IMG 1059-iglass-iphone-uvegfolia

Ez lesz az iPhone 8 legnagyobb dobása

Kétség sem férhet hozzá, hogy az iPhone 10. születésnapja alkalmából valami igazán nagy dobásra készül az Apple.

A kiszivárgott hírek már eddig is sokat elárultak az iPhone 8-at illetően: az új készülék 5,8-hüvelykes, a teljes előlapra kiterjedő képernyővel, az ebbe integrált Touch ID-val, vezeték nélküli töltéssel, gyorsabb teljesítménnyel és fejlesztett duál kamera rendszerrel érkezik.

IMG 1059-iglass-iphone-uvegfolia

De mi lehet az óriási, talán még a fentieknél is meggyőzőbb lehetőség az iPhone 8-ban? Az AR, azaz a kiterjesztett valóság.

Ha kicsit körülnézünk a tech világban, hamar feltűnik, hogy a kiterjesztett valóság napjaink egyik legnépszerűbb témája. A Microsoft és a Google már egy ideje kísérletezik ezen a területen, idén azonban végre az Apple is úgy döntött, harcba száll.

“Annyira izgatott vagyok miatta, hogy legszívesebben csak kiabálnék és sikítanék.” – Nyilatkozta nemrég Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója egy interjúban. Az elemzők szerint pedig meg is van minden oka az izgatottságra. Legyen szó akár a Pokémon GO-ról, akár a Central Parkban Super Mario-t játszó emberekről vagy a beltéri navigációról, a kiterjesztett valóság esélyes arra, hogy a világot eddig soha nem látott módon alakítsa át.

IMG 1057-iglass-iphone-uvegfolia

Mit is jelent ez pontosan?
A kiterjesztett valóság a valóság virtuális információval való kibővítése. AR például az, amikor a mobil kamerájával szétnézve egy adott környéken megjelenik az éppen a kamerában látható boltok nyitvatartása vagy akár az adott irányban lévő (éppen nem is látható) üzletek leírása és távolságuk. Az AR hamarosan még elterjedtebbé válhat, mint a virtuális valóság, hiszen azzal ellentétben nem szigetel teljesen el a külvilágtól.

IMG 1058-iglass-iphone-uvegfolia

A pletykák szerint az Apple fejest készül ugrani az AR világába. Az iPhone 8 hátsó dupla kamerában elhelyezett 3D érzékelői is azzal a céllal jöttek létre, hogy minél jobb, kifinomultabb kiterjesztett valóság élményt nyújtsanak. Ennek egyik fontos mérföldköve az Apple és az IKEA nemrégiben bejelentett együttműködése – a svéd bútoróriás egy, a vásárlási döntést nagyban megkönnyítő AR alkalmazáson dolgozik. Az app lehetővé teszi majd a vásárlóknak, hogy az adott lakberendezési tárgyat virtuálisan beillesszék az otthonukba, így megnézhetik, hogy az pontosan hogyan és hová illik be. A 3D teret érzékelő technológia képes lesz a szoba analizálására és a távolságok pontos lemérésére, anélkül, hogy a mérőszalagért kellene nyúlnunk.

IMG 1060-iglass-iphone-uvegfolia

Ezekkel a forradalmi újításokkal magyarázható az is, hogy az ősszel megjelenő új iPhone minden eddiginél drágábbnak ígérkezik – a szakértők rekord összegű, 1000 dollár feletti árat jósolnak neki. Ti terveztek beruházni rá? Szerintetek hol lehet még hasznos a kiterjesztett valóság? Várjuk az ötleteket!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük