B2F05B76 BCB3 4B00 8C2E CD74060E9971-iglass-iphone-uvegfolia

Vajon tényleg jó időnként bezárni az alkalmazásainkat iPhone-on?

Az éjszakai töltés kérdésének megoldása után újabb iPhone-titoknak jártunk utána: vajon tényleg szükséges időnként bezárnunk a háttérben futó alkalmazásokat – egyáltalán, jót tesz ez a telefonunknak?

0787F34E 0E38 47F5 A39C 2FE87A796A9E-iglass-iphone-uvegfolia

Sok felhasználónál már szinte automatikussá vált, hogy időről-időre nyom egy dupla kattintást a Home gombra és felfelé huzogatva bezárja a korábban megnyitott alkalmazásait. Egyesek minden megnyitott app után, míg mások csak naponta, hetente vagy havonta végzik el a műveletet, de egy a közös: van ebben egyfajta mindenki számára megnyugtató érzés. Olyan, akár egy nagytakarítás, egy újrakezdés. És ami a legjobb az egészben: ha egy alkalmazás sem fut, akkor az akksink biztosan remek formában van, nem igaz?!

Nem.

Az Apple maga erősítette meg, hogy az alkalmazások bezárásának semmi köze az akkumulátor élettartamához. (Ez a rendszer egyébként az Androidos telefonokon is hasonló, az Android egyik mérnöke pedig azt nyilatkozta, hogy ezzel akár még rövidíthetjük is az üzemidőt.)

41A15F9F 6796 4390 81ED 210C59D725B1-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone-on megnyitott alkalmazások különböző állapotokban üzemelnek a megnyitásuk után. Ezekk közül az egyik a “Lefagyott”, amikor egyáltalán nem használjuk az appot, csak ott van a háttérben, miközben az egyáltalán nem csinál semmit – és nem, nem meríti az akksit sem. A telefon ezt mind magától kezeli, és ha kell, be is zárja a rég nem használt vagy túl sok energiát fogyasztó alkalmazásokat, azonban megtartja őket a memóriában, hogy amikor ismét szükség van rájuk, ne kelljen teljesen újraindulniuk. Olyasmi ez, mint amikor alvó állapotból kapcsoljuk vissza a számítógépet beindítás helyett.

1B5FF0D0 EE51 4D94 B97D E369D61E4B12-iglass-iphone-uvegfolia

A lényeg tehát, hogy úgy tehetjük a lehető legjobbat az iPhone-unkkal, ha hagyjuk a rendszert dolgozni, ahelyett, hogy kényszerítenénk a dolgok leállítására. Ezalól az egyetlen kivétel, amikor az alkalmazás lefagy vagy összeomlik. Ebben az esetben az egyetlen megoldás a bezárás kényszerítése, tehát a felfelé húzás.

67B3034D A8B3 4D1B 8BF8 104BEF30C88A-iglass-iphone-uvegfolia

Ha pedig meghosszabbítanánk az akkumulátorunk élettartamát, arra ott van rengeteg más lehetőség. Vegyük le a fényerőt, kapcsoljuk ki a háttérben futó alkalmazások frissítését, kapcsoljuk be az Alacsony töltöttségű módot és kapcsoljuk ki a helymeghatározást, ahol az nem szükséges. Sőt, ha nagy a baj, még a Repülő üzemmód is segíthet. Az alkalmazások felhuzogatását azonban ideje elfelejteni, hiszen összességében nemhogy jót, de még rosszat is teszünk vele az iPhone-unknak.

Forrás: Wired

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük