IMG 5666-iglass-iphone-uvegfolia

Így oldhatjuk fel az iPhone 8-at: mindent a Face ID-ről

Minden tekintetben úttörőnek ígérkezik az iPhone 8 arcfelismerő rendszere: a HomePod okoshangszóró kódjából kiderült ugyanis, hogy a legújabb csúcstechnológiának még a legszokatlanabb, legfurcsább szögek sem jelenthetnek majd akadályt. Mi az iGlass-nál már nagyon kíváncsian várjuk, hogyan is fog ez működni a valóságban!

IMG 5666-iglass-iphone-uvegfolia

A továbbfejlesztett “Face ID” rendszer (amely a kódban csak “Pearl”, azaz Gyöngy néven szerepel) hatalmas újdonsága, hogy az nemcsak magunk elé tartva, hanem fektetett állapotban, például az ágyunkra vagy az íróasztalunkra letéve is képes lesz az arcunk beazonosítására.

IMG 5670-iglass-iphone-uvegfolia

A kód és néhány friss jelentés egyaránt arra engednek következtetni, hogy az Apple elvetette a kijelzőbe integrált Touch ID megvalósítását (és nagy megkönnyebbülésünkre annak az iPhone hátulján való elhelyezését is.) Mi azt tartjuk a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy az iPhone 8-ban egyáltalán nem lesz ujjlenyomat-olvasó, azt teljes egészében az arcfelismerés fogja kiváltani.

IMG 5668-iglass-iphone-uvegfolia

Mennyire lehet egy ilyen megoldás biztonságos? Egy, szintén a kódban elrejtett apróság efelől is eloszlatja a jogosan felmerülő kételyeket: a rendszer tartalmazni fog egy “Automatikus zárolás” funkciót, amely lezárja a telefont, ha az egy számára ismeretlen arcot fedez fel nem biztonságos közelségben.

IMG 5671-iglass-iphone-uvegfolia

A fektetett állapotban is működő arcfelismerés és a további fejlesztések is azt jelzik, hogy a Pearl, avagy a Face ID magasan túlszárnyalhatja az összes eddigi hasonló rendszert a piacon. Az Apple új, biometrikus platformja infravörös technológiával fog működni, tökéletes biztonságában pedig az iPhone 8 3D érzékelői is fontos szerephez jutnak majd. Egyes források szerint a Face ID akár milimásodpercek (!) alatt képes lesz az arc beazonosítására.

IMG 5672-iglass-iphone-uvegfolia

Mindent összevetve az iGlass egy, az ultra-prémium készülékhez méltó, megbízható felületet vár, amelyet – más gyártók hasonló rendszereivel ellentétben – természetesen nem lehet majd kijátszani például egy adott személyről készült fénykép felmutatásával. Úgy tűnik, itt is érvényes a Tim Cook szájából elhangzott mondat: “Lehet, hogy az Apple nem mindig az első, de mindig a legjobb.”

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeink.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük