iphone 14 magsafe tok

Így javítsd az iPhone 14 üzemidejét – Ezért merül gyorsan, ezt teheted ellene és ezért hasznos egy iPhone 14 MagSafe tok

 

Ha iPhone 14 tulajdonos vagy, akkor mindenek előtt számodra is elengedhetetlen egy iPhone 14 MagSafe tok beszerzése, mely segít kiélvezni a technológia minden előnyét:

 

Ha az iPhone 14 vagy 14 Pro készülékkel a vártnál gyorsabb akkumulátor lemerülést tapasztalsz, nem vagy egyedül. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma van a telefonoddal. Íme néhány tipp és trükk az iPhone 14 akkumulátor üzemidejének javítására, valamint azt is eláruljuk, hogy miért tapasztalhatsz kiugró értékeket az akkumulátorhasználatban. Természetesen említést teszük az iPhone 14 MagSafe tok használatának előnyeiről is, úgyhogy érdemes tovább olvasnod, akár már iPhone 14 felhasználó vagy, akár csak épp ezen a készüléken gondolkozol!

Az iPhone 14 termékcsalád az Apple szerint nagyjából 1 órával hosszabb akkumulátorral érkezik minden modell esetében, és a 14 és a 14 Pro valóban nagyobb mAh kapacitással rendelkezik (a 14 Pro Max kapacitása valamivel kevesebb, de az akkumulátor élettartama nagyobb). Azonban a gyakorlatban nem biztos, hogy mindig ezt a teljesítményt tapasztaljuk. Vizsgáljuk meg, mi lehet a probléma, és hogyan javíthatod az iPhone 14 üzemidejét.

 

Mi okozhatja a gyors merülést?

 

Sok tényező szerepet játszhat a jelenségben, de van néhány kiemelkedő: ilyen például, ha most kaptad meg az iPhone 14-et, még a biztonsági mentésből történő visszaállítás után is időbe telik, amíg a teljes fotókönyvtárad, az összes alkalmazásod/adatod stb. teljesen letöltődik. Az iPhone-od keményebben dolgozik és melegebb a szokásosnál, így a szokásosnál több akkumulátort használ.

A Fotók alkalmazásban szüneteltetheted a szinkronizálást/letöltést az iClouddal estig. Ha ez nem történt meg automatikusan, nyisd meg az Apple Fotók alkalmazást > Könyvtár > Minden fénykép > húzza a lapot az aljára, és koppints a “Szünet” lehetőségre. Ha ez folytatódik az esti töltéskor, az segít az akkumulátor megtakarításában.

Az állandó helymeghatározással rendelkező alkalmazások használata, a magas háttérben zajló alkalmazás-aktivitás és az új iPhone használata során az új funkciók, kamerák stb. kipróbálása is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hirtelen azt érzed, máris nagyon gyorsan merül a telefonod.

 

Tippek az üzemidő-megtakarításhoz

 

Hogyan használják az alkalmazások az akkumulátort?

A Beállítások > Akkumulátor menüpontban megtekintheted az akkumulátorhasználat részleteit. Az “Utolsó 24 óra” az alapértelmezett, és megmutatja, hogy mely alkalmazások használják a legtöbb energiát (beleértve a Kezdőlap és zárolási képernyőt és a Sirit).

A jobb oldalon található “Utolsó X nap” kapcsolóra koppintva szélesebb körű betekintést nyerhetsz abba, hogy mi emészti az energiát.
Keresd meg a “Háttértevékenységet” egy alkalmazás alatt, hogy megtudd, az adott alkalmazás fogyaszt-e energiát a színfalak mögött.
Az akkumulátor-használat felett (a tetejéhez közel) nézze meg az akkumulátor-használatra vonatkozó javaslatokat is. Ez gyors, megvalósítható módot ad az akkumulátor lemerülésének csökkentésére.

 

Alacsony töltöttségű mód

Az Alacsony energiafogyasztású üzemmód egy gyors mód akkumulátor élettartamának meghosszabbítására. A funkció úgy működik, hogy egyetlen gombnyomással felfüggeszti a levelek lehívását, a háttérben futó alkalmazások frissítését, az automatikus letöltéseket és egyebeket.

Az Alacsony energiafogyasztás módot a Beállítások > Akkumulátor menüpontban kapcsolhatod be, vagy megkérheted a Sirit, hogy tegye ezt meg. Hasznos azonban beállítani, hogy a Vezérlőközpontban gyorsan hozzáférhess az Alacsony energiafogyasztás módhoz. Navigálj a Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása menüpontra, majd koppints a + ikonra az Alacsony töltöttségű mód mellett, ha még nincs ott.

 

Automatikus zárolás, képernyő fényerő és Always On kijelző

Ha azt veszed észre, hogy a “Kezdőlap és zárolt képernyő” akkumulátorhasználata magasabb a vártnál, érdemes ellenőrizni ezeket a beállításokat. Az automatikus zárolás 30 másodperces beállítása segít megőrizni a legtöbb akkumulátor-üzemidőt. Irány a Beállítások > Kijelző és fényerő > Automatikus zárolás menüpontra, hogy beállíthasd!

A képernyő fényerejének csökkentése szintén segít az akkumulátor élettartamán, de ez a személyes preferenciák függvénye. Ezt a Vezérlőközpontban vagy a Beállítások > Kijelző és fényerő menüpontban állíthatod be.

Mivel az iPhone 14 Pro HDR-fényereje mostantól 1600 nits-re, a kültéri csúcsfényerő pedig 2000 nits-re emelkedik, érdemes ezt szemmel tartani, hogy az akkumulátor élettartamát kordában tartsd.

Az iPhone 14 Pro Always On kijelzője nem fogyaszt sok akkumulátort, mivel a frissítési frekvencia nagyon alacsony. Ha azonban a lehető leghosszabbra szeretnéd nyújtani az akkumulátort, a kikapcsolásával óránként 1%-os fogyasztást takaríthatsz meg.

 

Meleg és hideg hőmérsékletek

Az Apple szerint a környezeti hőmérséklet “komfortzónája az iPhone számára 0° és 35° C között van. A 35 °C feletti hőmérséklet “tartósan károsíthatja az akkumulátor kapacitását”. Azon kívül, hogy óvod az iPhone-t a szélsőséges hőtől, jó, ha eltávolítod az iPhone 14 MagSafe tok kiegészítőt, ha töltés vagy biztonsági mentésből való visszaállítás közben azt veszed észre, hogy felforrósodik.

Eközben a 0 °C (32° F) alatti hőmérséklet átmenetileg csökkentheti az akkumulátor élettartamát. Ha olyan éghajlaton jársz, ahol hideg van, akkor az iPhone-odat a testedhez közelebb, egy belső zsebben tartva segíthet meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, mivel melegebb helyen tartja.

Alkalmazásfrissítés a háttérben

Az Alacsony töltöttségű üzemmód általánosságban kikapcsolja a háttérben futó alkalmazásfrissítést, de testre szabhatod, hogy mely alkalmazások használják ezt a funkciót a kényelmesebb élmény és a jobb akkumulátor-üzemidő érdekében – ehhez válaszd a Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés a háttérben menüpontot.

Választhatod azt is, hogy a Wi-Fi és a mobilhálózat mellett csak Wi-Fi-n használd a háttéralkalmazás-frissítést, vagy teljesen kikapcsolhatod a funkciót. A legtöbb felhasználó azonban úgy találja, hogy a Wi-Fi és a mobiltelefonos kapcsolat bekapcsolva hagyása a legjobb megoldás, miközben testreszabhatják, hogy mely alkalmazások használják a háttéralkalmazás-frissítést.

A funkció kikapcsolása lényegében megakadályozza, hogy a nem aktívan használt alkalmazások frissüljenek (amíg újra meg nem nyitod őket).

 

Helymeghatározási szolgáltatások

A helymeghatározás beállításainak állítgatása egy másik módja az akkumulátor élettartamának meghosszabbításának. (Ez csökkentheti a mobil adatforgalmat is). A Beállítások > Adatvédelem és biztonság > Helymeghatározás menüpontban frissítheted az alkalmazások jogosultságait.

Keresd azokat az alkalmazásokat, amelyek a Helymeghatározás állandó használatát kérik, és válts a Csak használat közben, a Kérdezd meg legközelebb vagy a Soha opcióra.

 

Bár nem jó érzés egy új iPhone esetében máris rossz tapasztalatokat szerezni az akkumulátor élettartamával kapcsolatban, remélhetőleg ezek a tippek segítenek csökkenteni az akksid merülését. Ha pedig úgy találod, hogy a fenti beállítások közül nem szeretnél sokat (vagy egyet sem) megváltoztatni, akkor egy másik lehetőség egy szuper iPhone 14 MagSafe tok beszerzése – arról, hogy hogyan is segíti ez a technológia a gyorstöltést, ITT olvashatsz bővebben.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 14 tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted iGlass Case 2.0 iPhone 14 MagSafe tok, ITT pedig ugyanezt az iPhone 14 MagSafe tok kiegészítőnket átlátszó változatban készüléked tökéletes védelméhez és a gyors MagSafe töltéshez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük