Az iPhone X az Apple eddigi legtörékenyebb okostelefonja

Az Apple állítja: az iPhone X a “valaha volt legstrapabíróbb üvegből készült okostelefon” – a legutóbbi töréstesztek azonban pont az ellenkezőjére engednek következtetni. A teszterek szerint a körülbelül 380 ezer forintos árról induló iPhone X a vállalat eddigi legtörékenyebb telefonja.

A telefont a SquareTrade teszterei először csaknem 2 méterről az oldalára ejtették, aminek köszönhetően mind az OLED-kijelző, mind a hátsó üveg totálkárosra tört.
Az iPhone X-et a kijelzőre ejtve “csupán” a Face ID-t működtető első kamera vált használhatatlanná, amellett, hogy a képernyő az érintésre sem reagált többé. Azt viszont megemlítenénk az iPhone X javára, hogy kiállta a vízállósági próbát, ugyanis gond nélkül túlélt 30 percet a víz alatt.

Az Apple szerint az iPhone X-ben található üveg 50%-kal tartósabb a korábbi modellekénél. Az említett cég viszont számokban is kifejezte a törékenységet, az eredmény pedig igencsak mást mutat: egy 1-től 100-ig terjedő skálán (minél nagyobb a pontszám, annál törékenyebb az iPhone) az iPhone X 90(!) pontot kapott, ami lényegesen magasabb, mint a szintén üveg hátlappal készült iPhone 8 67 és a 8 Plus 74 pontja. A SquareTrade kijelentette: az iPhone X a legtörékenyebb telefon, amit valaha teszteltek.

Egy törött iPhone esetében a leggyakoribb és általában egyetlen megoldás a kijelzőcsere. Sajnos ez az egyébként is rekord magas árú iPhone X esetében nagyjából kétszer annyiba (körülbelül 100-150 ezer forintba) kerül, mint egy iPhone 6 vagy egy SE készüléken. És hogy miért éri meg egy iGlass? Ha a PRO fóliánk alatt betörne az X-ed kijelzője, ezt a cserét garantáltan mi intézzük és fizetjük.

Az új iPhone-nak mindenképpen teljesen üveg hátlappal kellett készülnie a vezeték nélküli töltés megvalósíthatósága érdekében, ez viszont magával hozta azt is, hogy a telefon többszörösen sebezhetővé vált mind az első, mind a hátsó oldalt érintő törésekkel szemben.

“Az iPhone X tartósságra, de nem elpusztíthatatlanságra lett tervezve” – nyilatkozta az Apple, hozzátéve azt is, hogy az elővigyázatos vásárlók jobban teszik, ha egy tokot is beszereznek a készülék mellé.

Forrás: Telegraph

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük