4CA93FBE AB8F 427D 9C2B FAE7A18C68F3-iglass-iphone-uvegfolia

7 hiba, amit Te is elkövetsz az iPhone-odon

Ha hozzánk hasonlóan Neked is az egyik legféltettebb kincsed az iPhone-od, nem árt tudnod, mik azok a gyakran elkövetett hibák, amelyeket nem szabadna elkövetned, ha még sokáig jól és biztonságosan szeretnéd használni. Az iGlass most összeszedte azt a 7 dolgot, amit lehet, hogy Te is rosszul csinálsz az iPhone-odon!

1. Nem használsz jelkódot

F06D4102 9896 458B BAB1 6391CEA45195-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple jelentése szerint az iPhone-osok fele nem használ jelkódot – ez az arány pedig egyre csak romlik részben a Touch ID-nak, részben pedig az újonnan bevezetett Face ID-nak köszönhetően. Azonban ezek egyike sem nyújt 100%-ig megbízható védelmet, így ha biztosra akarsz menni, nem árt néha ezt a lehetőséget sem észben tartani: például ha az App Store-ból vásárolsz, biztonságosabb a kódot beírni.

2. Minden app-nak engedélyezed a helymeghatározást

Az iOS alkalmazások jelentős része azonnal engedélyt kér a helymeghatározáshoz. Természetesen néhány esetben ez szinte elkerülhetetlen – vegyük például a térképeket és a közlekedéssel kapcsolatos applikációkat. De az, ha mindenhol bekapcsolva hagyod ezt a funkciót, több szempontból is problémát okozhat: egyrészt gyorsabban meríti az akksit, másrészt biztonsági kérdéseket is felvet. Biztosan szeretnéd, hogy az az app pontosan tudja, mikor merre jársz?

3. Teljesen lemeríted a töltések között

7EE1DC62 718B 4F27 BDA4 E11707503EAB-iglass-iphone-uvegfolia

Viszonylag széles körben elterjedt az a tévhit, miszerint az okostelefonokat teljesen le kell merítenünk az egyes töltések között. Valójában, ez nemcsak szükségtelen, de még árthat is az akkumulátornak. (Az iPhone helyes töltéséről tudj meg többet ITT!)

4. Sosem kapcsolod ki

Bár ez a tipp némileg ellentétesnek tűnhet az előző ponttal, az Apple megerősítette: bár nem szabad teljesen lemerítenünk az iPhone-unkat, időnként mindenképp szükséges kikapcsolnunk azt. Ha csak hetente egyszer “pihenteted” a telefonod, a szoftvernek lesz ideje frissülni és az akkumulátor élettartamával is csodákat művel.

5. Nem tisztítod

Tudtad, hogy az iPhone-odon több baktérium található, mint egy WC-ülőkén vagy egy kisállat etetőtáljában?! Az Apple ajánlása szerint a képernyőt egy puha kendővel, a csatlakozókat pedig például egy fogpiszkálóval érdemes kitisztítani.

6. Extrém hidegben is használod

Kikapcsol az iPhone-od a hidegben? Olvasd el, mi ennek az oka és mit tehetsz ellene!

7. Nem eredeti Apple-töltőt használsz

A4618329 FB40 4CA5 AEC8 888287BB9F7C-iglass-iphone-uvegfolia

Bár az eredeti Apple-töltők igencsak drágák és hajlamosak elszakadni, megérik a befektetést – az utángyártott kábelek nemcsak az akkumulátort tehetik tönkre, hanem akár az iPhone kigyulladásához és felrobbanásához is vezethetnek.

Te magadra ismertél valamelyikben vagy idáig is tökéletesen használtad az iPhone-od?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük