iphone 14 üvegfólia

Könnyebb, tartósabb lehetne a titán iPhone 15 Pro – Nézzük, mit árul el róla az AppleWatch és miért elengedhetetlen az iPhone 14 üvegfólia a jelenlegi modellekhez

Ha Téged az iPhone 15 most kevésbé érint, mert a jelenlegi széria valamelyik modelljére csaptál le frissen, csak az iPhone 14 üvegfólia hiányzik, akkor itt beszerezheted:

 

A pletykák szerint az idei iPhone 15 Pro modellek többek között most először új, titán vázzal rendelkeznek majd. Ez többek között könnyebb kialakítást és nagyobb tartósságot eredményezhet. Valójában ez lehet az egyik legnagyobb dizájnváltás az iPhone-on az elmúlt évek óta, véget vetve a rozsdamentes acél korszaknak, amely az iPhone X-szel kezdődött 2017-ben. Nézzük is, milyen dizájnbeli különbségek jöhetnek még a 14-es szériához képest és milyen jövő elé nézünk mi az idei iPhone 14 üvegfólia kialakítása után.

 

A pletyka

 

Mostmár több különböző forrás is arról számolt be, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max (vagy iPhone 15 Ultra) új titánium dizájnnal rendelkezhet.

A ShrimpApplePro nevű Twitter-szivárogtató – aki tisztességes, bár nem tökéletes megbízhatósággal rendelkezik -, novemberben arról számolt be, hogy az iPhone 15 Pro dizájnja lekerekített élekkel ellátott titániumházból áll majd. Ezt a JP Morgan Chase elemzője, Jeff Pu is megerősítette, aki január elején egy befektetői jelentésben megismételte a Twitter kiszivárogtatást.

Az Apple már évek óta dolgozik egy titánium vázzal ellátott iPhone-on. A vállalat több szabadalmi bejelentése is bemutatta az ezen a területen végzett munkáját. Ahhoz azonban, hogy a legtisztább képet kapjuk arról, hogy mit is jelentene a gyakorlatban egy titánból készült iPhone 15 Pro, az Apple Watch-ot kell megnéznünk.

 

Titán iPhone 15 Ultra vs Apple Watch

 

Az Apple Watch az Apple Watch Series 5 2019-es bemutatása óta titánium kivitelben is elérhető. Az Apple Watch Series 5 két színben volt elérhető titánium kivitelben. Ez volt az első alkalom, hogy az Apple titániumot használt egy termékben a 2001-es PowerBook G4 óta.

Az Apple Watch Series 6 ugyanilyen Natural és Space Black titánium kivitelben volt kapható, akárcsak az Apple Watch Series 7 2021-ben, amivel elérkeztünk az Apple Watch jelenlegi generációjához. Ezúttal a titánium kivitel kizárólag a teljesen új Apple Watch Ultra modellben található meg.

Két dolgot vehetünk észre abból, ahogyan az Apple felhasználta a titánt az Apple Watch termékcsaládban: a színeket és a súlyt. Talán a legjelentősebb különbség a rozsdamentes acél és a titán között a súly. Az évek során az Apple mindkét kivitelben értékesített Apple Watch modelleket. Az iPhone-család azonban a 2017-es iPhone X óta rozsdamentes acélt használ.

Íme egy pillantás az Apple Watch Series 7 súlykülönbségére három különböző kivitelben. Az Apple Watch Series 7 volt az Apple Watch utolsó generációja, amely három különböző anyagból készült, 41 mm-es és 45 mm-es méretben volt elérhető.

 

41 mm-es:

Alumínium: 32,0 g

Rozsdamentes acél: 42,3 g

Titán: 37,0g

 

45mm:

Alumínium: 38.8g

Rozsdamentes acél: 51.5g

Titán: 45.1g

 

Aztán ott van az Apple Watch Ultra, az egyetlen jelenlegi generációs Apple Watch titánium kivitelben. Ez egyben az Apple által valaha értékesített legnagyobb Apple Watch is, 49 mm-es tokmérettel. Íme az Apple Watch Series 8 és az Apple Watch Ultra bontása:

 

41mm:

Alumínium: 32,2 g

Rozsdamentes acél: 42,3 g

 

45mm:

Alumínium: 39,1g

Rozsdamentes acél: 51.1g

Apple Watch Ultra 49mm:

Titán: 61,3 g

 

Egy rozsdamentes acélból készült Apple Watch Ultra? Hát, nem lenne sok értelme, hiszen az Apple Watch Ultra épp a titánium súlya miatt praktikus.

 

Az iPhone újabb generációi a standard modellekben alumíniumot, a Pro és Pro Max modellekben pedig rozsdamentes acélt használnak. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az iPhone 14 könnyebb, mint az iPhone 14 Pro. (És ha már itt tartunk, törékenyebb is, úgyhogy ha erre esett a választásod, ne feledkezz meg az iPhone 14 üvegfólia és tok használatáról.)

Hogyan látjuk mi? Ha az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max titániumot használnának, akkor sem lesznek könnyebbek, mint az alumíniumból készült iPhone 15 és iPhone 15 Plus. Viszont érezhetően könnyebbek – azt még nem lehet megmondani, mennyivel – lennének, mint az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max, amelyek oldalán rozsdamentes acélból készült keretek vannak.

Az Apple a titánium által felszabadult súlymegtakarítást olyan dolgokra is használhatná, mint az új kamerahardver vagy a nagyobb akkumulátorok. Ez a lehetőségek egy teljesen új világát nyitja meg. Egy olyan iPhone 15 Ultra, amely 10%-kal könnyebb, mint az iPhone 14 Pro Max, elméletben nagyszerűen hangzik, sőt, egy iPhone 15 Ultra titánszélekkel sokunknak egy valóra vált álom lenne.

Bár az újabb iPhone-ok egyre erősebb és tartósabb anyagból készülnek, a képernyő védelmét még mindig fontos figyelembe venni. Végül is még a legkeményebb anyag is megkarcolódhat vagy megsérülhet, ha nem gondoskodunk róla megfelelően. Ha például az előző szériára ruháztál be, akkor itt jön képbe az iPhone 14 üvegfólia, amely nemcsak a karcolásoktól és repedésektől védi meg a kijelződ, hanem a mindennapi kopás ellen is védelmet nyújthat.

 

Ha iPhone-os vagy, IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone 14 üvegfólia és más kiegészítő termékeinket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük