan fejleszti a Sirit: új nyelvekkel, az Apple Maps-hez való szorosabb kapcsolattal, most pedig felreppent a pletyka egy, közvetlenül a Sirihez kapcsolódó saját univerzális keresőmotorról is. Az iGlass most utánajárt, mekkora is erre az esély!

se01-iglass-iphone-uvegfolia

A Siri és a jelenleg használt Spotlight kereső már most is olyan motort használnak, melyekhez komplex válaszokra van szükség, ez jelenik meg például akkor, amikor egy kérdés feltevése után “A weben találtam ezeket” találatokat kapjuk a Siritől. Ezek a találatok egyelőre Google alapúak, ugyanis a Google milliárdokat fizet egy egyezmény jegyében az Apple-nek, miszerint ők legyenek a Safari elsőszámú keresőmotorja.

Egy friss jelentés szerint (Jon Henshaw, Coywolf) az Apple azonban eltávolodni készül a Google-től és saját keresőmotort fejleszthet. Erre egyelőre semmilyen konkrét biztosíték nincs, sőt az is lehet, hogy mi felhasználók ebből alig vennénk észre valamit.

Az Apple ezirányú érdeklődése azonban érthető lépés lenne: ez függetlenné tenné az Apple-t a Google-től és gyengíthetné a Google monopóliumát a keresőmotorok piacán. Az Apple így ezen a platformon mind a hardvert, mind a szoftvert irányíthatná, optimalizálva őket a közös működésre. Ez a fejlesztőknek is kapóra jönne, hiszen az alkalmazások megjelenhetnének a keresési találatokban is.

Az Apple egyébként nemrég érte el a világon elsőként a 2 Trilliós (!) piaci értéket, így a vállalatnak nem igazán hiányozna a Google által érkező plusz összeg.

Te mit gondolsz? Elképzelhetőnek tartod, hogy a jövőben az Apple letaszítsa a Google-t?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük