iphone 11 pro üvegfólia

Újabb iPhone kamera-hírek: hibrid lencséket kaphat az iPhone 15, itt van, mit is jelent ez

Még szeretnéd, ha egy kicsit kihúzná régebbi iPhone-od? Ne aggódj, iPhone 11 Pro üvegfólia kiegészítőnkkel ez nem lesz probléma:

 

Az “RGcloudS” névre keresztelt Twitter-felhasználó ma azt állította, hogy az idei iPhone 15-ös termékcsaládban egy ƒ/1,7-es rekeszértékkel rendelkező üveg-műanyag hibrid kamera lencse lesz. RGcloudS azt is elmondta, hogy az Apple a 2024-es iPhone 16-os termékcsaládban további fejlesztéseket hajt végre a lencsén. Oké, de mit is jelent ez? 15 vagy 16-os széria lesz majd a jobb vétel, ha fontos Neked a kamera? Eláruljuk, és mutatunk egy iPhone 11 Pro üvegfólia tippet is, ha még kihúznád az új megjelenésig.

Ezen frissítéssel az iPhone 15 sorozat lenne az első Kínán kívüli országban értékesített okostelefon-család, amely ilyen, ún. hibrid lencsés kialakítással rendelkezik. Jelenleg az olyan telefongyártók, mint a Xiaomi hibrid lencsés kialakítású készülékei ugyanis csak Kínában kerülnek értékesítésre.

 

Milyen lesz az iPhone 15 hibrid lencséje?

 

Az Apple iPhone 15 hibrid lencséje állítólag egyetlen üvegelemet és hat műanyag elemet tartalmaz majd. Az iPhone 14-es modellcsaládban jelenleg használt széles kamera hét műanyagból készült lencsét használ. Az iPhone 15 termékcsaládban használandó fő kamera állítólag ƒ/1,7-es rekeszértékkel rendelkezik majd, ami csak kis mértékben haladja meg az iPhone 14 Pro modellek ƒ/1,79-es rekeszértékét. Várhatóan ugyanaz a 48 megapixeles hátlapi kamera, amely az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modelleken debütált, az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus modellekben is használatos lesz.

Az idei iPhone 14 és iPhone 14 Plus egyaránt ƒ/1,5 rekeszértékkel rendelkeznek – ez azt jelenti, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus idén valóban kaphat egy rekeszérték-csökkentést. A nagyobb rekesz lehetővé teszi, hogy a széles kamera akár 20 százalékkal több fényt rögzítsen, ami a gyorsabb zársebesség mellett jobb teljesítményt tesz lehetővé gyenge fényviszonyok között. A nagyobb rekesznyílás sekélyebb mélységélességet is eredményez, így a téma háttere tovább elmosódik, és a téma jobban kiemelkedik.

Ami a 2024-es iPhone 16 Pro Maxhoz állítólag érkező fejlesztéseket illeti – a tegnapi híreket kiegészítve, amik a szuper telefotó lencséről szóltak – , állítólag a széles látószögű kamera frissítést és nyolcrészes hibrid lencsekialakítást kap, amely két üveg- és hat műanyag elemből áll. Az öt- és hatelemes hibrid lencsék várhatóan az iPhone 16 Pro Max ultraszéles és teleobjektíves kameráin debütálnak majd. Az objektíveket várhatóan a Sunny Optical Technology gyártja majd. Ez a pletyka ugyanattól a forrástól származik, amely a múlt héten azt mondta, hogy az iPhone 15 termékcsalád egy új típusú, egymásra épülő akkumulátor-technológiát használhat. A kiszivárogtató azonban most azt állítja, hogy az akkumulátor-frissítést ehelyett az iPhone 16 sorozatban fogják használni. A 40 W-os vezetékes töltés és a 20 W-os töltés a MagSafe-on keresztül jön majd. RGcloudS szerint az Apple egyszerre tervezi a nagyobb képérzékelők és az egymásra rétegezett akkumulátor technológia debütálását az iPhone 16-ban.

Egyéb hírekben, melyeket szintén érdemes megemlíteni, a Bloomberg hétfőn arról számolt be, hogy az Apple “fontolgatja” az idei iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek árának emelését. A jelentés szerint – bár várhatóan csökkenést látunk majd az okostelefonok eladásában ebben az évben – az Apple a két csúcskategóriás iPhone 15 modell árának megemelésével szeretné megoldani az összbevétel növekedését.

Oké, de már kívülről tudjuk a szabályt, ugye? Ne bízzunk az Apple pletykákban, na de pláne ne vegyük őket készpénznek, amíg a bemutató meg nem történik… Magyarul: nem fogjuk biztosan tudni, hogy ezek a pletykák beigazolódnak-e, amíg az új iPhone 15 termékcsalád hivatalos bemutatkozása meg nem történik még idén, valamint az iPhone 16 termékcsalád 2024-ben.

 

Szerinted melyik lesz majd a jobb választás, az iPhone 15 vagy a 16? Te mire tervezel frissíteni, már ha valamelyik kellőképp meggyőzött hozzá? Írd meg a véleményed kommentben, és nézd meg iPhone 11 Pro üvegfólia tippünket is lentebb, ha még régebbi motoros vagy!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha régebbi készüléked védelme a prioritás, és például vársz még egy kicsit a 16-os szériáig, akkor nézz körül ITT iPhone 11 Pro üvegfólia és más kiegészítőink között.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük