iphone 12 védőfólia

Káosz az iPhone 15 Pro akciógombja körül: mire számíthatunk valójában?

Ha például a 12-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor lehet, hogy Neked idén még nem lesz aktuális a csere. Ebben az esetben gondoskodj egy iPhone 12 védőfólia beszerzéséről, hogy még biztosan kibírja a szezont szeretett készüléked:

 

Egy, a Twitteren @analyst941 néven futó kiszivárogtató azt állítja, hogy az iPhone 15 Pro Action gombja igenis készül, és képes lesz a Kamera alkalmazás vezérlésére. Az iPhone 14 Pro dinamikus szigetével kapcsolatban igazuk volt, de ez a legújabb állítás már kevésbé tűnik biztosnak… Most megnézzük, milyen lehetőségek jöhetnek szóba a kérdéses gomb végleges sorsa kapcsán, valamint egy iPhone 12 védőfólia tippet is adunk, ha úgy érzed, hogy az iPhone 15 széria nem fog meggyőzni ahhoz, hogy idén iPhone-t cserélj.

 

iPhone 15 Pro akciógomb

Az Apple először az Apple Watch Ultrával vezette be a felhasználó által programozható Action gombot. Sokan mondták akkoriban, hogy szívesen látnának ilyet az iPhone-on is, és egy múlt havi jelentés alapján úgy tűnt, hogy teljesülni fog a kívánságuk. A kiszivárogtató az új némító gombot “akció” gombként is említi. Ez arra utal, hogy a felhasználó által programozható lesz, csak úgy, mint az Apple Watch Ultra Action gombja. Sokan állandóan némítva tartják az iPhone-jukat, és a rezgésekre hagyatkoznak a figyelmeztetéseknél, így lehet, hogy a gombot másra szeretnék használni.

Ez együtt járt azokkal a várakozásokkal, hogy az Apple a hangerőgombokat és a némító kapcsolót is kapacitív gombokra cseréli. A későbbi jelentések szerint azonban az Apple ezzel kapcsolatban gyártási problémákba ütközött, és most úgy döntött, hogy egyelőre marad a mechanikus gomboknál.

Jeff Pu, a Haitong Tech elemzője az Apple ellátási láncát ismerő forrásokból úgy értesült, hogy a vállalat az iPhone 15 Pro-nál visszatérhet a klasszikus hangerőgombos kialakításhoz, mivel az új megoldás sokkal összetettebb kialakítással rendelkezne. A megbízható elemző, Ming-Chi Kuo pedig szintén megerősítette Jeff Pu jelentését.

 

Káosz az akciógomb kapcsán

Mindezek után joggal tűnődünk azon, hogy mindez milyen hatással lehet a tervezett Action gombra. Gondolhatnánk, hogy ha az Apple-nek vissza kell vonulnia a kapacitív gomboktól, akkor a legvalószínűbb megoldás az, hogy egyelőre marad a meglévő beállításoknál.

S ha az Apple mégis feladja a szilárdtestes terveket, mi lesz az Action gombbal? Ez azt jelenti, hogy az Apple visszatér a meglévő beállításhoz, beleértve a némító kapcsolót is? Vagy még mindig fennáll a lehetőség, hogy mechanikus akciógombra cserélik?

 

A kiszivárogtató szerint marad az akciógomb, kamera vezérléssel

A szóban forgó @analyst941 szerint azonban úgy tűnik, hogy az Apple igenis folytatja az iPhone 15 Pro Action gombot, és leírta, hogyan lehetne azt használni a kamera vezérlésére: a kamera alkalmazáson belül az akciógomb (hivatalosan; némító kapcsoló) fogja helyettesíteni a “hangerő fel” gombot a fénykép készítéséhez. Az akciógomb használata a kamerában így nézne ki:

  • Könnyű megnyomás: a kamera automatikus fókuszálása.
  • Erős megnyomás: fénykép készítése
  • Erős, hosszan nyomva tartás: videó rögzítése/rögzítés

Azonban hozzátették ezt is:

“Ha lemaradtál róla, vagy nem érted, hogy a kapacitív gombot hogyan lehet “könnyedén” vagy “keményen” megnyomni: ismétlem, a kapacitív gombok (beleértve az akciót is) a nyomás erősségére lesznek érzékenyek.”

Mindez arra utal, hogy Jeff Pu és Ming-Chi Kuo véleményével ellentétben ők úgy gondolják, hogy az Apple még mindig folytatja a kapacitív gombokkal kapcsolatos terveit. A szivárogtató azt is állítja, hogy egy Action és Power gomb kombó fogja helyettesíteni a Volume Up és Power gombokat a kikapcsolás/újraindítás menüpontban.

S hogy mi is lesz a végleges megoldás? Bár egyetlen elemzőnek vagy kiszivárogtatónak sincs tökéletes pályafutása, @analyst941-nek idáig csak egy helyes dolog van a tarsolyában. Ha azt mondanák, hogy az Apple a némító kapcsolót egy mechanikus Action gombra cseréli, és az kínálná ezt a funkciót, akkor szívesen elhinnénk. De az a tény, hogy úgy tűnik, még mindig azt hiszik, hogy kapacitív gombokat kapunk, komoly kétségeket vet fel.

 

Te mit gondolsz? Örülnél, ha igaznak bizonyulna a jelentés?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 12 tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted az egyik legprofibb iPhone 12 védőfólia kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt az iPhone 12 védőfólia kiegészítőt betekintésgátló változatban készüléked és a magánszférád tökéletes és tartós védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük