eljott a hajlekony iphone ok ideje04-iglass-iphone-uvegfolia

Eljött a hajlítható iPhone-ok ideje?!

Az egész tech világot felforgatta, amikor a Samsung múlt hónapban bemutatta első hajlítható okostelefonját, a Galaxy Fold-ot. Ezzel együtt természetesen elindultak a találgatások is: vajon követi majd őket az Apple, nehogy alulmaradjon az innovációs harcban? Az iGlass-nél most utánajártunk, hogyan is nézhet ki a jövő!

eljott a hajlekony iphone ok ideje01-iglass-iphone-uvegfolia
Koncepciókép

Még az Apple legendás társalapítója, Steve Wozniak is csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a vállalat nem úttörő ezen a területen – mint ahogyan például a Face vagy a Touch ID-nál -, hiába vágyik ő maga is nagyon egy hajlékony iPhone-ra.

Valószínű tehát, hogy a következő “nagy durranás” a hajlítható okostelefon lesz – a kérdés azonban az, hogy az Apple ringbe száll-e, és ha igen, mennyire fog sietni ezzel a lépéssel. Szerintünk nem igazán: az Apple az OLED-kijelzők területén sem volt az elsők között, nem voltak ugyanis hajlandók leadni azok tökéletes minőségéből és színpontosságából. És bár már jó ideje kacérkodnak a hajlékony telefonokkal, éppen a kijelzőkbe fektetett igényesség miatt elképzelhető, hogy ezen a téren is a minőséget helyezik majd előtérbe a gyorsaság helyett.

eljott a hajlekony iphone ok ideje05-iglass-iphone-uvegfolia

A Samsung ilyen szempontból mindig is szöges ellentéte volt az Apple-nek. A lehető leghamarabb adoptálta a legfrissebb technológiákat és merész húzásokat, amelyek bár papíron jól hangzanak, nem mindig hozzák azt, amit ígérnek – ez derült ki a Galaxy Fold-dal kapcsolatos első, nem túl pozitív tapasztalatokból is. A Samsung egyébként a napokban meglepő módon egy hajlékony, 7,2 hüvelykes kijelzőmintát küldött az Apple-nek (és a Google-nek is), ők tehát nemcsak várják, de akarják is a mielőbbi versenyt.

eljott a hajlekony iphone ok ideje03-iglass-iphone-uvegfolia

Egyelőre senki sem tudja igazán, hogy is nézhet majd ki a hajlítható iPhone. A terület még igencsak kezdetleges és számos variáció létezik, honnan is közelíti meg majd azt az Apple. Ez még nagyobb izgalomra és várakozásra ad okot – a jelenlegi számítások szerint jövőre, 2020-ban akár már láthatjuk is az első hajlítható kijelzős iPhone-t. Addig pedig be kell érnünk a koncepcióképpekkel, melyekből természetesen rengeteg született, ahogy szárnyra kaptak a pletykák.

Te örülnél egy hajlékony iPhone-nak? Melyik elképzelés tetszik a legjobban?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük