iphone 11 pro védőfólia

Megérkeztek a Térképek alkalmazás új frissítései Magyarországra is: ezek az újítások könnyítik meg a tájékozódást

 

Ha Te még épp egy régebbi iPhone-t használsz, és szeretnéd, hogy minél tovább tökéletes állapotban maradjon, akkor a biztonságos navigáláshoz először is szerezd be hozzá a tökéletes védelmet, például egy iPhone 11 Pro védőfólia szerepében:

 

Ahogy azt már korábban előrevetítettük, az Apple mostanra hat új országban, köztük Magyarországon is bevezette az új Apple Maps funkciókat (rajtunk kívül Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország és Szlovénia kapta meg őket). Az új élmény először az Egyesült Államok egyes részein indult el még 2018-ban, és a lefedettség azóta közel hússzorosára bővült. Nézzük is, milyen újdonságok javítják mostantól a navigálás-élményt és görgess lejjebb egy iPhone 11 Pro védőfólia tippért is, hogy aggodalom nélkül használhasd őket.

Az új funkciók közé tartoznak többek a Look Around (körülnézés), a sávutasítás, az ETA megosztása és a természetes nyelvi útmutatás. Az Apple fokozatosan terjeszti az új Apple Maps élményt világszerte, ami a vállalat szerint az új térképek alapoktól való újraépítését jelentette.

Április 7-től kezdődően az osztrák, horvát, cseh, magyar, lengyel és szlovén felhasználók már ténylegesen meg is tapasztalhatják az új Apple Térképeket. A gyorsabb és pontosabb navigációval; az utak, épületek, parkok, repülőterek és bevásárlóközpontok átfogó nézeteivel; valamint az olyan háromdimenziós nevezetességekkel, mint a Wiener Riesenrad Ausztriában, a Pula Aréna Horvátországban és a Budai Vár Magyarországon, mostantól könnyebb és élvezetesebb lesz bármilyen utazás feltérképezése.

“Az Apple Maps a legjobb módja a világ felfedezésének és navigálásának, mindezt úgy, hogy közben védi a magánéletet. Izgatottan várjuk, hogy a bevezetésre kerülő új funkciókkal még több felhasználónak nyújtsuk ezt az élményt” – mondta Eddy Cue, az Apple szolgáltatásokért felelős vezető alelnöke. “A Térképeket az alapoktól kezdve újjáépítettük, jobb navigációval, gazdagabb részletességgel, pontosabb helyinformációkkal és olyan figyelemre méltó funkciókkal, amelyeket csak az Apple tud nyújtani, mint a Look Around, a természetes nyelvi útmutatás és még sok más. Most minden eddiginél könnyebb a felhasználóknak megtalálni azokat a helyeket, amelyeket szeretnek, és eljutni oda, ahová akarnak.”

 

Az új Apple Maps navigációs funkciók

 

iphone 11 pro védőfólia

A legújabb generációs Apple Maps legfontosabb közúti navigációs funkciói a következők:

  • Természetes nyelvi útmutatás
  • Sávvezetés
  • Sebességmérő és piros lámpás kamerák helyei
  • Több megállóból álló útvonaltervezés
  • ETA (várható érkezési idő) megosztása családtagokkal és barátokkal
  • Veszélyhelyzetek jelentése
  • Elektromos járművek töltőpontjai

A természetes nyelvi útmutatás például azt jelenti, hogy a hangutasítások inkább olyanok, mint amilyeneket egy ember adna, például “A következő közlekedési lámpánál fordulj jobbra”. Az ETA megosztása pedig automatikusan megosztja a várható érkezési időnket a kiválasztott kapcsolattartókkal, és értesíti őket, ha utunk jelentős, váratlan késésekkel jár.

 

Tömegközlekedéssel történő utazásokhoz pedig a következő újdonságok érkeztek:

 

  • Keresd meg a közeli állomásokat
  • Kedvenc vonalak kitűzése
  • Értesítés, ha eljött a leszállás ideje (ezutóbbi a harmadik féltől származó alkalmazások, például a Citymapper népszerű funkciója.)

 

Look Around, Flyover, beltéri térképek

A Look Around 3D fotóalapú utcaszintű képeket biztosít, hogy könnyebben tájékozódhassunk. Ez a funkció Ausztriában még nem érhető el, de az Apple szerint hamarosan érkezik. A Flyover a főbb nevezetességek 3D-s nézeteit kínálja, zoomolás, pásztázás, billentés és forgatás lehetőségével. A beltéri térképek pedig azt jelentik, hogy az alkalmazást repülőtereken és bevásárlóközpontokban is használhatod az üzletek, éttermek és mosdók megtalálására. Még azt is láthatjuk, hogy egy adott üzlet vagy étterem nyitva van-e.

 

Az Apple kiemelte a meglévő adatvédelmi funkciókat

A vállalat kiemelte az Apple Maps meglévő adatvédelmi funkcióit is. A Térképekkel nincs szükség bejelentkezésre. A személyre szabott funkciók, például a következő találkozóra való indulás időpontjának javaslata az eszközön lévő intelligencia segítségével jön létre.

A Maps által az alkalmazás használata során gyűjtött minden adat, beleértve a keresési kifejezéseket, a navigációs útvonalakat és a forgalmi információkat, véletlenszerű azonosítókkal társul, amelyek rendszeresen visszaállnak, hogy a szerveren tárolt keresési és helymeghatározási adatokat ne lehessen azonosítható felhasználóhoz kapcsolni. A Maps még ennél is tovább megy, hogy egy “fuzzing” nevű folyamat révén elfedje a felhasználó tartózkodási helyét az Apple szerverein, amikor egy helyre keres. A Maps 24 órán belül átalakítja a keresés pontos helyét egy kevésbé pontosra.

Szerintünk igencsak hasznosra sikeredtek az újítások – Te mit gondolsz? Ha eddig más appot használtál, megfontolod majd, hogy Apple Maps-re válts?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha egy kicsit régebbi modelleden szeretnél tájékozódni a világban, akkor nézz körül ITT iPhone 11 Pro védőfólia és más modellekhez készült kiegészítőink között.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük