iphone 13 pro max magsafe tok

Szuper telefotó kamerát kaphat az iPhone 16 Pro Max – Megéri még egy évet várni?

Egy újabb iPhone-od van és úgy döntöttél, idén még biztosan nem váltod le? Biztosítsd a tartósságát például egy iPhone 13 Pro MagSafe tok beszerzésével:

 

Még meg sem jelent hivatalosan az iPhone 15 széria, de máris itt egy friss és ropogós pletyka a jövő évi iPhone 16 családról, pontosabban a 16 Pro Max modellről. Nem túl korai, ugye? Ugye? Mindenesetre egy új, Ázsiából származó pletyka szerint a 2024-es iPhone 16 Pro Max lesz az első iPhone modell, amely szuper teleobjektíves periszkópos kamerával lesz felszerelve, ami drámaian megnövelt optikai zoom képességeket biztosít majd. Mit is jelent ez, és megéri erre várni? Eláruljuk, és mutatunk egy iPhone 13 Pro MagSafe tok tippet is azoknak, akik úgy döntöttek, hogy igen, még megtartják jelenlegi iPhone-jukat.

A felvetés egy Weibo fiókból származik, amely a Digital Chat Station nevet viseli, és amely korábban pontos információkat osztott meg más közelgő Apple-termékekről. S ahogyan azt a MacRumors megjegyezte, egy teleobjektívnek 300 mm-nél nagyobb gyújtótávolságra van szüksége ahhoz, hogy “szuper” vagy “ultra” teleobjektívnek lehessen nevezni. Egy ilyen objektív nagymértékben képes nagyítani és fókuszálni a távoli képalanyokra. A két legfrissebb iPhone-család, az iPhone 13 Pro és az iPhone 14 Pro 77 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő teleobjektívvel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy egy 300 mm-es vagy annál nagyobb gyújtótávolság az iPhone 16 Pro Max esetében hatalmas ugrás lenne.

 

Mire használják a szuper teleobjektívet?

 

iphone 13 pro max magsafe tok

 

A szuper teleobjektíves fényképezőgépeket általában professzionális fotósok használják sport- és vadászati fotók készítésére. Ezenkívül a szuper teleobjektíves fényképezőgépek általában rendkívül lágy, elmosódott hátteret eredményeznek, így ideálisak portréfotózásra, feltéve, hogy a fotós és a fotóalany között elegendő távolság van.

Az Apple közelgő iPhone 15 Pro Max készüléke várhatóan periszkópos teleobjektív kamerarendszerrel büszkélkedhet majd. A periszkóplencsés kamerarendszer lehetővé tenné, hogy az iPhone hátlapi teleobjektívjébe bejutó fényt egy ferde tükör tükrözze vissza a kamera képérzékelője felé, így az Apple hosszabb teleobjektíves beállítást tudna elhelyezni az iPhone belsejében. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közelebb zoomoljanak a témákhoz a digitális zoomok elmosódottsága nélkül. Ez szintén nagy lépés lenne az iPhone 16 Pro Max kamerájának ezen pletykált fejlesztése felé.

Ha ezt épp egy iPhone 13 Prón olvasod, állj meg egy pillanatra és győződj meg arról is, van-e már iPhone 13 Pro MagSafe tok kiegészítőd!

Bár a periszkóp teleobjektív várhatóan csak az iPhone 15 Pro Max számára lesz exkluzív, az elemzők úgy vélik, hogy az Apple mindkét iPhone 16 “Pro” modellre elhozza a teleobjektíves kamerarendszert. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy ha az iPhone 16 Pro Max lesz az egyetlen modell a szuper teleobjektíves kamerarendszerrel, az segítene az Apple-nek megkülönböztetni a két legmagasabb kategóriás iPhone 16 modellt. Egy ilyen exkluzív funkció sok vásárlót a legdrágább iPhone-modell megvásárlására ösztönözne.

A Weibo fiók megismételte azt a korábban közzétett pletykát is, miszerint az iPhone 16 Pro Max kameraérzékelője 12%-kal nagyobbá válik majd, így az 1/1,14 hüvelyk méretű lesz. Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellek 1/1,28 hüvelykes érzékelővel rendelkeznek, és várhatóan az iPhone 15 Pro Max is ezt a szenzorméretet használja majd. Magyarul, mire is jó ez: minél nagyobb egy érzékelő mérete, annál jobb a kamera dinamika tartománya és a háttér elmosódása. A nagyobb érzékelő javítja a gyenge fényviszonyoknál történő fényképezési képességeket is.

Azt ugyan fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Digital Chat Station nem nevezte meg név szerint az iPhone 16 Pro Maxot. A Weibo-felhasználó korábbi jóslatai miatt azonban (erősen) feltételezhetően erre az iPhone-modellre utal, de mint tudjuk, az Apple mindig tud meglepetéseket okozni. És mi a helyzet a kamera eredetével? Korábbi jelentések szerint a Largan Precision lesz az iPhone periszkóp lencserendszerének kizárólagos beszállítója. Újabb jelentések szerint azonban a Genius Electronic Optical (GSEO) is bekerül a kameramodul beszállítójaként.

 

Te mennyire tartod fontosnak, hogy profi képeket készítsen az iPhone-od? Mit gondolsz, megéri a 16-os szériáig, talán épp a 16 Pro Max megjelenéséig várni az idei vásárlás helyett?

 

Ha Te is vársz még legalább egy évet, akkor most gondoskodj arról, hogy sokáig bírja az iPhone-od: válaszd ki a kedvenc színed és szerezd be iGlass iPhone 13 Pro MagSafe tok kiegészítődet IDE kattintva!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük