iphone 14 plus üvegfólia

Igaz: az iMessage jön Windows 11-re

Ha például az új 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 14 Plus üvegfólia beszerzéséről, hogy biztonságban küldhesd azokat az iMessageket:

 

5 szó, amit sosem gondoltunk volna, hogy majd leírunk. A Microsoft a napokban jelentette be, hogy az iMessage-támogatás bevezetése folyamatban van a Windows 11 eszközökre. Mikor kapod meg, és hogyan fog működni? Merüljünk el a részletekben és görgess lejjebb egy privacy iPhone 14 Plus üvegfólia tippért is, hiszen biztosan Te sem szeretnéd, hogy azokat az iMessageket bárki csak úgy olvassa…

 

Bemutatkozik a Phone Link iOS-re

Április 26-án a Microsoft egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy a Phone Link, a telefon és a Windows PC összekapcsolására szolgáló alkalmazás mostantól az iPhone-nal is működik.

A Phone Link már évek óta létezik, de csak androidos telefonokra. Az elkövetkező hetekben ez megváltozik, mert a Microsoft frissíti a Windows 11-et, hogy a Phone Link működjön az iOS-szel is.

Ha már beállítottad, a Phone Link segítségével hívásokat kezdeményezhetsz és fogadhatsz, üzeneteket küldhetsz és fogadhatsz, valamint hozzáférhetsz az iPhone-on lévő névjegyekhez. Emellett az app értesítéseket is küld a Windows-számítógépre az új üzenetekről és hívásokról.

 

A Phone Link beállítása iOS rendszerhez

A Phone Link Wi-Fi-n, mobil adathálózaton vagy személyes hotspoton keresztül csatlakozik a telefonodhoz. A telefon és a Windows-számítógép összekapcsolásához először is indítsd el a Phone Link alkalmazást a Windows-eszközön.

Ezután kövessd az utasításokat, majd az iPhone készüléken a Link to Windows iOS alkalmazással olvass be egy QR-kódot, és hitelesítsd a kapcsolatot. A csatlakozást követően a Phone Link for iOS “alapszintű támogatást” nyújt a telefonhívásokhoz, az üzenetekhez és a névjegyekhez való hozzáféréshez.

 

Hogyan működik az iMessage for Windows?

Sajnos a bejelentés kulcsszava az “alapszintű támogatás”. A Microsoft mindent megtesz az iPhone-kapcsolat támogatása érdekében, amit csak tud, de végső soron az korlátozza, amit az Apple megenged neki.

Tehát, szöveges üzeneteket lehet majd küldeni és fogadni, és értesítést kapunk a Windows eszközön, ha új üzenetek érkeznek.

A videók és képek megosztása azonban nem támogatott. A csoportos üzenetküldés szintén nem támogatott. Az üzenetek munkamenet-alapúak, ami azt jelenti, hogy csak akkor tudsz küldeni vagy fogadni, ha az iPhone csatlakozik a számítógépedhez, és nem látod az üzenetek előzményeit.

Ja, és ha a zöld vagy kék buborékokra kíváncsi, a Microsoft úgy döntött, hogy szürkék lesznek.

 

Milyen telefonok támogatják a Phone Link for iOS-t?

A Phone Link alkalmazással minden olyan iPhone kompatibilis, amelyen iOS 14 vagy újabb operációs rendszer fut. Ez azt jelenti, hogy egészen az iPhone 6S-ig visszamenőleg is lehet kompatibilis készüléked. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az iPadet (és a Macet) nem támogatja ez az új implementáció, iPhone-nak kell lennie.

 

Mikortól érhető el a Phone Link for iOS?

Gyakorlatilag már most elérhető. A béta felhasználói már február óta tesztelik. A Microsoft azonban azt mondta, hogy reményei szerint 2023. május közepére minden felhasználó számára elérhetővé válik.

Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy a Phone Link for iOS elérhető-e a Windows-eszközödön, nyisd meg a keresés menüt, és keresd meg a Phone Link alkalmazást. Ha elindul, akkor meg tudod majd mondani, hogy csatlakoztathatod-e az iPhone-od, vagy még egy Windows-frissítésre vár, hogy engedélyezze.

 

Miért nem készít az Apple iMessage-t Windowsra?

A rövid válasz az, hogy nincs rá oka. Igen, az Apple-nek van egy Zene alkalmazása és egy TV+ alkalmazása Windowson, de ezek olyan szolgáltatások, amelyek pénzt termelnek az Apple-nek. Az iMessage nem ezt teszi.

Aztán ott van az a régi érv, hogy az iMessage Androidra vagy Windowsra való átültetése azt jelentheti, hogy a vásárlók kevésbé lesznek ösztönözve arra, hogy Apple-készüléket vásároljanak – ez pedig, valljuk be, nem alaptalan.

 

Következtetés

Ez nyilvánvalóan messze nem az iMessage Windowson történő ideális megvalósítása. Vannak nyilvánvaló korlátai, és elhalványul az Apple-eszközökön elérhető iMessage-élmény mellett.

Azonban jobb, mint a semmi. Az a lehetőség, hogy értesítéseket kaphatunk és gyors üzeneteket küldhetünk anélkül, hogy elővennénk a telefonunkat, és úgy tűnne, hogy nem figyelünk oda egy megbeszélésen, egyesek számára vonzó lehetőség. A funkcionalitás idővel javulhat, de jelenleg ez alig több, mint egy megoldás. Néhány embernek elég lesz, de nem mindenkinek.

 

Ugye Te sem szeretnéd, hogy lássák, mit tartalmaznak azok az üzenetek? Ha új iPhone tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted az egyik legprofibb iPhone 14 Plus üvegfólia kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt az iPhone 14 Plus üvegfólia kiegészítőt betekintésgátló változatban készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük