iphone 13 pro tok

Az iPhone 13 Pro VS iPhone 14 Pro kamera-csata eredménye nem is annyira szoros – Szerencsére nálunk nem csak iPhone 13 Pro tok, de maga a készülék is kéznél volt

Jelenleg is legkeresettebb termékeink közé tartozik az iPhone 13 Pro tok, melyből bátran merünk arra következtetni, hogy rengetegen használjátok és szeretitek ezt a modellt – nem véletlenül, hiszen egy kiváló teljesítményű készülékről van szó. Na de mi a helyzet a kamerával? Ha számodra ez fontos szempont vagy esetleg még kacsintgatsz is miatta az újabb, iPhone 14 Pro felé, akkor ne keresd tovább a választ: most megtesszük helyetted! Íme, hogyan befolyásolja az újabb hardver és szoftver a valós használatot.

 

Bármelyik csúcskészüléket is választottad, mindenek előtt ne feledkezz meg a befektetésed védelméről sem:

 

Ha az iPhone 13 Pro tok már megvan, gondolkozhatsz rajta, megéri-e a frissítés…

 

iphone 13 pro tok

 

Az Apple iPhone 14 Pro először használ 48 MP-es érzékelőt, és az elődjéhez képest jobb színeket ígér a makroobjektívtől. Szerencsére mint iPhone 13 Pro tok gyártók, pont rendelkezésünkre állt egy iPhone 13 Pro, hogy összehasonlíthassuk a két okostelefont.

Az iPhone 14 Pro új, 48 megapixeles f/1,78 rekeszértékű főkamerával, második generációs optikai képstabilizátorral, valamint a Deep Fusion, a Smart HDR 4 és az új Photonic Engine funkciókkal rendelkezik. Ehhez csatlakozik egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 12 megapixeles telefotó kamera 3x-os optikai zoommal.

A 48 MP-es fő kamera érzékelő az iPhone 14 Prón debütált. Sokan felszisszentek, hogy ami az Apple univerzumán belül újdonság, az az Android szektorban már 2018 óta bevált – de természetesen a legújabb iPhone modernebb technológiát használ, mint a négy évvel ezelőtti okostelefonok. A nagy pixelszám miatt az Apple most már az ún. pixel binninget is alkalmazza, ami 12 MP-es képeket eredményez. Az extra pixeleket azonban nem csak gyenge fényviszonyok között használják, hanem a 2x-es digitális zoom alapjául is szolgálnak, amely állítólag megkülönböztethetetlen az optikai zoomtól. Eközben a második generációs szenzoreltolással ellátott optikai képstabilizátor elmosódásmentes felvételkészítést ígér.

Az iPhone 13 Pro hátlapján három 12 megapixeles kamera található. A fő kamera az Apple előző generációs optikai képstabilizátorával és f/1,5 rekeszértékkel rendelkezik, míg a telefotó szintén 3x-os optikai zoommal. Szoftveres oldalon ez a telefon is ismeri Deep Fusion és Smart HDR 4 technológiákat, nem használja azonban az új Photonic Engine-t. A két telefon különböző processzorokat is használ: az iPhone 13 Pro-ban az A15 Bionic, az iPhone 14 Pro-ban pedig az A16 Bionic dolgozik. Az előlapokon egy 12 megapixeles szelfikamera található, de a 14 Pro megkapta a Photonic Engine-t és az f/1,9-es rekeszértéket.

 

Hogyan is néz ez ki a gyakorlatban?

 

iPhone 13 pro tok

iPhone 14 Pro VS. iPhone 13 Pro – Teszt

 

Ha szeretnél több összehasonlító fotót látni és egy kis „találd meg a különbséget” játékot játszani, akkor nézd meg EZT az összehasonlító cikket is.

A csupán 12 MP-es szenzorral felszerelt iPhone 13 Pro-val való közvetlen összehasonlításban megfigyelhetünk apró javulást a nappali felvételek minőségében. A fényes foltok szinte teljesen megszűntek, ami egyenletesebb megvilágítású képeket eredményez. Az ultraszéles felvételek nagyon hasonlóak, bár úgy tűnik, hogy az iPhone 14 Pro eredményei valamivel nagyobb élességet is kínálnak.

Az iPhone 13 Pro fő kamerájával készített éjszakai felvételek hűvösebbnek tűnnek, és az élesség alacsonyabb az iPhone 14 Pro-hoz képest. Az ultraszéles objektív makró üzemmód opciójának használata az újabb okostelefon további előnyeit tárja fel. A színek most már lényegesen természetesebbnek tűnnek. Ami a 13 Pro-n enyhén zöldnek tűnik, a 14 Pro-n határozottan sárga – például ha egy banánt próbálsz meg minél élethűbben lefotózni.

 

A nyertes

 

A végső győzelmet nem lehet elvenni az iPhone 14 Pro-tól. Az Apple jelentős fejlesztéseket hajtott végre az egész kamerarendszerben – de ha arra számítasz, hogy ez hihetetlenül jobb lesz, mint korábban, akkor azért ez nem így van. Valószínűleg nem árulunk el hatalmas meglepetést azzal, hogy az iPhone 13 Pro is remek fotókat készít. A frissítéseket gyakorlatlan szemmel első ránézésre egyre nehezebb észrevenni, de mégis elég jelentősek ahhoz, hogy különbséget tegyenek, ha egy pillanatra jobban megvizsgálod a fotókat. S hogy megéri-e csak emiatt iPhone 14 Próra váltanod? Csak rajtad áll, mennyire használod fényképezőnek az iPhone-odat.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone 13 Pro tok és más prémium Apple kiegészítő termékeinket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük