720EE5F8 448C 489F 8340 B4F269708EB1-iglass-iphone-uvegfolia

Hogyan tehetné jóvá az Apple az iPhone-függőséget?

Érdekes kérdést feszeget a The New York Times ma megjelent cikke: Fahrad Manjoo újságíró arra kereste a választ, hogyan javíthatnánk meg az iPhone-unkkal való kapcsolatunkat. Bár szerinte a mostanában sokat emlegetett iPhone-függőség nem az Apple hibája, úgy gondolja, egyedül a vállalat kezében van meg minden szükséges eszköz, hogy enyhítsen a problémán. Vajon létezhet olyan megoldás, amellyel mind mi felhasználók, mind az Apple jól járna?

720EE5F8 448C 489F 8340 B4F269708EB1-iglass-iphone-uvegfolia

Bár a cikkben leírt javaslatok egyelőre nem jelentenek konkrétumokat az iOS 12-re vagy a 2018-as iPhone-okra nézve, mégis sokat elárulhatnak – az Apple ugyanis állítja: nagyon komolyan veszik a kérdést és folyamatosan dolgoznak azon, miként vehetnének rá minket a tudatosabb iPhone-használatra.

Na de hogyan valósulhatna ez meg a gyakorlatban?

1CDB879B 6422 4E90 9ACE 3A83E576FD09-iglass-iphone-uvegfolia

Visszajelzések

Az író elsőként azt vetette fel, hogy az alkalmazások bizonyos rendszerességgel visszajelzést adhatnának arról, mennyit is használjuk őket valójában:

“Képzeld el, ha a telefonod hetente jelentést adna arról, hogyan töltötted el az idődet, hasonlóan ahhoz, ahogy az aktivitásmérőd megmutatja, mennyit ültél az elmúlt napokban. Figyelmeztethetne is: ‘Fahrad, a fél heted a Twitter-görgetésével töltötted. Tényleg büszke vagy erre?!’ Még segítséget is ajánlhatna: ‘Szeretnéd, hogy emlékeztesselek, ha úgy látom, túl sok időd megy rá a Snapchatre?’”

25B2E01F 01F2 4543 8017 1DA4CAFC9E6C-iglass-iphone-uvegfolia

Értesítések rangsorolása

A cikk ezután kitért az értesítésekre is, melynek fejlesztésére már régóta várnak az iPhone-osok. Az ötlet szerint minden alkalmazásnál beállíthatnánk, milyen fontosak számunkra az értesítéseik – eszerint lehetnénk “heavy”, átlagos vagy “Zen” felhasználók.

Például, ha valaki “átlagos” Instagram felhasználóként nevezi meg magát, egy ismerőstől jött üzenetről azonnal kapna értesítést, de a kevésbé fontosak – például az app emlékeztetői, hogy nézzük meg valaki Story-ját – rejtve maradnának.

Az Apple tehát tudatában van a problémának és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy kevésbé legyünk “iPhone-függők.” Nektek milyen javaslataitok lennének a javításra? Gondolkoztatok már hasonlón?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük