c adapter

5 dolog, amit várhatsz az iPhone 15 szériától – 48MP-es kamera, C adapter és sok más

Korábban hallhattuk a csatlakozó-mentes iPhone hírét is, ez azonban meghiúsulni látszik és USB C Adapter, valamint C kábel használatára kell majd átállnunk a Lightning változatok helyett, de ez nem minden – nézzük, mit tartogathat még az iPhone 15 széria!

A várhatóan szeptemberben bejelentésre kerülő iPhone 15-tel az Apple a legújabb pletykák szerint úgy tűnik, hogy az iPhone-sorozat alapmodelljei és a prémium kategóriás modellek közötti szakadékot szeretné áthidalni. Mivel a híresztelések szerint “komolyan aggódnak” az iPhone 14 termékcsalád egyes modelljeinek teljesítménye miatt, az Apple állítólag át akarja értékelni, hogyan kezeli a következő iPhone-sorozat alsó és felső kategóriás tagjait. A pletykák szerint több olyan funkció, amely jelenleg csak a magasabb kategóriás “Pro” iPhone-ok kiváltsága, minden modellre kiterjed majd, és sok más, teljesen új funkciót az iPhone-család minden modelljén elérhetővé tesznek, szakítva a hagyományokkal. Az alábbiakban öt olyan újítást mutatunk meg, amelyek várhatóan a következő iPhone 15 sorozat standard és magasabb kategóriás modelljeiben is megtalálhatóak lesznek.

 

Dynamic Island

 

A Dinamikus sziget egy olyan funkció, amely jelenleg csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken található, és amely az új, kapszula alakú kivágást kombinálja az iOS-szel, hogy különböző rendszerjelzéseket, értesítéseket és egyebeket jelenítsen meg. A Dynamic Island a hardveres és a szoftveres integráció kombinációja, és várhatóan még idén megjelenik az iPhone 15 sorozat összes modelljén.

 

USB C Adapter és C kábel használata jöhet, viszlát Lightning csatlakozó

 

c adapter

 

Az iPhone 5 óta minden iPhone Lightning-porttal rendelkezik, függetlenül attól, hogy az adott iPhone-család csúcs- vagy alapmodelljeiről van szó. Az iPhone 15-tel ez meg fog változni, mivel egy újonnan elfogadott uniós törvény arra kényszeríti az Apple-t, hogy az iPhone-t, valamint más termékeit is átállítsa USB C-re és C Adapter, valamint Type C kábel használatára késztesse az iPhone-osokat. Az új törvény az iPhone-sorozat minden modelljét érinti, így az iPhone 15-öt és az iPhone 15 Pro-t is, de van egy apró bökkenő.

Bár várhatóan a termékcsalád minden modellje rendelkezik majd USB-C-vel, csak az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max (amelyet “iPhone 15 Ultra”-nak is nevezhetnénk) részesülhet a gyorsabb átviteli sebesség előnyeiből. Míg a termékcsalád Pro modelljei legalább USB 3.2-es vagy Thunderbolt 3-as USB-C porttal rendelkeznek majd, addig a termékcsalád standard modelljei csak USB 2.0-s sebességűek lesznek, mint a meglévő Lightning port.

 

Mindenesetre ha már most áthidalnád az átállást, nézz szét kábeleink és töltőink között:

iGlass Lightning – USB – C kábel

iGlass USB Type C Adapter

 

48 megapixeles kamera

 

Az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max új fő kameraobjektívvel rendelkezik, amely 48 megapixeles képeket készíthet. A maga 48 megapixeles érzékelőjével az iPhone 14 Pro sorozat nagyobb részletességű képeket készít, mint a szokásos 12 megapixeles felbontással készült fotók. Egy jelentés szerint a sima iPhone 15 és az iPhone 15 Plus ugyanezt a fejlett, csúcskategóriás kamerafunkciót kapják majd meg.

A kamerafunkciók és a hardveres képességek jellemzően az egyik legnagyobb különbséget jelentették az iPhone-család csúcskategóriás és standard modelljei között. A modellek további elkülönítésének elősegítése érdekében arra számítunk, hogy az iPhone 15 Pro periszkópos lencsével fog rendelkezni, amit nagy eséllyel az alap változatok nem kapnak majd meg.

 

Gyorsabb és hatékonyabb 5G modem

 

A közelgő iPhone 15 sorozat minden modellje várhatóan a Qualcomm X70 modemchipjével lesz felszerelve, amely számos fejlesztést kínál majd az 5G élményhez az iPhone-on. Az iPhone 14-es sorozatban található X65 chiphez képest az X70 mesterséges intelligencia képességeket használ a gyorsabb átlagsebesség, a jobb lefedettség, a jobb jelminőség, az alacsonyabb késleltetés és az akár 60%-kal jobb teljesítmény érdekében.

 

Új „State-of-art” képérzékelő

 

Egy novemberi jelentés szerint az Apple a Sony hamarosan megjelenő “State-of-art” legmodernebb képérzékelőjét fogja használni, amely gazdagabb, fényesebb és élesebb képeket készít. Egy kis technikai magyarázat: az új érzékelő a fotodiódákat és a tranzisztorokat külön rétegekben helyezi el, így például segíthet a portréfotók készítésében, és biztosítja, hogy a képünk alanya még erős háttérvilágítás esetén se tűnjön elmosódottnak. Bár arra számítunk, hogy az érzékelőre vonatkozó fejlesztéseket az egész termékcsaládban alkalmazni fogják, nem kizárt, hogy az Apple ezt “Pro” funkcióként tartja meg.

 

Ha szeretnéd otthon, az irodában és útközben is gyorsan, hatékonyan tölteni készülékeidet, akkor IDE kattintva beszerezheted az iGlass Type C Adapter terméket, IDE kattintva pedig a Lightning – USB C kábel kiegészítőnket!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük