69FD68F8 FE1F 41C8 8BB3 7AB5E3277424-iglass-iphone-uvegfolia

A Te iPhone-od teljesítménye is romlik? Hamarosan kikapcsolhatod a tervezett lassítást!

Az Apple jelenlegi ügyvezető igazgatója, Tim Cook nyilatkozata szerint egy jövőbeli iOS-frissítés lehetővé teszi majd, hogy kikapcsoljuk az iPhone-ok tervezett avultatását. Vajon mi vezethetett ehhez a meglepő fordulathoz?

Néhány héttel ezelőtt nagy botrányt kavart az Apple beismerése, miszerint valóban lassítják a régebbi iPhone-modellek (a 6, a 6S, az SE és újabban a 7) teljesítményét – állítólag – az akkumulátorok hosszútávú megkímélése érdekében. A vállalat azóta nemcsak folyamatos vádakkal, de komoly perekkel is szembenéz, így egyre biztosabbá vált, hogy itt a változtatás ideje.

DDA6B89B 6288 4BC2 82AC 1F3949976D78-iglass-iphone-uvegfolia

Tim Cook az ABC News-nak elmondta, hogy az eddig kompenzálásként felmerült kedvezményes akksicseréken kívül hamarosan előállnak egy szoftverfrissítéssel, amelyben mi magunk felhasználók dönthetjük el, hogy szeretnénk-e a készülékünk lassítását. Az Apple CEO-ja azonban megjegyezte: ő kifejezetten nem ajánlaná a funkció kikapcsolását, ugyanis az az iPhone-ok váratlan leállásához vezethet.

“Lehetővé tesszük, hogy az emberek belelássanak az akkumulátoruk egészségébe – ez annyira nagyon nagyon nyílt lesz, amelyhez foghatót még sosem csináltunk. Elmondjuk, ha enyhén lassítjük a teljesítményt azért, hogy ne fordulhasson elő hirtelen újraindítás, de ha nem szeretnéd, ki is kapcsolhatod. Ezt azonban nem javasoljuk, hiszen szerintünk mindenkinek nagyon fontos az iPhone-ja és sosem tudhatjuk, mikor lesz rá sürgősen szükség.”

49661583 5738 4F76 A613 67E1DB4B0E03-iglass-iphone-uvegfolia

Tim Cook hozzátette azt is, hogy valóban lehettek volna őszintébbek az iPhone-ok lassítását illetően és elnézést kért mindazon felhasználóktól, akiknek bármilyen kellemetlenséget okoztak ezzel.

DFFF3B75 FA3F 4B52 83A7 60EF677C347E-iglass-iphone-uvegfolia

A szóban forgó szoftverfrissítés fejlesztői változata februárban érkezik, így a hivatalos megjelenést valószínűleg március körül várhatjuk.

Nektek mi a véleményetek a tervezett avultatásról? Szerintetek elegendő ez a terv, hogy az Apple végre pontot tehessen a kérdés végére?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük