iphone 11 pro védőfólia

Az Apple Térképek alkalmazása is egyre okosabb lehet az iOS 18-cal – Ilyen újításokat várunk

Ha Te még épp egy régebbi iPhone-t használsz, és szeretnéd, hogy minél tovább tökéletes állapotban maradjon, akkor a biztonságos navigáláshoz először is szerezd be hozzá a tökéletes védelmet, például egy iPhone 11 Pro védőfólia szerepében:

 

Eddig is nagy volt a felhajtás a közelgő iOS 18 kiadás körül, különösen a várhatóan új AI funkciókat illetően. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple nem csak AI-fejlesztéseket tartogat a tarsolyában. A megjelenési dátumig körülbelül 10 hét van hátra, és máris kezd felszínre kerülni az iPhone további frissítéseivel kapcsolatos információ. Most a Térképek kerültek a fókuszba, melynek frissítéseit szerintünk sokan várjuk, hiszen sokunknak egyelőre még mindig nem elég jó az Apple Maps ahhoz, hogy ezt használjuk alapértelmezett navigátorunkként. Nézd meg a várható újításokat és csekkold iPhone 11 Pro védőfólia tippünket is, ha még egy régebbi, de még mindig kiváló iPhone-on tájékozódsz a világban.

Különböző elemzők és bennfentesek szerint az iOS 18 az eddigi legjelentősebb frissítés lehet. Míg az AI fejlesztések a középpontban vannak, az Apple terveinek mértéke továbbra is bizonytalan. Az AI-n túl a jelentések szerint a testreszabhatóbb kezdőképernyő-élmény felé történő elmozdulásról van szó, és a jelek szerint az Apple Maps is jelentős frissítéseket kaphat.

 

Egyéni útvonaltervezés

 

Az egyik ilyen fejlesztés lehet az Apple Maps egyéni útvonaltervezése, amely funkció a hírek szerint az iOS 18-ra készül és a MacRumors csípte el. Jelenleg az Apple Maps navigálásakor a felhasználók előre meghatározott útvonalakra korlátozódnak. A legújabb felfedezések szerint azonban az Apple egyéni útvonaltervezés bevezetésére készül, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját útvonalakat határozzanak meg.

Ennek bizonyítéka egy új iOS 18 fájl a Maps backendben, amelynek neve “CustomRouteCreation”. A név valószínűleg mindent elárul, de arra is utal, hogy a funkció az induláskor csak az Egyesült Államokra lesz korlátozva. Ez az Apple Maps új funkcióinak esetében megszokott, így nem túl meglepő; az Apple valószínűleg idővel más országokra is ki fogja terjeszteni, reméljük, hogy hozzánk is gyorsan elér majd.

Hogyan is működne? A funkcióról egyelőre nem sokat tudni, de ideális esetben lehetővé tenné, hogy a felhasználó kiválaszthassa azokat az utakat, amelyeket bármilyen okból kifolyólag használni szeretne az utazásai során. Ezt már jó ideje kérik az emberek az Apple Maps-től, és ez az egyik olyan terület, ahol a Google Maps kissé előrébb jár. A Google Térképen nem lehet menet közben egyéni útvonalat létrehozni, de a böngészőfelület segítségével beállíthatjuk, majd az iPhone-on megtekinthetjük.

 

Topográfiai térképek

 

iphone 11 pro védőfólia

 

Emellett az Apple a pletykák szerint a watchOS 10-ben az Apple Watch számára bevezetett topográfiai térképek funkcióját más eszközökre, például iPhone-okra, iPadekre és Macekre is kiterjeszti. Ezek a térképek eredetileg a szabadtéri sportok szerelmeseinek készültek, de értékes útvonal- és magassági információkat nyújtanak. Az általuk kínált részletesség ellenére a kisebb képernyőkön való megtekintésük kihívást jelenthet. A legújabb jelentések szerint azonban az Apple dolgozik azon, hogy optimalizálja ezeket a térképeket a különböző eszközökre, ami javíthatja a felhasználói élményt.

 

Összességében, bár az iOS 18 funkcióival kapcsolatos konkrétumok egyelőre kevéssé ismertek, a növekvő várakozás arra utal, hogy az Apple jelentős frissítéseket tartogat a felhasználók számára. A megjelenési dátum közeledtével nagyok az elvárások egy olyan iOS-verzióval kapcsolatban, amely feszegeti a határokat és továbbfejleszti az iPhone-élményt.

 

Te milyen térképet használsz jelenleg a navigációhoz? Milyennek találod az Apple Maps-et?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha egy kicsit régebbi modelleden szeretnél tájékozódni a világban, akkor nézz körül ITT iPhone 11 Pro védőfólia és más modellekhez készült kiegészítőink között.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük