ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol0-iglass-iphone-uvegfolia

Ezt a 6 újítást várjuk a 2019-es iPhone-októl

Máris eltelt néhány hónap a 2018-as iPhone-ok bemutatása óta, így itt az ideje, hogy a jövő évi modellekről is összegyűjtsük mindazt, ami eddig kiderült. A 2019-es iPhone-okról már az XS és az XR előtt megkezdődtek a találgatások – nézzük, mit is várhatunk!

6. Tripla lencsés kamera

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol01-iglass-iphone-uvegfolia

Az okostelefonok versenyében elengedhetetlen a kamera-techológia folyamatos fejlesztése. A mai csúcsmodellek többsége duál-kamerával felszerelt, ám a Huawei már elő is állt egy tripla lencsés készülékkel – ehhez pedig jövőre az Apple is csatlakozhat.

Elemzők és szállítói források egyaránt állítják, hogy 2019-ben legalább egy tripla-kamerás iPhone érkezik. Az, hogy ezt melyik modell kapja meg, egyelőre kérdéses, de nagy valószínűséggel az XS Max szintén prémium utódja.

5. Csak OLED-kijelzők

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol02-iglass-iphone-uvegfolia

A pletykák szerint az Apple az idei évvel ellentétben jövőre teljesen OLED-re vált. Ez azt jelenti, hogy ha lesz is utódja az XR-nek, az is fejlettebb kijelzőt kap.

Felmerül persze a kérdés, hogy ez vajon mennyire fogja befolyásolni a készülék árazását. Az OLED ugyanis egy kivételesen prémium (és drága) technológia – ha viszont emiatt jelentősen megemelkedne az új XR ára, épp annak pénztárcabarát lényege veszne el.

4. 3D kamera – hátul is

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol03-iglass-iphone-uvegfolia

Egy friss jelentésből kiderült, hogy a 2019-es iPhone-ok egyik legnagyobb dobása a kiterjesztett valóság (AR) funkciók bővítése lesz. Tisztább képet kaphatunk ezt összevetve a tavalyi hírekkel, miszerint az Apple egy 3D-s, lézeres mélység érzékelővel ellátott hátulsó kamerát fejleszt. Ez kiegészítheti az elöl található TrueDepth rendszert és új ajtókat nyithat meg a kiterjesztett valóság lehetőségei előtt.

3. Vékonyabb és könnyebb iPhone-ok

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol04-iglass-iphone-uvegfolia

Nagy tévhit, hogy az iPhone-ok egyre csak vékonyabbak és vékonyabbak: a valóságban 2014 óta egyre csak vastagodtak a készülékek. Az iPhone XR például csupán egy miliméterrel vékonyabb a ma már klasszikusnak számító iPhone 4S-nél.

A koreai ET News azonban arról számolt be, hogy jövőre mindez megváltozhat: az Apple egy, a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval ellátott OLED-kijelzőt alkalmazhat (a Samsungnak köszönhetően). Ez egyrészt könnyebb és vékonyabb iPhone-okat eredményezhet, másrészt nagyobb belső alkatrészeknek – például akksinak – adhat helyet. 2019-ben így egy lépéssel közelebb kerülhetünk a rég vágyott több napos üzemidőhöz is.

2. Kisebb “notch”

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol06-iglass-iphone-uvegfolia

Azt, hogy jövőre az idei iPhone-ok (XS, XS Max, XR) közvetlen utódai érkeznek, sokan úgy értelmezték: a notch, vagyis az érzékelőknek kialakított felső “sziget” bizony marad.

Mások szerint azonban az Apple az arcfelismerő modul és az első kamera összehangolásán dolgozik, ami azt jelenti, hogy legalább valamennyivel kisebb lehet a notch.

1. Érintőceruza?

ezt a 6 ujitast varjuk a 2019 es iphoneoktol05-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple sosem támogatta az érintőceruzákat – már ami az iPhone-okat illeti. De az idők változnak. És nem, itt most nem (csak) az Apple Pencilre gondolunk.

A The Investor belsős forrásai szerint az Apple mérnökei egy érintőceruza-kompatibilis iPhone-on dolgoznak, amely 2019-ben debütálhat. A jelenlegi felhozatalt tekintve pedig ez az XS Max utódjához tökéletesen passzolna, ráadásul a Galaxy Note modellekkel is felvehetné a versenyt.

Te tervezel jövőre iPhone-t váltani? Milyen újdonságokat remélsz a legjobban?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük