tobben valtanak iphonera mint valaha03-iglass-iphone-uvegfolia

Többen váltanak iPhone-ra, mint valaha

Az Apple nemrég bejelentette, hogy mostantól nem adják ki a bevételeikre vonatkozó adatokat, ám ez a furcsa lépés szerencsére nem egyenlő azzal, hogy innentől kezdve nem tudjuk majd, mennyire is sikeresek az iPhone-ok. Ha az Apple nem is szeretne betekintést engedni, egyes kutató-cégek (mint például a CIRP) igencsak pontosan leleplezték őket. Az iGlass most elárulja, mire jutottak!

A legsikeresebb iPhone

tobben valtanak iphonera mint valaha01-iglass-iphone-uvegfolia

A kutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy múlt hónapban az új iPhone eladások többségét (32%-át) az iPhone XR tette ki. Érdemes megjegyezni, hogy ez alulmarad az iPhone 8 és a 8 Plus tavaly ilyenkorra becsült 39%-ával szemben. Persze a becslés nem lehet teljesen pontos és egyre nehezebb is, hiszen az Apple stratégiája egyre komplexebbé válik: tavaly az olcsóbb modelleket dobta piacra az X előtt, idén pedig a prémium XS-ek érkeztek meg hamarabb, és csak utána a pénztárcabarátabb XR.

Bár az XR 32%-a elég jelentős többséget képvisel, hozzátennénk, hogy a kutatás az összes iPhone készüléket (az SE-től kezdve) számba vette, ez pedig azt jelentheti, hogy többen vásárolják a régebbi modelleket, mint a legújabbakat.

Rosszul megy az Androidnak?

tobben valtanak iphonera mint valaha04-iglass-iphone-uvegfolia

A jelentés szerintünk egyik legérdekesebb felfedezése mégis az, hogy az idei ünnepek alatt több Android felhasználó döntött úgy, hogy iPhone-ra vált, mint eddig valaha.

Az új iPhone vásárlóknak ugyanis csupán 82%-a váltott egy másik iPhone-ról. A fennmaradó 16% – szemben a tavaly ilyenkori 11%-kal – Androidos készülékét cserélte le iPhone-ra.

Nemrég rengeteg pletyka és találgatás kelt szárnyra, miszerint az Apple az iPhone XS és XR elkeserítő eladásai miatt nem teszi többé nyilvánossá a bevételeit. Ez a jelentés némileg cáfolja ezt, mi pedig úgy tűnik, ezentúl ilyen eredményekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni.

Te mióta vagy iPhone-os? Esetleg Android-ról váltottál, és ha igen, miért? Írd meg hozzászólásban!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük