Melyik iPhone-t válasszam az iPhone üvegfólia mellé?

iPhone üvegfólia iPhone 14 üvegfólia iPhone XS vs XR

Manapság egyre több ember választja készülékeként a világ legnépszerűbb okostelefonját, az iPhone-t. Az Apple telefonjainak sajátossága a jó idő és értékállóság, ami miatt a használt vagy másodkézből vásárolt iPhone-ok is hosszú ideig, megbízhatóan szolgálják tulajdonosukat. Emellett a mobilszolgáltatóknál és a szaküzletekben is kaphatók a legújabb telefonok mellett a néhány generációval korábbiak is, így a csúcstechnológiára vágyó vásárlók mellett a pénztárcabarátabb megoldásokat keresők is találnak maguknak iphone készüléket.

 

Akár használt, akár új telefon vásárlását tervezése esetén gyakran ütközünk dilemmába azt illetően, hogy két egymást követő, vagy egyszerre megjelenő modell (pl. iPhone XS vs XR) esetén melyik készüléket válasszuk. Ebben a cikkben szeretnénk segítséget nyújtani a döntés meghozásában, illetve a megfelelő iPhone üvegfólia kiválasztásában.

 

iPhone XR vs XS

 

Az iPhone XR és iPhone XS mindössze pár hónap eltéréssel jelent meg. Ugyanaz a processzor hajtja őket, és ezért hasonló a teljesítményük is. Azonban az iPhone XS vékonyabb és kisebb, mint az XR, így jobban simul a kézbe, különösen akkor, ha az utcán sétálás közben, vagy tömegközlekedési eszközön csak egy kézzel szeretnénk használni a telefont. Jelenleg, 2022-ben az iPhone XR vs XS egyike sem számít a legkorszerűbb okostelefonnak, így elsősorban azoknak lehet jó választás, akik nem nagy processzorigényű játékok és alkalmazások futtatására, hanem internetezésre, videók vagy filmek nézésére, vagy akár telefonálásra használnák.

 

Az iPhone XR kijelzője csekély mértékben megnövekedett az XS-hez képest, így a telefonon YouTubeozás, Netflixezés kedvelőinek jobb, és pénztárcabarátabb megoldás lehet. Ezzel szemben az XS (vagy az iPhone XS Max) fényképezés és videókészítés terén győzi le kis-nagy testvérét. Az iPhone XS kamerája jelentősen jobb, mint az XR-é, ugyanis a második kameralencsének köszönhetően jobb képeket lehet vele készíteni, illetve a portré mód használata is lehetővé válik. Az iPhone XR vs XS készülékek egyike sem törés vagy ütésálló önmagában, így javasolt az iPhone fólia beszerzése a használat előtt.

 

Amennyiben további, még részletesebb összehasonlítást szeretnél olvasni a két készülékről, figyelmedbe ajánljuk 2018-as iPhone XS vs XR cikkünket!

 

iPhone 11 vs 12

Az iPhone 11 után az iPhone 12 több év után a legjelentősebb fejlődést tudta felmutatni. Az új modell számos új funkciót tartalmaz, amelyek hiányoznak az iPhone 11-ből, például a Ceramic Shield előlapi üveg, a MagSafe technológia és a 5G támogatás. Az iPhone 12 kijelzője kisebb méretű, de nagyobb felbontással rendelkezik, mint az iPhone 11-é. A 12-es modellel kapott 6,1 hüvelykes Super Retina XDR kijelző 2,5-ször nagyobb pixeltömörítést biztosít, mint az iPhone 11 6,1 hüvelykes Liquid Retina kijelzője. A kijelzők jóval strapabíróbbak a korábbi szériákhoz képest, azonban közel sem törésállók, így mindenképpen érdemes az iGlass iPhone üvegfólia beszerzése, amely garantáltan megvédi a készüléket a mindennapi használat során.

 

További különbség, hogy az iPhone 12 kamerája javult az iPhone 11-hez képest. A 12-es modellel kapott elsődleges 12 megapixeles ultrawide látószögű kamera és a 12 megapixeles teleobjektív kamera megfelelően nagyobb dinamikus tartományt biztosít, és jobb éjszakai fotókat készít. Ezen felül, az újabb modell processzora gyorsabb az iPhone 11-nél. A 12-es modell A14 Bionic chipje 20%-kal gyorsabb és 40%-kal hatékonyabb, mint az iPhone 11 A13 Bionic chippel ellátott alaplapja.

 

Kézbe véve a két telefont egyből szembe tűnik, hogy az iPhone 12 készülék karcsúbb és könnyebb az iPhone 11-nél. A 12-es modell mindössze 7,4 milliméter vastag és 164 gramm súlyú, azonban az egy szériával korábbi telefon 8,3 milliméter vastag és 194 gramm súlyú, amely szabad szemmel és tapintással is érzékelhető. A külsőségeknél maradva fontos megjegyezni, hogy az iPhone 12 több színben elérhető az iPhone 11-nél. Az iPhone 12 elérhető fekete, fehér, piros, zöld és kék színben, míg az iPhone 11 alapmodell csak négy színben volt kapható megjelenéskor.

 

Van olyan szempont azonban, amiben az iPhone 11 képes legyőzni utódját, hiszen az iPhone 12 akkumulátora kevesebb üzemidőt biztosít az iPhone 11-nél. Az újabb készülék akkumulátora átlagosan 15 órás webböngészési üzemidőt és 11 órás videólejátszási üzemidőt biztosít, míg az iPhone 11 akkumulátora átlagosan akár 17 órás webböngészési üzemidővel is működik.

 

 

iPhone 13 vs 14

 

Az iPhone 14 és az iPhone 13 telefonok egymást követő években jelentek meg, így számottevő különbség nincsen közöttük, ugyanakkor az újabb, 14-es modell számos új funkciót, fejlesztést és javítást tartalmaz az előzőévi telefonhoz képest. Mindkét készülék az Apple A15 Bionic chipet használja, amelynek köszönhetően nagyon gyors és hatékony. Több év után 2022-ben először nem frissített az Apple a telefont hajtó processzorchipen, amely részben gazdasági okokkal magyarázható, részben pedig annak köszönhető, hogy az A15 chip elképesztően erős és hatékony, így a 2022-es évben sem vált korszerűtlenné.

 

Az iPhone 14 méretek tekintetében nem változott sokat, hiszen mind az iPhone 14 és az iPhone 13 készülék is 6,06 inches, nagyon jó minőségű kijelzőt használ, amelyek tiszta és éles képet nyújtanak. Mindkét készülék rendelkezik a Super Retina XDR technológiával, amely lehetővé teszi a kijelzőnek, hogy nagyon magas kontrasztot és színtelítettséget érjen el. Az iPhone 14 kijelzője továbbfejlesztett ProMotion technológiával rendelkezik, amely minden korábbi kijelzőnél magasabb frissítési rátával kápráztatja el a legújabb modell használóit. A kijelzők erős, edzett üvegből készülnek, azonban egyáltalán nem törés és ütésállók, így ajánlott az iPhone üvegfólia használata. A válaszott készüléktől függően javasolt már a készülék kibontása előtt az iPhone 13 üvegfólia vagy iPhone 14 üvegfólia beszerzése, így egy percre sem marad telefonunk védelem nélkül.

 

Az iPhone 14 egy új, korszerűbb kamera rendszert kapott, amely sokkal jobb képminőséget nyújt, mint  egyel korábbi testvére. Az iPhone 14 a ProRAW formátumot is támogatja, így lehetővé teszi a felhasználóknak a nagyobb szabadságot képeik szerkesztésében. Az iPhone 14 továbbá egy új LiDAR scannerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a készüléknek, hogy még pontosabb méréseket végezzen és még jobb AR (Augmented Reality – kiterjesztett valóság) élményt nyújtson. Mindkét készülék rendelkezik 5G támogatással, azonban Az iPhone 14 egy továbbfejlesztett 5G támogatással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy minden korábbinál gyorsabb internetkapcsolatot biztosítson.

 

Összességében az iPhone 14 valamivel drágább az iPhone 13-nál, de az újabb technológiáknak és funkcióknak köszönhetően egy magasabb értéket nyújt a felhasználóknak. Ezáltal ha valaki a legújabb és legkorszerűbb készüléket keresi, akkor az iPhone 14 a legjobb választás, de ha valaki csak egy jó minőségű készülékre van szüksége, amely akár hosszú évekre lehet mindennapi társa, akkor nem érdemes kizárólag a legújabb modellt beszerezni, hiszen több mint valószínű, hogy az iPhone 13 még hosszú évekig ottlesz a technológia élvonalában.

 

Ha tetszett a különböző iPhone készülékeket összehasonlító cikkünk, de nincsen még iPhone fólia vagy üvegfólia a telefonodon, nézz körül az iGlass üvegfóliák között és védd meg készülékedet!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük