betekintésgátló üvegfólia

Már tesztelik az iPhone 15 új akciógombjait és az új, szuper-energiatakarékos módot – Nézd meg, mire számítunk és ne feledkezz meg a betekintésgátló üvegfólia beszerzéséről sem

 

Ha nem csak az energiával, hanem a privát szféráddal is igyekszel takarékos lenni, akkor először is szerezz be egy betekintésgátló üvegfólia kiegészítőt a kíváncsi szemek ellen:

 

Úgy tűnik, hogy az Apple Watch Ultra egyik funkciója idén átkerülhet az iPhone Pro modellekbe. A mechanikus némító kapcsolót egy kapacitív gomb váltja fel, és egy megbízható forrás szerint ez a felhasználó által programozható iPhone 15 akciógombként is funkcionálhat majd. Elképzelhető, hogy az új hangerő-billentő kapcsoló lehetővé teszi a felhasználók számára azt is, hogy pontosan megszabják, hogyan működjön… Nézd meg, hogy is nézhet ki mindez és görgess lejjebb egy betekintésgátló üvegfólia tippért is!

 

Új kapacitív gombok, szuper alacsony energiafelhasználású üzemmóddal

A hónap elején új CAD-rajzok alapján Ian Zelbo 3D renderelőművész arra a következtetésre jutott, hogy a két iPhone 15 Pro modellben a meglévő hangerőgombokat és a némító kapcsolót új kapacitív gombok váltják majd fel. A már megjelent CAD-rajzok arra utalnak, hogy az iPhone 15 Pro hangerőszabályzója egyetlen billenőgomb lesz, nem pedig két külön gomb a fel- és lekapcsoláshoz.

Emellett a mozgó némítókapcsolót is egy gomb válthatja fel, ahogy az Apple átáll a mechanikus vezérlőkről a szilárdtestekre.

Az egyik probléma ezzel a változtatással az lenne, hogy az iPhone bekapcsolása és visszaállítása gombnyomásra történik. A kapacitív gombok működéséhez energiára van szükség, ezért egy kiszivárogtató, aki a Dynamic Island részleteit jól ismeri, azt állítja, hogy az Apple ezt egy új, szuper alacsony energiafelhasználású üzemmóddal kezelheti. Ezeket a részleteket a MacRumors fórumán osztotta meg.

Jelenleg az energiatakarékos üzemmód kisebb feladatok elvégzésére képes; például az Apple Pay használatára, amikor a telefon lemerült, vagy arra, hogy Bluetooth segítségével más iOS/Mac eszközökhöz kapcsolódjon, hogy folyamatosan nyomon követhesse a készüléket a Find My Network segítségével (az iOS 15-tel kezdve). A 15 Pro modellekben szállított új mikroprocesszor nemcsak ezeket a feladatokat fogja kezelni, hanem képes lesz azonnal érzékelni a kapacitív gombnyomásokat, nyomva tartásokat, és még a 3D Touch saját verzióját is érzékeli az új hangerő fel/le gomb, az akció (jelenleg csengőhang kapcsoló) gomb és a bekapcsoló gomb segítségével, miközben a telefon lemerült vagy kikapcsolt állapotban van.

A szivárogtató szerint az Apple még gondolkodik azon, hogy a telefon kikapcsolt állapotában is tartalmazzon-e haptikus visszajelzést. A hardvertervezés természetesen már ebben a fázisban készen van, de ez egy szoftveres kapcsoló lenne, így a cég a megjelenés előtt bármikor meghozhatja ezt a döntést.

Hasonlóképpen a hangerő-billentyű is támogathatja a gyorsabb váltást, ha erősebben nyomod, vagy a csúszás-váltás funkciót. Ez is szoftveres vezérlésű lenne, ami lehetőséget adna arra, hogy a felhasználók válasszák ki, hogyan is működik pontosan. Ez az új üzemmód a jelenlegi alacsony energiafelhasználású üzemmódban elérhető funkciókat is kezelni fogja: Find My, Bluetooth/ultrawideband és Apple Pay Express Transit. Hatékonyabb lesz, így ezek a funkciók várhatóan tovább tartanak majd.

 

Az iPhone 15 akciógomb

 

A kiszivárogtató az új némító gombot “akció” gombként is említi. Ez arra utal, hogy felhasználó által programozható lesz, mint az Apple Watch Ultra Action gombja. Sokan mindig némán tartják az iPhone-jukat, és a rezgésekre hagyatkoznak a figyelmeztetéseknél, így lehet, hogy másra szeretnék használni a gombot.

Az Apple úgy kezelhetné ezt a gombot, ahogy az Apple Watch Ultra kezeli a gombját: egyetlen, globális gyorsbillentyű kiváltójaként, amely végrehajtódna, függetlenül attól, hogy az iPhone kezelőfelületén hol tartózkodsz. Képzeld el, hogy például a Kamera alkalmazáshoz vagy a zseblámpa funkcióhoz rendeled. Ez felveti az Apple Watch Ultra Action gombjával kapcsolatos legnagyobb panaszt is: csak két dolgot tud csinálni (egyszeri és dupla megnyomás), függetlenül attól, hogy éppen melyik alkalmazást használod. Sokan kérték, hogy legyen kontextusfüggő, hogy különböző alkalmazásokban különböző funkciókat lehessen hozzá rendelni.

Néhány forrás megemlítette azt a vonzó lehetőséget, hogy a gombot egy parancsikonhoz lehet rendelni, még akkor is, ha ez a lehetőség a Hozzáférhetőségi beállítások között van eltemetve.

Jó móka lenne, ha az alkalmazások hozzáférhetnének a gombhoz, vagy ha a felhasználók kontextuálisan szabályozhatnák, hogy mit csináljon. De a legvalószínűbb talán az, hogy az Apple konzervatív lesz – legalábbis eleinte – és az új gomb alapértelmezés szerint a némító kapcsolót fogja utánozni.

Az Apple azonban megmutatta, hogy szívesen hagyja, hogy a felhasználók kísérletezzenek az Apple hardverével és szoftverével való interakció különböző módjaival a Beállítások alkalmazás Hozzáférhetőség részének beállításain keresztül. Nem lepődnénk meg, ha az Apple lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy ezt a gombot más funkcióhoz rendeljék hozzá egy Accessibility-beállításon keresztül, például a zseblámpa kapcsolásával, egy adott hozzáférési módba való belépéssel, egy alkalmazás elindításával vagy egy parancsikon futtatásával. És ha egy parancsikon futtatása is lehetőség, akkor a határ a csillagos ég.

 

Ha a gomb valóban programozható lenne, Te hogyan használnád?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha mindenben a takarékosságot támogatod, akkor kattints IDE és szerezd be betekintésgátló üvegfólia kiegészítőnket, amely nemcsak a pénztárcád számára takarékos, de betekintésgátló üvegfólia révén a magánügyeidet is segít megtartani magadnak.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük