iphone üvegfólia

Ma pontosan 16 éve, hogy Steve Jobs bemutatta az eredeti iPhone-t – Kitekintő az iPhone és az iPhone üvegfólia történetére

Ma van 16 éve, hogy Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója január 9-én a kaliforniai San Francisóban megrendezett Macworld Expo színpadán felállt, hogy először mutassa be a világnak az iPhone-t. Mint iPhone üvegfólia és prémium Apple kiegészítő brand, természetesen az iGlass-nél is rendkívül fontos nap ez a számunkra. Nézzünk is egy kis történelmi visszatekintőt ezen jeles alkalomból!

 

Az iPhone története

 

A Macworld Expo színpadán állva Jobs híres szavai úgy vonultak be a történelembe, mint egy mindent megváltoztató készülék bemutatása.

“Ma az Apple újra feltalálja a telefont” – mondta Jobs, és bemutatta az iPhone-t, amely akkoriban futurisztikus dizájnjával, a fizikai billentyűzet nélküli, többérintéses kijelzővel és az iPhoneOS-sel, egy igazi mobil operációs rendszerrel tűnt ki a többi készülék közül.

Jobs leírása szerint az iPhone egy érintésvezérlővel ellátott iPod, egy telefon és egy áttörést jelentő internetes kommunikációs eszköz is volt egyszerre, három olyan területet lefedve, amelyet akkoriban egyetlen készülék sem tudott egyszerre kezelni. Az eredeti iPhone 3,5 hüvelykes LCD-kijelzővel, 2 megapixeles kamerával, valamint alumínium és műanyag testtel rendelkezett.

 

iphone üvegfólia

Forrás: Cult Of Mac

Az eredeti iPhone óta az Apple töretlenül minden évben új funkciókkal és képességekkel frissíti azt. Az iPhone első jelentős újratervezése az iPhone 4-gyel történt 2010-ben, három évvel az eredeti iPhone bemutatása után. Az iPhone 4 fordulópontot jelentett az iPhone történetében, hiszen teljesen új dizájnt kínált lapos élekkel, vadonatúj Retina-kijelzővel, A4-es processzorral, 5 megapixeles kamerával, LED-villanóval és még sok mással.

Két évvel ezután az iPhone 5 újabb újratervezést jelentett az iPhone számára, amely nagyobb Retina kijelzővel, A6 chippel, vékony kialakítással, ami akkoriban a “világ legvékonyabb okostelefonjává” tette, az ikonikus készülék továbbá új 8 megapixeles iSight kamerával és egyebekkel is bővült.

Az ezt követő években az Apple számos olyan újítást vezetett be, amelyek a mai napig élnek, mint például a Touch ID és a Face ID, a fejlett kamerák, az iparágvezető okostelefon-teljesítmény és akkumulátor-üzemidő, a karcsú dizájn és az eszközök szorosan integrált ökoszisztémája.

 

iPhone üvegfólia – Egy kis kitekintés

 

Nem hagyhatjuk ki az iPhone üvegfólia történetére és fontosságára való kitekintést sem. Az Apple történelme során egyetlen egyszer sem kínált iPhone üvegfólia kiegészítőt az iPhone-ok dobozában. Az új iPhone-ok egy vékony filmréteggel ellátva érkeznek, ám ez nem valódi iPhone üvegfólia, csupán arra szolgál, hogy vadiúj készüléked semmilyen sérülést ne szenvedjen el, amíg a gyárból megérkezik hozzád. Ezért maga az Apple is javasolja ennek eltávolítását, amint használatba vennénk új készülékünket.

Éppen ezért az iPhone-osok hamar rájöttek, hogyha szeretnék megőrizni iPhone-juk eredeti, hibátlan állapotát, az iPhone üvegfólia szinte elengedhetetlen kiegészítő, mind a törések, mind a karcolások ellen, és különösen érdemes megfontolni a használatát, amennyiben megfordult a fejünkben, hogy idővel szeretnénk majd eladni és újra cserélni iPhone-unkat. S mi pedig, mivel nem találtunk az Apple kiegészítőkhöz méltó minőségű kijelzővédőket, megalkottuk azt – ezért ez a nap természetesen az iGlass számára is kulcsfontosságú.

 

A jelen

 

Ugorjunk a mai napra: jelenleg 2023-ban az iPhone termékcsalád öt különböző aktuális modellel rendelkezik: iPhone SE, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max. A mai iPhone-ok olyan funkciókat tartalmaznak, amelyek az eredeti iPhone idején elképzelhetetlenek voltak, például a Home gomb nélküli, vékony keretekkel ellátott, teljes képernyős kijelzőt, arcfelismerést, 4K videofelvételt, 48 megapixeles kamerát, magasabb frissítési sebességű kijelzőt, valamint az iOS 16 összes funkcióját és képességét.

 

Akár szereted, akár nem szereted az iPhone-t és az iOS-t – bár ha itt vagy, merjük remélni, hogy az előbbi kategóriába tartozol -, vitathatatlan, hogy ez a 16 évvel ezelőtti esemény forradalmasította a világot. S hogy mit hoz a jövő? Hamarosan kiderül – érdemes figyelni minket, mert folyamatosan tudósítunk az iPhone jövőjét érintő változásokról!

 

Neked mik a kedvenc emlékeid és iPhone-exkluzív funkcióid? Rajongó vagy már a kezdetek óta?

 

Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük