E794921A 5E93 45A2 876B D946EA7564BD-iglass-iphone-uvegfolia

Az idei iPhone csak egy “iPhone 12S” lehet, de kap egy rég várt újítást

Réges-rég szólnak a pletykák a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóról, most pedig úgy tűnik, végre láthatjuk is a gyümölcsét: a technológia állítólag már tesztfázisban van és be is kerülhet a 2021-es iPhone szériába.

Az elemzők legújabb számításai és a Bloomberg jelentése szerint az Apple jelenleg a hajlítható telefonokra fókuszál, ám azok a kevésbé optimisták szerint nem jelennek meg 2022 előtt (vagy még akkor sem).

Így idén nagy dizájn-változások helyett csak egy kisebb fejlesztést látunk majd, sőt, akár vissza is térhet az “S” elnevezés. Ilyet utoljára az iPhone XS-nél láttunk, bár akkor is egy nagyobb változást jelölt, hisz az egyetlen iPhone X-et egy XS Max és egy XR is követték. Korábban azonban az “S” betű mindig a dizájn megtartása mellett történő hardveres változtatásokat jelölte.

Az iPhone 12S

 

Az, hogy most iPhone 12-vel foglalkozunk az „iPhone 11S” helyett, valószínűleg azért van, mert az Apple tavaly egy teljesen új dizájn kifejlesztését választotta, ehhez pedig új számra volt szüksége.

Az iPhone 12S csavarja a régóta pletykált kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó lehet, ami azonban nem a Face ID helyett, hanem amellett, alternatívaként jelenne meg.

6B5414E4 2734 4AA0 A2B5 40D3782FA225-iglass-iphone-uvegfolia

Ez egyesek szerint segíthet az egyes piacokra szánt, pénztárcabarátabb iPhone fejlesztésében, mások szerint inkább kényelmi okai vannak: a Touch ID használata praktikusabb olyan helyzetekben, ahol az arcfelismerés egyszerűen nem használható, leggyakrabban ott, ahol az emberek maszkot viselnek. Ezzel a problémával pedig az egészségügyi dolgozók például biztosan szembesülnek majd jóval a jelenlegi válság vége után is.

Te mit gondolsz? Örülnél egy Face- és Touch ID-t egyaránt használó iPhone-nak?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva megtekintheted iPhone üvegfólia és más iGlass termékeinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük