type c adapter

10+1 titkos gyorstipp, hogy úgy iPhone-ozz 2023-ban, mint egy profi – Belsős trükkök és a gyorstöltő Type C adapter fontossága

 

Már kimaxolod az iPhone-ozást, csak egy szupergyors modern kiegészítő hiányzik?

 

Te mióta vagy iPhone-os? 3 éve? 5 éve? Egészen a kezdetektől? Sok ős-rajongó vallja már magát teljesen profinak az iPhone-ozásban, de valójában az iPhone-nak még mindig sok rejtett funkciója van, amelyeket nem mindenki használ ki, mint például a “kattintás a gép hátulján”, rejtett touchpad, másolt fotószerkesztés stb. Ha valóban tudni szeretnéd, hogyan kell profi módon kimaxolni az iPhone-t, meg kell tanulnod az alábbi 10+1 gyorstippet. Szó esik többek között arról is, miért jó a gyorstöltő adapter, de a használathoz is számos trükköt mutatunk meg, melyek között lehet, hogy számodra is akad majd újdonság!

 

1) Gyorsan írj be számokat

A szöveg beírásakor a betűk és a számok gyakran keverednek. Ha gyorsan szeretnél számokat beírni, csak meg kell nyomnod a “123” gombot a bal alsó sarokban, majd csúsztasd az ujjad a beírni kívánt számra. Ez csökkentheti a beviteli módszerek közötti átváltás lépéseit – szuper tipp a sietőseknek!

 

 2) Töröld ki csak a legutolsó számjegyet

Az iPhone beépített számológépe nem rendelkezik az egyes számjegyek törlésére szolgáló gombbal. Sokan azt gondolják, hogy csak a “C” gombot nyomhatják meg a szám újbóli beviteléhez. Valójában, ha balra húzol egyet a számon, törölheted csak a legutóbbi számjegyet is.

 

3) Érintsd meg a készülék hátulját és várd a csodát

Az iPhone a kamera, a vezérlőközpont, a zseblámpa, a zárolási képernyő és egyéb funkciók gyors megnyitására képes a telefon hátuljának kétszeres vagy háromszori megérintése, amennyiben a beállítás befejezéséhez a “Hozzáférhetőség” > “Érintés” > “Érintse meg”/”Érintse meg háromszor” menüpontra lépsz és beállítod ezt a kis extra segítséget.

 

4) Hangerőszabályzás swipe-olással

Bár a hangerőt köztudottan a telefon bal oldalán lévő hangerőgomb megnyomásával szabályozhatod, a hangerőszabályozás gyorsabb és pontosabb beállításához hosszan nyomd meg a felugró hangerő sávot.

 

5) Használd a rejtett trackpadet

Egy szövegrészleten való dupla kattintással kiemelheted a szöveget másoláshoz, kivágáshoz, törléshez stb. Ha azonban pontosan ki akarod jelölni a kívánt tartományt a képernyőn, ez a módszer gyakran hibázik. Amennyiben viszont lenyomod és lenyomva tartod az üres billentyűt, a rejtett touchpad segítségével pontosan is kijelölheted a szövegbeviteli pozíciót.

 

6) Kapcsold ki az alkalmazásokon belüli értékelési és értékelési kéréseket

Az alkalmazások az App Store-ban időről időre felbukkannak, hogy megkérjék a felhasználókat, hogy értékeljék/értékeljék őket. Ha nem szeretnéd, hogy ezek zargassanak, akkor valóban kikapcsolhatod az “Alkalmazáson belüli értékelések és vélemények” funkciót a Beállítások ugyanezen nevű menüpontjában.

 

7) Gyors visszatérés a beállításokhoz

Az iPhone beállításainak módosításakor sok esetben több menü is megnyílhat. Ha a menükből közvetlenül a “Beállítások” kezdőlapra szeretnél visszatérni, csak nyomd meg és tartsd lenyomva a bal felső sarokban lévő gombot, és húzd a “Beállítások” gombhoz a gyors visszatéréshez.

 

8) Gyors videófelvétel

Az iPhone 11-nél újabb modellekben a kamerával történő fényképezés funkció alatt a felvételkészítés gomb hosszú megnyomásával közvetlenül elindíthatod a felvételt, nem kell a “Videó” kiválasztásához lapozni.

 

9) Állítsd le a zenét időzítővel

Szóval nem akarod, hogy a zenéd egész éjjel szóljon, amíg alszol? Beállíthatsz egy időzítőt, hogy egy ideig tartó lejátszás után az iPhone leállítsa. Eláruljuk, hogyan:

Indítsd el az Óra alkalmazást. Koppints a jobb alsó sarokban lévő Időzítőre. Csúsztasd a számokat a kívánt órának, percnek és másodpercnek megfelelő értékre. Koppints erre: Amikor az időzítő lejár. Görgessen le, és válaszd a Lejátszás leállítása lehetőséget. Koppints a Beállítás lehetőségre a jobb felső sarokban. Végül válaszd a Start lehetőséget a zene időzítésének megkezdéséhez.

Most már lejátszhatod a zenédet alvás vagy más elfoglaltság közben, és az időzítő a megadott időpontban leállítja azt.

 

10) Mérd meg a magasságot és a tárgyakat az iPhone-oddal

Szeretnéd felfedezni a kiterjesztett valóság erejét az iPhone-odon? Kezdd el mérőszalagként is használni. Ahhoz azonban, hogy hozzáférj ehhez a funkcióhoz, az iPhone-odnak rendelkeznie kell beépített LiDAR-olvasóval. Ezért iPhone 12 Pro vagy annál újabb iPhone-t kell használnod ahhoz, hogy megmérhesd bármilyen tárgy magasságát, beleértve az embereket is.

 

+1) Egy modern gyorstöltő Type C adapter beszerzése

Az egyik legfrusztrálóbb dolog az iPhone használatában a töltésre való várakozás. A rengeteg funkció és alkalmazás használata miatt úgy érezheted, hogy a készülékednek sosincs elég akkumulátor-élettartama. Egy gyorstöltő Type C adapter azonban segíthet megoldani ezt a problémát, és gyorsabb, kényelmesebb töltési élményt biztosít. A gyorstöltő Type C adapter úgy működik, hogy nagyobb teljesítményt biztosít az iPhone-odnak, ami jelentősen csökkentheti a készülék teljes feltöltéséhez szükséges időt. Ez különösen akkor fontos, ha állandóan úton vagy, és nincs időd arra, hogy várj iPhone-od töltésére. Egy gyorstöltő Type C adapter segítségével gyorsan feltöltheted iPhone-odat, és pillanatok alatt használhatod is.

 

Borítókép: Entrepreneurship Valley

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted iGlass USB Type C gyorstöltő adapter kiegészítőnket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük