iphone 13 mini tok

A ChatGPT-hez hasonló Apple AI chatboton dolgozik az Apple

 

Épp egy kisméretű iPhone-ról olvasol minket, vagy beszélgetsz az AI-jal? Gondoskodj róla, hogy megvéded például egy iPhone 13 mini tok kiegészítővel:

 

Egy új jelentésből kiderült, hogy az Apple – a korábbi hírekkel ellentétben – saját “Apple GPT” mesterséges intelligencia projekten dolgozik, amely potenciálisan az OpenAI ChatGPT riválisa lehet. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman a héten hozta nyilvánosságra a hírt, hozzátéve, hogy az Apple az elmúlt hónapokban prioritásként kezelte az AI-val kapcsolatos munkát, mivel a cupertinói cégnél a chatbot-szolgáltatások és az alkalmazásokban lévő AI-funkciók igen gyorsan bővültek. Ez arra ösztönözte az Apple-t, hogy a technológiával való kísérletezésre összpontosítson. Tényleg jöhet az Apple saját chatbotja? Nézd meg, mit tudunk eddig és görgess lejjebb iPhone 13 mini tok tippünkhöz is, ha egy mini iPhone-ról olvasod épp ezt a hírt.

Gurman forrásai azt is elárulták neki, hogy az Apple egy “Ajax” keretrendszert fejleszt a nagy nyelvi modellekhez, mint a ChatGPT, a Microsoft Bing és a Google Bard. A vállalat emellett viszont a saját chatbotján is dolgozik, amelyet a mérnökök belsőleg “Apple GPT” néven emlegetnek. Az Apple azonban még nem dolgozott ki “világos stratégiát” a fogyasztói termék létrehozására.

Az Apple állítólag elkezdett aggódni amiatt, hogy lemarad az olyan versenytársakhoz képest, mint a Google, a Bing, a Samsung és más cégek, amelyek aktívan dolgoznak az új mesterséges intelligencia technológián, amely mostanában gyorsan megváltoztatta a felhasználók számítógépekkel, táblagépekkel, okostelefonokkal és más eszközökkel való interakcióját. Mindezt némileg az is érdekesebbé teszi, hogy az Apple állítólag korlátozza a belső hozzáférést az “Apple GPT” technológiához. Az Apple alkalmazottainak külön hozzáférést kell kérniük az Apple által bütykölt chatbot alkalmazáshoz, és nem használhatják az alkalmazás kimenetét arra, hogy új termékfunkciókat fejlesszenek ki az ügyfelek termékeihez. Gurman szerint az Apple GPT alkalmazás egyelőre csak olyan kérdésekre tud válaszolni, amelyek az Apple által a képzéséhez használt adatokon alapulnak.

Az Ajax platform a Google Jax gépi tanulási keretrendszerén alapul, amely a Google Cloudon fut. Az Apple állítólag kipróbálta az OpenAI technológiáját, de úgy döntött, hogy nem köt tényleges szerződést az OpenAI-val. Mivel az Apple több csapata is dolgozik a mesterséges intelligencia alkalmazásán, a cupertinói vállalat a szokásos gondosságát mutatja, amikor olyan kérdésekről van szó, mint az adatvédelmi aggályok. Az Apple régóta óvatos az új technológiákkal kapcsolatban, és általában megvárja, amíg azok kiforrottá válnak, mielőtt saját termékeiben alkalmazza őket.

Az Apple Siri virtuális asszisztensét már régóta kritizálják, amiért lemaradt a Google, az Amazon és más cégek hasonló asszisztensei mögött, mivel mindig is az adatvédelmet helyezte a funkcionalitás elé a készülékeiben. Az Apple májusi eredménybeszámolója során Tim Cook vezérigazgató elmondta a telefonbeszélgetés résztvevőinek, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatban “számos kérdést kell rendezni”, de fontos, hogy “megfontolt és átgondolt” legyen a fejlesztési megközelítés. Cook azt is elmondta, hogy az Apple “óriási dolognak” tekinti az AI-t, és a vállalat azt tervezi, hogy “továbbra is nagyon átgondoltan építse be azt a termékekbe”.

Egyelőre úgy tűnik, senki sem tudja, hogy az Apple mikor dobhatja majd a piacra a ChatGPT-hez hasonló technológiát. Az iPhone-gyártó azonban folyamatosan fejleszti a gépi tanulási funkciókat a készülékeiben és más termékeiben. Az Apple állítólag egy új, “Quartz” kódnevű egészségügyi coaching szolgáltatással kapcsolatos terveket is szövöget. A szolgáltatás elvileg az Apple Watch adatait fogja felhasználni, és a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabja az egészséggel kapcsolatos terveket. A vállalat azt is tervezi, hogy az AI-t használja a sokat pletykált elektromos önvezető járműve vezetési képességeinek vezérlésére.

Nos, mint látható, az Apple tele van tervekkel, de egyelőre rengeteg a kérdés körülötte: szerinted képes lesz majd beszállni a vállalat a nagy mesterséges intelligencia versenybe, és egyáltalán, van szüksége rá? Írd meg a gondolataid kommentben!

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone 13 mini tok és más iPhone tok-, illetve Apple kiegészítőinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük